Euro 2008

MVP του EURO o Τσάβι

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 αναδείχθηκε ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο 28χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες στα τελικά της διοργάνωσης και σκόραρε μία φορά, απέναντι στη Ρωσία, στον ημιτελικό του EURO. Η προσωπικότητά του στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Ισπανών κυριάρχησε και του έδωσε τον συγκεκριμένο τίτλο.

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008 αναδείχθηκε ο Τσάβι Ερνάντεθ. Ο 28χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες στα τελικά της διοργάνωσης και σκόραρε μία φορά, απέναντι στη Ρωσία, στον ημιτελικό του EURO. Η προσωπικότητά του στο χώρο της μεσαίας γραμμής των Ισπανών κυριάρχησε και του έδωσε το συγκεκριμένο τίτλο.

Η συμμετοχή του στον τελικό κόντρα στη Γερμανία ήταν η 63η για εκείνον, από τότε που είχε κάνει το ντεμπούτο του, μαζί με τον Κάρλες Πουγιόλ, στις 15 Νοεμβρίου 2000 κόντρα στην Ολλανδία. Ο Τσάβι δεν χρησιμοποιήθηκε στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αλλά από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 στη Γερμανία αποτελεί πρώτη λύση για τον Λουίς Αραγονιές.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x