Stoiximan Super League

Κλείνει τον πρώτο, πάει για τον επόμενο

Το μεταγραφικό γκάζι έχει πατήσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Μπαρμπαρούση και τελειώνει άμεσα την υπόθεση του Αντρέ Πίντο. «», δήλωσε ο Πορτογάλος στόπερ στη SportDay. Δύσκολα θα μείνει στο «τριφύλλι» ο Νίκος Σπυρόπουλος και οι ιθύνοντες εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου Εντιμάρ.

Το μεταγραφικό γκάζι έχει πατήσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Κώστα Μπαρμπαρούση και τελειώνει άμεσα την υπόθεση του Αντρέ Πίντο. «Θέλω να συνεργαστώ με τον Φερέιρα», δήλωσε ο Πορτογάλος στόπερ στη SportDay. Δύσκολα θα μείνει στο «τριφύλλι» ο Νίκος Σπυρόπουλος και οι ιθύνοντες εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου Εντιμάρ.

Ολοκληρώνεται του Μπαρμπαρούση

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του Κώστα Μπαρμπαρούση στον Παναθηναϊκό. Ο 22χρονος (19/2/1990) ομογενής επιθετικός από τη Νέα Ζηλανδία θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει με το «τριφύλλι», στο οποίο θα πάρει 200.000 ευρώ.

Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με την ομάδα του, Αλάνια Βλαντικαφκάζ, για δανεισμό ενός έτους και υπάρχει οψιόν αγοράς 1 εκατ. ευρώ και ο παίκτης δεν μπορούσε να κρατήσει την χαρά του, όταν χθες πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ: «Δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται. Ηταν όνειρό μου να παίξω στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Περιμένω πώς και πώς να αρχίσω προετοιμασία, να παίξω στην Ευρώπη και να βοηθήσω την ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα».

Μάλιστα, το πρώτο απόκτημα – όπως όλα δείχνουν – δείχνει αποφασισμένο να κάνει προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό, αφού έπρεπε να φύγει αύριο και να ενσωματωθεί με την Ολυμπιακή ομάδα της Νέας Ζηλανδίας (φεύγει 9/7 για Λονδίνο), αλλά ο ίδιος έκανε τις ενέργειες που έπρεπε και είπε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού: «Θα κάτσω εδώ. Θα κάνω προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό κανονικά».

Αν τελικά ο Μπαρμπαρούσης δεν αποφύγει τα παιχνίδια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε θα πάει στην Ολυμπιακή ομάδα στις 20 Ιουλίου μετά την επιστροφή του «τριφυλλιού» από την Αυστρία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Και θα απουσιάσει τουλάχιστον μέχρι 1/8 (τότε τελειώνουν οι υποχρεώσεις της Νέας Ζηλανδίας, αν δεν προκριθεί από τον τρίτο όμιλο -Λευκορωσία 26/7, Αίγυπτος 29/7, Βραζιλία 1/8), οπότε θα χάσει το πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά.

«Κλεισμένος» και ο Πίντο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και η δεύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Όπως γράφει η SportDay, το «τριφύλλι» έχει συμφωνήσει με τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό και την Πόρτο, η οποία για να τον παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού χρειάζεται να του επεκτείνει για ακόμη έναν χρόνο το συμβόλαιό του.

Η υπόθεση βρίσκεται σε καλό σημείο και οι ετήσιες απολαβές του υψηλόσωμου παίκτη (1,93 μ.) θα ανέλθουν στις 200.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι αν ο Σαριέγκι δεν μείνει, ο Παναθηναϊκός θα πάρει κι άλλο στόπερ, πιο έμπειρο από τον Πίντο (πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Ολιανένσε).

Ψηλά ο Εντιμάρ, αν φύγει ο Σπυρόπουλος

Εξαιρετικά απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο ο Νίκος Σπυρόπουλος θα δεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ. Οι «πράσινοι» περιμένουν εντός της εβδομάδας την απάντηση του διεθνούς οπισθοφύλακα, όμως εκείνος δεν εμφανίζεται ικανοποιημένος από τη σημαντική μείωση και ψάχνεται κάποια καλύτερη πρόταση στο εξωτερικό.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο 28χρονος παίκτης να μείνει στο «τριφύλλι», αν δεν βρει κάποια άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και, όπως γράφει η SportDay ήδη εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου Εντιμάρ, ο οποίος έπαιξε δανεικός στην Ξάνθη (25 ματς δύο γκολ), αλλά επειδή η ρήτρα του ήταν υψηλή γύρισε στη ρουμανική Κλουζ, όπου ανήκει έως το 2013.

Ο 26χρονος Εντιμάρ έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και αν δεν μείνει ο Σπυρόπουλος, θα απασχολήσει σοβαρά. Ο Τζαβέλλας παράλληλα είναι μία περίπτωση που ενδιαφέρει τους «πράσινους», αλλά το υψηλό του κασέ (500.000 ευρώ) δυσκολεύει το ενδεχόμενο απόκτησής τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x