Προετοιμασία Παναθηναϊκού

Ασκήσεις τεχνικής και... απονομές!

Αρκετή μπάλα περιελάμβανε και πάλι το πρόγραμμα της προπόνησης του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε στους ποδοσφαιριστές του μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή, η αλήθεια είναι, άσκηση, που περιλαμβάνει και τεχνική, αλλά και τρέξιμο.

Αρκετή μπάλα περιελάμβανε και πάλι το πρόγραμμα της προπόνησης του Παναθηναϊκού. Αυτή τη φορά ο Χενκ Τεν Κάτε έκανε στους ποδοσφαιριστές του μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή, η αλήθεια είναι, άσκηση, που περιλαμβάνει και τεχνική, αλλά και τρέξιμο.

Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης είχε από μια μπάλα και έπρεπε να περάσει από πέντε στάδια. Αρχικά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σούταρε και στόχος του ήταν να βάλει γκολ, αφού πρώτα η μπάλα έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι. Αν τα κατάφερνε, έτρεχε με την μπάλα μέχρι το πλάγιο και έχοντας στα δέκα μέτρα δυο κώνους, προσπαθούσε να την περάσει ανάμεσα τους με πλασέ (το μήκος ήταν ένα μέτρο). Στο τρίτο στάδιο, ο παίκτης σημάδευε στα δέκα μέτρα έναν άλλον κώνο και αφού τα κατάφερνε, πήγαινε στο κόρνερ και προσπαθούσε να βάλει γκολ με απ' ευθείας εκτέλεση. Στο τελευταίο στάδιο, ο ποδοσφαιριστής έτρεχε με την μπάλα στην απέναντι πλευρά και σούταρε σε μια τρίτη εστία. Εκεί, είχε τοποθετηθεί μια κορδέλα (παράλληλη με το έδαφος), στα 3/4 της εστίας. Ετσι, λοιπόν, στόχος του παίκτη ήταν να σκοράρει στο 1/4. Η άσκηση αυτή έγινε για περίπου μια ώρα.

Απονομές και χειροκροτήματα

Σας έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι το κλίμα στην ομάδα του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ καλό, κάτι που φάνηκε και σήμερα. Μετά το τέλος της άσκησης, ο Χενκ Τεν Κάτε μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου για να τους ανακοινώσει τα αποτελέσματα. Τρίτος ήταν ο Καντέ με 7 γύρους, δεύτερος ο Καρνέζης με 8 και πρώτος ο Μάτος με 9 (οι τελευταίοι έκαναν από τέσσερις). Τα χειροκροτήματα των ποδοσφαιριστών για τους νικητές δεν έλειψαν, όπως, φυσικά, και τα πειράγματα. Ο Ολλανδός είχε μια έκπληξη για τους νικητές. Τους έδωσε δώρα, τα οποία μόλις άνοιξαν από τους νικητές το γέλιο ήταν άφθονο. Ο Καντέ παρέλαβε ένα κομπιουτεράκι σε μεγάλο μέγεθος, ο Καρνέζης μια... φουσκωτή φάλαινα (!) και ο Μάτος ένα ρολόι...

Οι ατάκες...

Οπως καταλαβαίνετε, οι ατάκες δεν έλειψαν. "Τώρα θα μας βάλει να μαγειρέψουμε", είπε ο Σαλπιγγίδης, αναφερόμενος στον Τεν Κάτε (Ο Σάλπι ήταν μέσα στους τελευταίους της άσκησης) και όλοι θυμήθηκαν την περσινή προετοιμασία, όπου οι ηττημένοι μιας προπόνησης ντύθηκαν σερβιτόροι και... εξυπηρετούσαν τους νικητές στο βραδινό φαγητό. "Γρηγόρη έχεις κάνει λάθος", φώναζε ο Λέτο στον Παπαβασιλείου, την ώρα που ο Τζιμπρίλ Σισέ είχε ξεκαρδιστεί από τα γέλια. Η ατάκα, πάντως, που έκλεψε την παράσταση ανήκει στον Βύντρα. "Coach, i go six and i go seven", είπε ο Ελληνας άσος στον Τεν Κάτε. Ολοι έμειναν απορημένοι και ο Τζόρβας ρώτησε τον συμπαίκτη του τι ακριβώς εννοούσε. "Είχα έξι και πήγαινα για επτά"(!), απάντησε Βύντρα...

* Ο Μουν έβγαλε για πρώτη φορά όλο το πρόγραμμα. Ο Ρουκάβινα έκανε ατομικό ξανά, ενώ ο Καραγκούνης δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα, λόγω των ενοχλήσεων στον δικέφαλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x