Επικαιρότητα

Πίστωση χρόνου για Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία ζητά ο Γκάμπριελ

Οι χώρες που κάνουν μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να έχουν πίστωση χρόνου για να μειώσουν τα ελλείμματά τους, δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας.

Κάλεσμα για μεγαλύτερη δημοσιονομική ανοχή απέναντι σε χώρες που υλοποιούν μεταρρυθμίσεις απηύθυνε ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αναφέροντας ως παραδείγματα την Ιταλία, την Γαλλία και την Πορτογαλία.

Μιλώντας στο κανάλι ARD ενώ η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική φάση, ο κ. Γκάμπριελ τόνισε η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου σε χώρες που μεταρρυθμίζονται, κι όχι να πιέζει για άμεση επίτευξη των δημοσιονομιών στόχων.

Ειδικά για τη Γαλλία, επισήμανε πως «είναι άλογο να μην δίνουμε στους Γάλλους ένα χιλιοστό εδάφους» παρά το γεγονός ότι έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος με τη στρατιωτική επέμβαση κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μαλί.

Ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος έχει στο παρελθόν δηλώσει πως είναι προτιμότερο να δοθούν περισσότερα χρόνια ώστε να μειώσει η Γαλλία το έλλειμμά της παρά να ασκηθεί πίεση που θα μπορούσε να αναδείξει πρόεδρο την Μαρίν Λε Πεν.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι διαιρεμένη μεταξύ βορρά, νότου, ανατολής και δύσης, σε αντίθεση με το τι κάνουμε ως σήμερα», προσέθεσε ο κ. Γκάμπριελ.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x