sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Γκολ μετά το 90': Ο ΠΑΟΚ χτίζει χαρακτήρα και εντυπωσιάζει την Ευρώπη!

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με την Αμπερντίν με buzzer beater του Στέφαν Σβαμπ, ενώ πέτυχε ακόμη ένα γκολ μετά το 90' στην Ευρώπη, σημάδι που δείχνει ότι οι παίκτες του Λουτσέσκου αρνούνται να τα παρατήσουν.

Όταν ο Στέφαν Σβαμπ πήρε την μπάλα στο 90+6’ και την έστησε στην άσπρη βούλα για να λυτρώσει τον ΠΑΟΚ και να ολοκληρώσει μια συγκλονιστική ανατροπή στην έδρα της Αμπερντίν, ελάχιστοι πίστεψαν ότι θα αστοχήσει. Ο Αυστριακός, πέραν της ποιότητας που διαθέτει από τα έντεκα βήματα, είχε γεμίσει με αυτοπεποίθηση, η οποία δεν έχει έρθει τυχαία, αλλά από τη συνολική δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 33χρονος πολύπειρος κεντρικός χαφ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να συνεχίζει με το απόλυτο των νικών στον 7ο όμιλο του Europa Conference League, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να στοχεύει στην πρωτιά του γκρουπ που εξασφαλίζει εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Έτσι, οι «ασπρόμαυροι» συνεχίζουν την εντυπωσιακή τους ευρωπαϊκή πορεία τη φετινή σεζόν, μετά το περσινό κάζο από τη Λέφσκι Σόφιας, που ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στην Τούμπα, έχοντας δουλέψει ένα τομέα στο παιχνίδι τους, ο οποίος έχει αποδειχθεί καθοριστικός και είναι «σύμμαχος» για τις επτά νίκες και τις δυο ισοπαλίες στα εννέα ευρωπαϊκά ματς.

Συγκεκριμένα, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πετύχει και στα τρία παιχνίδια του ομίλου γκολ μετά το 90’, τα δυο εκ των οποίων έδωσαν τη νίκη, ενώ και στους δυο από τους τρεις γύρους των προκριματικών πέτυχε δυο τέρματα, τουλάχιστον, μετά το 75’.

Η αρχή για το εντυπωσιακό αυτό στατιστικό έγινε στο Ισραήλ, καθώς ο ΠΑΟΚ πήγε να αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ με μοναδικό στόχο τη νίκη, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Η ελληνική ομάδα παρά την αποβολή του Αουγκούστο στο 40ο λεπτό ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 μέχρι το τέλος και στις καθυστερήσεις «χτύπησε» δυο φορές και τσέκαρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Αρχικά, στο 90+2’ ο Κωνσταντέλιας έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε τον Ντγκόνι, τελείωσε τη φάση, με τον Σίλβα να αποκρούει όμως ο Κανούκ χωρίς να το θέλει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το «ασπρόμαυρο» σόου δεν είχε... τελειώσει και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσιγγάρας έκλεψε, μοίρασε στον Κωνσταντέλια που με ιδανικό τελείωμα έκανε το 4-1. 
ΠΑΟΚ: Χτίζει χαρακτήρα και εντυπωσιάζει την Ευρώπη!
Αντίστοιχη ροή είχε και η ρεβάνς με τη Χάιντουκ Σπλιτ στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Σβαμπ και να «σφραγίζει» την πρόκριση με δυο τέρματα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς μετά το 79ο λεπτό. Ο Μπράντον Τόμας κυνήγησε μια χαμένη φάση πιέζοντας τον Ντιαλό, έκλεψε την μπάλα την πέρασε στον Ζίβκοβιτς που με πλασέ νίκησε τον Λούτσιτς κάνοντας το 2-0. Το σόου του Σέρβου δεν είχε τελειώσει και στο 84ο λεπτό εκτέλεσε ένα φάουλ από καλό σημείο, η μπάλα βρήκε στα σώματα, αλλά πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Χάιντουκ για το 3-0.
ΠΑΟΚ: Χτίζει χαρακτήρα και εντυπωσιάζει την Ευρώπη!
Στους ομίλους, τώρα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει βρει και στα τρία ματς γκολ μετά το 90ο λεπτό. Στη Φινλανδία κόντρα στην Ελσίνκι, αν και ο ΠΑΟΚ είχε μείνει πίσω στο σκορ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και το γύρισε σε 2-1 και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τάισον έδωσε πάσα... πάρε-βάλε στον Μπράντον και εκείνος έκανε το 3-1!


Το… μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα φέτος ήρθε στο ματς με την Άιντραχτ στην Τούμπα. Οι «ασπρόμαυροι» πήραν κεφάλι στο σκορ, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση με γκολ του Μαρμούς από λάθος του Κουλιεράκη. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά εξιλεώθηκε στις καθυστερήσεις, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο 90+2’ με προβολή από κοντά για το 2-1 που προκάλεσε το... σεισμό στην κατάμεστη Τούμπα.

Τέλος, η χτεσινή βραδιά (26/10) για τον ΠΑΟΚ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του στην Ευρώπη. Όχι για τη δυναμική που είχε ο αντίπαλος, αλλά για τον τρόπο που νίκησε το ματς κόντρα στην Αμπερντίν έτσι όπως εξελίχθηκε. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο, μείωσε με τον Ντεσπόντοφ και έφερε το ματς στα ίσια με τον Βιεϊρίνια. Στο 90+4' έγινε ένα πάτημα στην περιοχή του Ρούμπεσιτς στον Οζντόεφ, ο διαιτητής πήγε να δει στο VAR τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Σβαμπ, που με κρύο αίμα έκανε το 3-2, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα μια τεράστια νίκη!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτό το ατού των «ασπρόμαυρων» μόνο τυχαία δεν έχει έρθει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χτίσει χαρακτήρα, έχει περάσει τη νοοτροπία του νικητή στους παίκτες του και στα σημεία που η μπάλα… καίει, εκείνοι βρίσκουν τις λύσεις και τα γκολ, προκειμένου να παίρνουν τις προκρίσεις και τις νίκες. Ο ΠΑΟΚ βγάζει μέταλλο ομάδας που είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα και η συνέχειά του στην Ευρώπη αναμένεται απολαυστική!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x