Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πάολο Ρόσι: «Αν δεν στερηθείς κάτι δεν μπορείς ποτέ να καταλάβεις την αξία του»!

Ο Παολο Ρόσι είναι ο άνθρωπος που σαν σήμερα, πέτυχε τα τρία γκολ απέναντι στη Βραζιλία, χαρίζοντας στην Ιταλία το εφαλτήριο για να πάρει τελικά το Μουντιάλ του 1982.

Ο Παολο Ρόσι είναι ο άνθρωπος που σαν σήμερα, πέτυχε τα τρία γκολ απέναντι στη Βραζιλία, χαρίζοντας στην Ιταλία το εφαλτήριο για να πάρει τελικά το Μουντιάλ του 1982.

Ο Ιταλός άσος έδωσε μία συνέντευξη του 2005 ο Χρήστο Σωτηρακόπουλος για τη SPORTDAY και δείτε εδώ ένα σημαντικό απόσπασμα της.

Είναι το επόμενο πρωινό της μεγαλύτερης ανατροπής που έγινε ποτέ σε τελικούς του UEFA Champions League. Το προηγούμενο βράδυ η Λίβερπουλ έχει επιστρέψει από τρία γκολ πίσω κόντρα σε μία απ’ τις πληρέστερες ομάδες όλων των εποχών, την Μίλαν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης σε μια βραδιά που θα μνημονεύεται και μετά από 50 ή 100 χρόνια.

Με τον Πάολο Ρόσι είχαμε γνωριστεί σχεδόν μία δεκαετία πίσω, στο παγκόσμιο κύπελλο των ΗΠΑ εκεί όπου η Ιταλία μετά από ένα κακό ξεκίνημα, και ήττα από την Ιρλανδία, έφτασε να διεκδικεί τρόπαιο στα πέναλτι εναντίον της Βραζιλίας. Μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο, στο holiday in στο Χόλιγουντ και τα πρωινά πιάναμε (τι άλλο;) ποδοσφαιροκουβέντα! Την πίστευε πολύ εκείνη την ομάδα Και είσαι μόνο καλά λόγια να πει Για τον παίκτη που είχε κουβαλήσει την ομάδα στους ώμους σε όλους τους αγώνες αλλά η μοίρα του επεφύλαξε να μείνει περισσότερο στα κιτάπια της ιστορίας ως εκείνος που έχασε το τελευταίο πέναλτι: τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Αν και ουσιαστικά δεν ήταν εκείνο το μοιραίο πέναλτι αφού νωρίτερα είχαν αστοχήσει ο Μασάρο και ο Μπαρέζι, ο κόσμος πιθανώς λόγω της διαφήμισης του ουίσκι έχει τον Μπάτζιο ως μοιραίο στη μνήμη του.

Έντεκα χρόνια αργότερα με δεδομένο πως είχαμε περάσει ένα ολόκληρο διήμερο πάλι στο ίδιο ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη δόθηκε η ευκαιρία όλο το πρωινό που περιμέναμε να φύγουμε για τις πτήσεις μας, καθίσαμε για καφέ και η συνέντευξη προέκυψε εντελώς αβίαστα ίσως και για αυτό τον λόγο να εξελίχτηκε υπέροχα.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x