Γιώργος Μαζιάς

Πίκρα και... Χάρα

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού και την ΑΕΚ που δεν άξιζε τέτοιο φινάλε...

Tο φινάλε με τη διακοπή προφανώς και είναι ο χειρότερος επίλογος σε μια σειρά προημιτελικών που προσέφεραν συγκινήσεις. Ποδοσφαιρικές. Η ΑΕΚ νιώθει την πίκρα αφού έφτασε μια ανάσα από μια τεράστια, τηρουμένων των αναλογιών, πρόκριση. Η εικόνα των δυο αγώνων της έδινε την εντύπωση ότι μπορούσε κόντρα στον Ολυμπιακό. Μια στιγμή όμως κι όλα αλλάζουν. Μια φάση και πάνε όλα περίπατο. Το γκολ του Χάρα είναι η μια φάση. Η άλλη είναι εξωαγωνιστική. Οπως προ διετίες με τον Πανθρακικό στην ίδια εστία, στο ίδιο λεπτό. Διαφορετικές καταστάσεις, ίδια κατάληξη. Διακοπή του αγώνα.

Η γιορτή των 65.000 φίλων της ΑΕΚ κατέληξε σε δράμα. Οχι για το γκολ του αποκλεισμού. Μπάλα είναι. Συμβαίνουν αυτά. Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε έστω και στο παρά ένα. Η ΑΕΚ έχει πάθει χειρότερες ζημιές σε εποχές που ήταν πολύ ανώτερη σε όλα τα επίπεδα. Μένει η πίκρα για τον αγωνιστικό αποκλεισμό και η θλίψη για τα επεισόδια. Δεν άξιζε τέτοιο φινάλε. Οι κανονισμοί όμως πρέπει να εφαρμόζονται από τη στιγμή που το πήραμε απόφαση. Η ΑΕΚ ηττήθηκε, αποκλείστηκε, αλλά δεν έχασε. Αγωνιστικά.

Η ήττα είναι η ενέργεια μερικών ανεγκέφαλων να προκαλέσουν τη διακοπή. Σαν ομάδα η «Ενωση» έχει πολλά για να μείνει ικανοποιημένη. Για υπέρβαση πήγαινε. Δεν είχε και πολλά να χάσει. Για πολλά γκολ την είχαν να μαζεύει ως ομάδα Β' Εθνικής, σε μια λεπτομέρεια έμεινε έξω. Ο υγιής κόσμος είνα στο πλευρό της και το απέδειξε και πάλι. Οι συνέπειες από την τιμωρία μπορεί να είναι πιο οδυνηρές από τον αγωνιστικό αποκλεισμό στο κύπελλο. Αυτό είναι το θέμα και για την ΑΕΚ και όλους όσους εμπλέκονται σε επεισόδια και διακοπές αγώνων. Για τον Ολυμπιακό το γκολ του Χάρα έσωσε παρενέργειες που θα υπήρχαν σε περίπτωση αποκλεισμού. Η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Τα αγωνιστικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούν από την αρχή της χρονιάς ήταν και πάλι εμφανή. Οι απουσίες των Μήτρογλου, Ομάρ και οι τραυματισμοί που προέκυψαν (Μανιάτης, Ντουρμάζ) του έκαναν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή. Σώθηκε με γκολ του παίκτη (Χάρα) που έμοιαζε αόρατος. Ετσι είναι η μπάλα.

Το σημείο που ήρθε η πρόκριση προφανώς και δημιουργεί ιδιαίτερη χαρά στον κόσμο του. Η αδυναμία στην ανάπτυξη και ο προβληματισμός δεν προέκυψε χτες. Η πρόκριση πάντως σκεπάζει πρόσκαιρα τα αδύνατα σημεία. Ως πρόκριση μετά τα όσα προηγήθηκαν ασφαλώς και είναι μεγάλη σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ και στο σημείο μάλιστα που ήρθε. Κάποια φορά όμως μπορεί ο Χάρα να μην εμφανισθεί ως απο μηχανής θεός για να δώσει τη λύση...

Γιώργος Μαζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x