Champions League

14/08/2013-14/08/2018: Η ΑΕΚ από τα Τάρταρα στα… αστέρια

Μέσα σε πέντε χρόνια η ΑΕΚ διήνυσε μια τεράστια διαδρομή. Και υπόσχεται στον κόσμο της πως τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Ήταν 14 Αυγούστου του 2013, όταν η ΑΕΚ, λίγους μήνες μετά τη μαύρη μέρα του υποβιβασμού και τη συνεπακόλουθη «διάλυση» που έστειλε την ομάδα στη Γ’ Εθνική, έκανε το restart της Εκείνη τη μέρα έδινε το πρώτο φιλικό της νέας εποχής στην έδρα της ΑΕ Διμηνίου (2-4) με σύνθεση που δεν θύμιζε σε τίποτα «κανονική» ΑΕΚ.

inner

Βούρας, Καραγκιολίδης, Ντούνης, Τσούπρος, Κέζος), Σταθάκης, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας, Ανάκογλου, Κατσικάς, Γροντής, Παληαρούτας, Τσεβάς, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Ντούμπερετ, Κέζος, Δημγκιόκας, Ράμα, Καζβιρόπουλος, Μούργκα και Μπρέσεβιτς, μαζί με τους πιο γνωστούς Κορδέρο, Γεωργέα και Τζανετόπουλο απάρτιζαν το ρόστερ της ομάδας σε εκείνο το φιλικό και οι φίλοι της «Ένωσης» είχαν αντιληφθεί με σκληρό τρόπο πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να δουν ξανά την αγαπημένη τους ομάδας με μια… βερσιόν που θα αρμόζει στην ιστορία της.

Κι αν η άνοδος από τη Γ’ Εθνική στη Football League και εν συνεχεία στη Super League ήταν… αυτονόητη αλλά όχι δεδομένη (όπως απέδειξαν τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή που ταλαιπωρήθηκαν πολύ περισσότερο σε αυτές τις κατηγορίες), όσα ακολούθησαν μόνο εύκολα δεν ήταν. Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο, επέστρεψε στην Ευρώπη, μπήκε στους ομίλους του Europa League, κατέκτησε το πρωτάθλημα, πλέον βρίσκεται στον προθάλαμο των ομίλων του Champions League και όλα αυτά ενώ το όνειρο του νέου της γηπέδου έχει ήδη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ΑΕΚ κατόρθωσε χθες, ακριβώς πέντε χρόνια μετά από εκείνο το φιλικό με την ΑΕ Διμηνίου, να αποκλείσει τη Σέλτικ του πολλαπλάσιου μπάτζετ από θέση αδύνατου στην κλήρωση και αουτσάιντερ στο γήπεδο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το έκανε παρότι έχασε από το πρωταθληματικό της ρόστερ τους βασικότατους Βράνιες, Κονέ, Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο, ενώ είχε τραυματίες τους Τσιγκρίνσκι, Μπογέ και με… μισή προπόνηση μετά τον τραυματισμό του τον Μάνταλο. Όμως η ΑΕΚ που κατόρθωσε μέσα σε πέντε χρόνια να φτάσει από τα τάρταρα μια ανάσα από τα αστέρια δείχνει ικανή για τα πάντα. Και το επόμενο βήμα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League…

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x