sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το μεγαλύτερο «πρέπει» ο Κωνσταντέλιας έκανε όργια

Ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό έπαιζε πολλά περισσότερα πράγματα από τρεις βαθμούς, το ματς στράβωσε νωρίς, αλλά ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έκανε μία απίθανη εμφάνιση και τον οδήγησε σε μια κομβική νίκη.

Με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν την έναρξη της 24ης αγωνιστική της Stoiximan Super League, αν μία ομάδα από τις τέσσερις που διεκδικούν τον τίτλο έχανε βαθμούς, αυτή, πιθανότατα, να ήταν ο ΠΑΟΚ. Όχι, δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση η ποιότητά του με εκείνη του Παναιτωλικού, ούτε στην έδρα της ομάδας του Αγρινίου είχε κακή παράδοση ο «δικέφαλος του Βορρά». Όμως, οι Θεσσαλονικείς προερχόντουσαν από έναν αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με πολύ σκληρό τρόπο, που μπορούσε εύκολα να «τσακίσει» την ψυχολογία των παικτών.

Παράλληλα, οι απουσίες που είχε να διαχειριστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασαν τις έξι, με τους τρεις εκ των οποίων να είναι ίσως και οι πιο επιδραστικοί έως τώρα στη σεζόν (Κοτάρσκι, Μπάμπα Ράχμαν, Τάισον). Το «πρέπει» για τη νίκη όμως ήταν τεράστιο. Ο ΠΑΟΚ θα έχανε επαφή από την κορυφή και θα έδινε συνέχεια με αρνητικά αποτελέσματα σε μία περίοδο που δοκιμάζεται αγωνιστικά, ακόμα και από την τύχη.

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα και ζόρικα μετά το υπέροχο γκολ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη μόλις στο 5ο λεπτό, που έβαλε πίσω στο σκορ τους «ασπρόμαυρους». Ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, για να έβγαζε αντίδραση θα χρειαζόταν ένα σημείο αναφοράς που θα έβγαινε μπροστά και τελικά αυτός ήταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας.

Ο νεαρός Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε μία συγκλονιστική εμφάνιση, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της ομάδας του με 3-1. Ήταν μέσα σε όλες τις επιθετικές προσπάθειες, αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων και τα νούμερα του στο ματς αποτελούν σύμμαχο.

Από το ξεκίνημα ήταν δραστήριος με χαρακτηριστική τη φάση του 3ου λεπτού που διασχίζει μέτρα με την μπάλα από το κέντρο έως και την περιοχή του Παναιτωλικού χωρίς, όμως, να έχει τη σωστή απόφαση στον τελευταίο τρίτο, ενώ έβγαζε μεγάλη διάθεση για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. Στο φινάλε του ημιχρόνου κάνει τρομερή ενέργεια, κρατώντας την μπάλα σε μικρό χώρο με δύο αντιπάλους κοντά του, με το σουτ που επιχειρεί να βρίσκει το δοκάρι.


Στην επανάληψη, όμως, κατάφερε να απογειώσει την απόδοσή του και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη. Η πρώτη του απειλή έρχεται στο 52ο με ένα σουτ, στο οποίο δεν είχε καλή ισορροπία, ενώ στο 59ο λεπτό ο Κωνσταντέλιας σκόραρε, διαβάζοντας σωστά τη φάση. Παρόλα αυτά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ του Ντεσπόντοφ, ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός των «ασπρόμαυρων» συνέχισε να γίνεται επικίνδυνος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Έτσι, στο τέρμα της ισοφάρισης του Σάστρε ο Κωνσταντέλιας παίζει καθοριστικό ρόλο και του ανήκει μεγάλο μέρος του γκολ, αφού τη σωστή στιγμή κάνει αλλαγή κατεύθυνσης αποφεύγοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, προκειμένου να μοιράσει στον Ισπανό μπακ που είχε προωθηθεί και ήταν αμαρκάριστος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου γύρισε τούμπα το ματς με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή και στο 90’ ήρθε το γκολ που έψαχνε ο Κωνσταντέλιας, σε μία φάση που αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα: ο 20χρονος διανύει μέτρα με την μπάλα, μοιράζοντάς την στον Οζντόεφ και αμέσως πατάει περιοχή για να έρθει σε τελική προσπάθεια. Ο Ρώσος επιλέγει να δει απέναντί του τον Ζίβκοβιτς, με τον Κωνσταντέλια να κινείται ιδανικά ως φορ μέσα στα αντίπαλα στόπερ και έχοντας πάρει την μπάλα από τον Σέρβο εκτέλεσε με τον σωστό τρόπο για το τελικό 3-1.

Συνολικά, εκτός του γκολ μέτρησε 85% ευστοχία στις μεταβιβάσεις του (33/39), τρεις πάσες κλειδιά και ισάριθμες τελικές προσπάθειες, μια εκ των οποίων που βρήκε και το δοκάρι, ενώ είχε το απόλυτο με 4/4 επιτυχημένες ντρίπλες. Κέρδισε 4/6 μονομαχίες, έχοντας και ένα κλέψιμο, σε ένα παιχνίδι που πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε σε μία από τις πιο σημαντικές του νίκες στο φετινό πρωτάθλημα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x