Stoiximan Super League

Γούμενος: «Ο Κοπελούζος ενδιαφέρεται ακόμη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος στον σταθμό «Extra Sport». Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, που τη Δευτέρα έθεσε την παραίτησή του στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, δήλωσε πως κανείς δεν τον βοήθησε, αλλά αντιθέτως του δημιούργησαν προβλήματα, στην προσπάθειά του να βρει επενδυτή, ωστόσο αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Κοπελούζος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον σύλλογο, αλλά θέλει χρόνο. στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Μήνυση ετοιμάζει ο Κώστας Ορφανός.

Για όλους και για όλα μίλησε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Γιάννης Γούμενος στον σταθμό «Extra Sport». Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, που τη Δευτέρα έθεσε την παραίτησή του στη διοίκηση του Ερασιτέχνη, δήλωσε πως κανείς δεν τον βοήθησε, αλλά αντιθέτως του δημιούργησαν προβλήματα, στην προσπάθειά του να βρει επενδυτή, ωστόσο αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Κοπελούζος εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τον σύλλογο, αλλά θέλει χρόνο. Απάντησε στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Μήνυση ετοιμάζει ο Κώστας Ορφανός.

«Χτυπήσαμε μεγάλες πόρτες για να βρούμε επενδυτή για τον ΠΑΟΚ, αλλά ήμουνα πάντα μόνος, κανένας δεν με βοήθησε. Αντίθετα βρήκα κλειστές πόρτες και διαπλοκή. Δεν μπορεί να μιλάω με τον κ. Κοπελούζο και αυτός να με ρωτάει αν έχω τις μετοχές. Αρα κάποιοι τον πληροφόρησαν λάθος για να εμποδίσουν τη συμφωνία. Ο κ. Κοπελούζος ενδιαφέρεται ακόμη για τον ΠΑΟΚ αλλά θέλει τον χρόνο του, να ελέγξει τα πάντα. Δεν είδα κανέναν όμως να θέλει βοηθήσει. Ο Α.Σ. δεν έθεσε τις σωστές προϋποθέσεις στους υποψήφιους επενδυτές με αποτέλεσμα αυτοί να απομακρύνονται», δήλωσε ο κ.Γούμενος, ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί, είπε:

«Ενημέρωσα τον κ. Κατσαρή ότι θα υποβάλουμε την παραίτηση μας. Πήρα τον κ. Καλύβα και του είπα Γιώργο παραιτούμε. Ο Καλύβας μου είπε: "Γιώργο μην παραιτηθείς , εδώ χρειάζεται επέμβαση της πολιτείας. Έθεσα στην διάθεση μου την παραίτηση διότι μέχρι να έρθει μία άλλη διοίκηση(όταν γίνει το πρωτοδικείο) έπρεπε κάποιος να υπογράψει! Κανένας δεν θα είχε το δικαίωμα υπογραφής. Πχ να πληρώσει τον Φρίνγκερ. Aν έμενε ακέφαλο το σωματείο θα παθαίναμε καμιά ζημιά. Ποιός θα υπέγραφε;"». Όσο για το αίτημα του προέδρου του Ερασιτέχνη να παραχωρήσει τις μετοχές, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είπε: «Ο κ. Κατσαρής δεν μου έθεσε θέμα μετοχών. Οι μετοχές δεν πρέπει να πάνε σε οποιονδήποτε τυχάρπαστο γιατί μετά θα γίνει ένα μεγάλο μπάχαλο. Θα παραδώσω τις μετοχές μου σε αυτούς που θα ψηφίσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Παράλληλα τόνισε πως ο ίδιος έκανε πληρωμές και όχι ο κόσμος του ΠΑΟΚ (με τους εράνους και τις άλλες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων: "Όταν υπήρχε η επιτροπή σωτηρίας, έγιναν διάφορα για το οποία δεν ενημερωνόμουν. Για το μόνο που με ενημέρωναν ήταν κάθε λίγο και λιγάκι να με παίρνουν τηλέφωνο για να πληρώνω τις υποχρεώσεις. Και μετά έλεγαν ότι πλήρωσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ(!). Βέβαια βοήθησαν οι άνθρωποι, πλήρωσε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αγόρασε εισιτήρια διαρκείας όπως κάθε χρόνο", είπε σχετικά, ενώ άφησε σαφείς αιχμές και κατά του υφυπουργού Αθλητσιμού: "Ο Κώστας Ορφανός δήλωσε ότι σκυλεύω πάνω στο πτώμα του ΠΑΟΚ. Μήπως οι κύριοι Ορφανοί το κάνουν αυτό;".

Πλήρωσε τον Φρίνγκερ ο Γούμενος!

Έστω και με αρκετές ημέρες καθυστέρης, ο Γιάννης Γούμενος κατέθεσε στον Ρολφ Φρίνγκερ το ποσό των 50.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην πρώτη δόση του νέου διακανονισμού (τέταρτου κατά σειρά) των χρεών προς τον Ρολφ Φρίνγκερ. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ εξέπληξε, ευχάριστα αυτή τη φορά, αφού μόλις τη Δευτέρα υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση, αν και εξακολουθεί να κατέχει τις μετοχές. Η δεύτερη δόση του διακανονισμού πρέπει να καταβληθεί ως τις… 15 Νοεμβρίου, ωστόσο ο Αυστριακός πρώην τεχνικός του Δικεφάλου παρουσιάζεται διαλλακτικός και είναι διατεθειμένος να κάνει υπομονή. Έτσι φαίνεται να απομακρύνεται για την ώρα ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει: «H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι κατέβαλε το ποσό των 50.000 ευρώ στον πρώην προπονητή της, κ. Rolf Fringer και παράλληλα ενημέρωσε την άρμόδια επιτροπή της FIFA για την ενέργειά της αυτή».

«Εικονική», παραίτηση

Ο Γιάννης Γούμενος μπορεί να έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης του Ερασιτέχνη, όπως άλλωστε και οι συνεργάτες του, ωστόσο αυτή δεν έχει ουσιαστικό αντίκρισμα αν δεν συνοδευτεί από την παραχώρηση των μετοχών. Ο πρόεδρος του ΑΣ, Θανάσης Κατσαρής ζήτησε από τον μεγαλομέτοχο μαζί με τις οριστικές παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. και τις μετοχές κατατεθειμένες σε συμβολαιογράφο κοινής αποδοχής, καθώς κανείς παράγοντας δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε οποιαδήποτε κίνηση για τη σωτηρία του Δικεφάλου, αν η αποχώρηση του Γιάννη Γούμενου από τα κοινά δεν είναι οριστική.

«Χωρίς την ουσιαστική παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της ΠΑΕ και χωρίς την οριστική και αμετάκλητη παράδοση των μετοχών, δεν μπορεί να γίνει ούτε ένα βήμα μπροστά, ώστε όλοι μας να βοηθήσουμε στην εξεύρεση λύσης στην ΠΑΕ», δήλωσε ο Θανάσης Κατσαρής στη Sportday. O Γιάννης Γούμενος πάντως φαίνεται να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησης των μετοχών του, από τη στιγμή που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολλές ποινικές ευθύνες λόγω των χρεών που θα παραδώσει. Ο νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Γούμενου έχει από την προηγούμενη εβδομάδα προτείνει στον Θανάση Κατσαρή να δοθούν οι μετοχές του μεγαλομετόχου τη στιγμή που θα βρεθεί ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα καλύψουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Νέες κινητοποιήσεις προσεχώς από τους παίκτες

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση στην ΠΑΕ ήταν μόνο η αρχή. Οι παίκτες της ομάδας, που παραμένουν μήνες απλήρωτοι, έχουν παράπονα τόσο από τον Γιάννη Γούμενο, που αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, όσο και από τον Θανάση Κατσαρή, που δεν τους έχει ενημερώσει για τις κινήσεις του. Την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν ουσιαστικά σε αποχή, αφού έκαναν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, απλά για να συντηρηθούν. Την Τετάρτη θα συζητήσουν το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης, ενώ πλέον εξετάζουν σοβαρά να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγές.

Στήριξη από τον Ορφανό

Τη δέσμευση να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να βγει από το αδιέξοδο έλαβε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, περιμένοντας όμως κι εκείνος την οριστική απαγκίστρωση του Γιάννη Γούμενου από την ΠΑΕ. «Κάθε λύση που θα προκύψει από τον χώρο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ θα στηριχθεί από την κυβέρνηση. Το ίδιο κάναμε και για άλλες ομάδες. Εχω δηλώσει πολλές φορές ότι συγκροτημένες προσπάθειες που θα γίνουν από ανθρώπους του ΠΑΟΚ, μπορούν να στηριχθούν, όπως κάναμε για πολλές ομάδες που πέρασαν από τα ίδια στάδια και εμείς σταθήκαμε στο πλευρό τους. Τώρα υπάρχει ένα παρασκήνιο που διαρκεί 8-10 μήνες. Φεύγω, δεν φεύγω. Πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», δήλωσε στην ΕΤ3 και προσέθεσε αναφερόμενος στον Γιάννη Γούμενο και την παραίτησή του: «Εξαρτάται τι εννοεί ο κ. Γούμενος παραίτηση. Εχουμε δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι η κατοχή του πακέτου των μετοχών και το άλλο το Δ.Σ., που βέβαια το ορίζει ο μεγαλομέτοχος. Μπορεί, λοιπόν, ο κ. Γούμενος να ξαναγίνει πρόεδρος. Επειδή αυτά μόλις χθες έγιναν γνωστά, κανείς δεν ξέρει την αλήθεια. Εχει προηγηθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια αναξιόπιστη λειτουργία. Υπήρξε και το καλοκαίρι μια προσπάθεια, την οποία ουσιαστικά υπονόμευσε ο κ. Γούμενος».

* Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη επικράτησε με 3-2 στο φιλικό παιχνίδι με τους νέους. Τα γκολ της Α΄ομάδας σημείωσαν οι Σεγκάρα, Μίετσελ και Χασιώτης , ενώ της Β΄ ομάδας πέτυχαν οι Διαμαντόπουλος και Κοτταρίδης.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x