Βόλεϊ

«Πέρασε» από Θεσσαλονίκη και… καθάρισε ο Ολυμπιακός

Σε ρυθμό «ρελαντί», ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και με 2-0 σκορ προκρίθηκε στα ημιτελικά της Volley League.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για την πρώτη φάση των πλέι οφ της Volley League και με 2-0 νίκες στη σειρά, μετά το 3-1 σετ στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό.

Οι «κυανόλευκοι» ήταν ξανά ανταγωνιστικοί στο πρώτο σετ, όπου προηγήθηκαν με 16-13, αλλά στη συνέχεια, μέτρησε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είχε βασικούς ακραίους τους Τσούπκοβιτς, Κοκκινάκη και διαγώνιο τον Αγκάμεζ στα δύο πρώτα σετ. Ο Ηρακλής, παρά τις πολλές απουσίες του, έπαιξε με νεανική ομάδα και πάλεψε για να πάρει ένα σετ, όμως, δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Μάλιστα, απουσίασε και ο Μπαμπαλιούτας και βασικό λίμπερο ήταν ο Μπουράκης και πασαδόρος ο Ηλίας.


Τα σετ: 26-28, 15-25, 19-25

Ηρακλής (Ορφανός): Μούχλιας 10 (8/28 επ., 2 μπλοκ, 58% υπ. – 37% άριστες), Στεφανίδης Χ. 12 (12/30 επ.), Κιόσης 6 (6/7 επ.), Ηλίας 1 (1 μπλοκ), Ριζόπουλος 5 (3/7 επ., 2 άσοι, 68% υπ. – 44% άριστες), Γάτσης 10 (7/12 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μπουράκης –λ (55% υπ. – 35% άριστες) / Κατσιαφλάκας, Τζιουμάκας 1 (1/1 επ.)

Ολυμπιακός (Μπόσκαν): Σουλτανόπουλος 4 (3/6 επ., 1 άσο), Στιβαχτής 1 (1/2 επ.), Κοκκινάκης 19 (14/23 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 81% υπ. – 70% άριστες), Τσούπκοβιτς 14 (13/24 επ., 1 μπλοκ, 22% υπ. – 11% άριστες), Κόστα 3 (3/7 επ.), Αγκάμεζ 1 (10/20 επ., 1 άσο), Στεφάνου –λ (63% υπ. – 47% άριστες) / Ζουπάνης 7 (7/9 επ.), Φιλίποφ


Ο Γιάννης Ορφανός δήλωσε πως: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες, κλείσαμε τη σεζόν με δύο καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ηταν μία δύσκολη χρονιά, αλλά από νωρίς εξασφαλίσαμε την παραμονή μας και ολοκληρώσαμε στην όγδοη θέση.

Γενικά, κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο για τον Ηρακλή. Μετά από λίγες ημέρες ξεκούρασης, θα μιλήσουμε με τη διοίκηση για το μέλλον της ομάδας. Ευχαριστώ τους παίκτες μου και όσους συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια».

O Τάσος Γάτσης δήλωσε πως: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά η φετινή. Δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ, προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να πιέσουμε τον αντίπαλο για μια καλή εμφάνιση. Πάνω κάτω, γνωρίζαμε πως θα κυμαίνονταν το σκορ. Μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, με πολλά οικονομικά προβλήματα, αλλά και ομαδικά.

Ευελπιστώ να έχει ένα καλύτερο μέλλον ο Ηρακλής και να συνεχίζει να ανεβαίνει με απώτερο σκοπό ένα πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια στην ομάδα και στους συναθλητές μου στη συνέχεια της πορείας τους».

Ο Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε πως: «Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, που καταφέραμε να παλέψουμε τον Ολυμπιακό. Δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι, θα ήταν τεράστια υπέρβαση, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση. Παρά τα προβλήματα που είχαμε, ανταποκριθήκαμε, ήμασταν ανταγωνιστικοί και φτάσαμε ως εδώ. Οι ελπίδες μας ήταν λίγες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά γενικά υπάρχει ικανοποίηση».

Ο Σλόμπονταν Μπόσκαν είπε πως: «Είχαμε βάλει ως στόχο αυτής της σειράς τις δύο νίκες και είμαι ικανοποιημένος που τα καταφέραμε. Κάναμε ένα ακόμα μικρό βήμα. Ο Ηρακλής και στους δύο αγώνες ήταν ανταγωνιστικός. Κοιτάμε τους ημιτελικούς. Οταν μάθουμε τον αντίπαλό μας, θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα, αλλά, έτσι και αλλιώς, εμείς ετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο σε όλες τις συνθήκες. Στόχος μας είναι ο τίτλος του πρωταθλήματος για να κλείσουμε επιτυχημένα τη σεζόν».

Ο Κώστας Στιβαχτής δήλωσε πως: «Σήμερα έπρεπε να νικήσουμε για να περάσουμε τη φάση των προημιτελικών. Δεν ξέρω αν ήμασταν σε όλη τη σειρά συγκεντρωμένοι, αλλά καταφέραμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι λίγο πιο εύκολα απ’ ότι το πρώτο. Σίγουρα, είναι απέναντι σε μια ομάδα πολύ νεανική, όπως ο Ηρακλής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x