Stoiximan Super League

Είναι ακόμα ζωντανός!

«Χρυσό» τρίποντο στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Super League πήρε ο Εργοτέλης, φεύγοντας με το 1-0 από τη Βέροια και συνεχίζει να ελπίζει.

Επιστροφή στις νίκες για τον Εργοτέλη μετά από έναν μήνα και ύστερα από μόλις έναν βαθμό συγκομιδή στα τελευταία τρία ματς. Η επιστροφή του Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο των Κρητικών συνδυάστηκε με ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους, που έφυγαν με το 1-0 από τη Βέροια, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων, Κασπάρς Γκοργκς στο 14ο λεπτό. Δοκάρι είχε στο 76’ ο Ολαϊτάν, ενώ ο Βεργώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 26’ του Εργοτέλη, αλλά δεν υπήρξε γκολ, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του.

Τους 25 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Ηρακλείου και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη, ενώ η «βασίλισσα του Βορρά» είναι στην 9η με 34. Τέσσερις ήττες, μια ισοπαλία και μια νίκη έχει στα τελευταία έξι της ματς η Βέροια.


Το ματς



Ο Εργοτέλης το ήθελε πιο πολύ από τους δύο το παιχνίδι, καθώς είχε και έχει μεγάλη ανάγκη για βαθμούς και φάνηκε από την αρχή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας. Στο πρώτο μέρος έκλεισε με 69%-31% υπέρ τους, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, καθώς ο αντίπαλος τους περίμενε στο μισό γήπεδο και τους είχε μπλοκάρει όλα τα ατού.

inner

Βεβαίως, οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν πολλές ευκαιρίες και στην πρώτη ουσιαστικά που δημιούργησαν, η οποία ήταν τριπλή, κατάφεραν να σκοράρουν. Ο Γκέντσογλου σούταρε, ο Τζινάς έδιωξε, ο Σολάρι απέτυχε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα από κοντινή απόσταση, όχι όμως και ο κεντρικός αμυντικός των Κρητικών, Γκοργκς.

Σε γενικές γραμμές το θέαμα ήταν φτωχό στο πρώτο μέρος, αλλά και στο δεύτερο, όπου η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη «πάτησε» πάνω στο υπέρ της σκορ. Λίγο έλειψε πάντως να βάλουν και δεύτερο τέρμα έκαναν καλή αντεπίθεση στο 74’ και ο Τζινάρ πρόλαβε τα χειρότερα προ του Ολαϊτάν, που δύο λεπτά αργότερα είχε δοκάρι. Η Βέροια ανέβασε ταχύτητα στο β’ ημίχρονο, αλλά και πάλι δυσκολευόταν πολύ να φτιάξει φάσεις και έπαιζε κάπως ανορθόδοξα, κάνοντας αρκετές σέντρες.

inner

Πίεσε στο δεύτερο μισό του δεύτερου μέρους, αλλά το ματς πλησίασε πιο πολύ στο 0-2, παρά στο 1-1. Παραλίγο να φθάσει στην ισοφάριση η Βέροια στο 90', όταν και έγινε φάση διαρκείας στα καρέ του Εργοτέλη, αλλά ο Ναζλίδης στον οποίο έφθασε η μπάλα μετά από κόντρες, αστόχησε, ενώ ζήτησε πέναλτι σε τάκλιν αντίπαλου αμυντικού, δευτερόλεπτα πριν.



Control-room



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Γκρανέρο): Τζινάρ, Καλί, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Νέτο, Βεργώνης (78’ Μπαργκάν), Βάσκες (66’ Τάτος), Ντουμίτρου, Καμπαγιέρο, Καλτσάς, Κάμπορα (59’ Ναζλίδης).

Στον πάγκο των γηπεδούχων βρίσκονται οι Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όσοϊτς, Μπαλάφας.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Γκορκς, Λουβιόν, Πίτσος, Κοζορώνης, Γκέντζογλου (85' Χαντί), Καζναφέρης, Ουλά, Χαλκιαδάκης (65’ Ολαϊτάν), Σολάρι (75’ Τζίλας).

Στον πάγκο των Κρητικών οι Καβουσάκης, Φιντέλεφ, Καλέ, Τζανακάκης.

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης, βοηθοί: Ιορδάνης Δημητριάδης, Δήμος Αναστόπουλος. Τέταρτος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x