Επικαιρότητα

Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ και Γιούνκερ

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πάντως δίνουν λίγες ελπίδες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Παρασκηνιακή πρωτοβουλία έχουν αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι πρόεδροι του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στην αξιολόγηση.

Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη τηλεδιάσκεψη με στόχο να αναζητηθεί φόρμουλα συμβιβασμού που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Εάν υπάρξει προσέγγιση τις επόμενες ημέρες, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση σε υψηλό επίπεδο με την συμμέτοχη του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του κ. Νταισελμπλουμ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο την Παρασκευή. Θα έχει προηγηθεί μία ημέρα πριν το Euro-working Group, όπου ωστόσο δεν αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πηγές του οικονομικού επιτελείου, η επιδίωξη στο πλαίσιο αυτών των διαβουλεύσεων είναι να βρεθεί φόρμουλα που να περιλαμβάνει τόσο παραχωρήσεις από την γερμανική πλευρά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους όσο και προθεσμοθετημένα μέτρα από την πλευρά της Ελλάδας που δεν θα ξεπερνούν τα όρια πολίτικης αντοχής της κυβέρνησης.

Πάντως, όπως φάνηκε από την έκθεση του ΔΝΤ, το χάσμα μεταξύ των πιστωτών εξακολουθεί να είναι μεγάλο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δίνουν λίγες ελπίδες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

Στην καλύτερη περίπτωση, εκτιμούν πως θα ληφθεί απόφαση επιστροφής των θεσμών με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση κάποια στιγμή τον Μάρτιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x