Επικαιρότητα

Περιστέρη: «Ρωμαίοι κατέστρεψαν τον περίβολο στον Τύμβο Καστα»

Σε εξέλιξη η ενημέρωση της Κατερίνας Περιστέρη για τα ευρήματα της Αμφίπολης

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 11 σήμερα το πρωί η παρουσίαση των ευρημάτων της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Παρών είναι και ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Κατερίνα Περιστέρη ξεκίνησε την ενημέρωση προς τους παρευρισκόμενους, με την περιέργεια, την ανυπομονησία να φτάνει στο αποκορύφωμα.

«Ξεκινήσαμε το 2012 από μια τοπική φήμη. Ότι στον Τύμβο Καστά υπήρχε ο "Τάφος της Βασίλισσας"» ήταν τα πρώτα λόγια της κας Περιστέρη, που άνοιξε την παρουσίαση και συνέχισε με αναλυτική παρουσίαση των ευρημάτων, συνοδεία φωτογραφικού υλικού.

«Τον 3ο μ.Χ. αιώνα έγινε η καταστροφή του περιβόλου του Τύμβου Καστά από τους Ρωμαίους» δήλωσε η κα Περιστέρη. «Βρέθηκαν ίχνη ακόμη και από έναν αρχαίο γερανό, με τον οποίον αφαιρέθηκαν κομμάτια του περιβόλου για διάφορες άλλες εργασίες, οδοποιίας κ.λπ» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι το τμήμα του περιβόλου που μένει ανέπαφο και έχει βρεθεί είναι περίπου 80 μέτρα, από τα 497 της συνολικής περιμέτρου.

Η κα Περιστέρη δήλωσε βέβαιη ότι ο Λέων της Αμφίπολης βρισκόταν στην κορυφή του Τύμβου. Στο χώρο του Λέοντα όπως είναι σήμερα έχουμε κομμάτια που ανήκαν στην αρχική μορφή της βάσης του, τα οποία είναι όμοια με τους δόμους του περιβόλου. Ο Μιχάλης Λεφαντζής έχει κάνει μια ψηφιακή σχεδιαστική αναπαράσταση.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x