Champions League

Το «γλυκό πράσινο» παρελθόν με τη Σπ. Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας είναι αρκετά γνώριμη στον Παναθηναϊκό και η «γεύση» που έχουν αποκτήσει οι «πράσινοι» από τις αναμετρήσεις με την Τσέχικη ομάδα είναι σίγουρα «γλυκιά», καθώς έχουν τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια.

Η Σπάρτα Πράγας είναι αρκετά γνώριμη στον Παναθηναϊκό και η «γεύση» που έχουν αποκτήσει οι «πράσινοι» από τις αναμετρήσεις με την Τσέχικη ομάδα είναι σίγουρα «γλυκιά», καθώς έχουν τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια.

Πέρυσι η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σπάρτα Πράγας, και πάλι για τον τρίτο και τελευταίο (τότε) προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στις 13 Αυγούστου του 2008. Ο Κουτσέρα είχε βάλει αυτογκόλ στο 24ο λεπτό, ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό και έξι λεπτά αργότερα είχε ισοφαρίσει ο Κούλιτς. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σιμάο στο 60ο λεπτό. Στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ ο Ρικάρντο Σόουζα «σφράγισε» την πρόκριση με γκολ που πέτυχε στο 89ο λεπτό.

Παναθηναϊκός και Σπάρτα Πράγας είχαν κοντραριστεί και τη σεζόν 2001-02. Τότε για τη φάση των «16» που αποτελούταν από τέσσερις ομίλους το «τριφύλλι» είχε αντιπάλους τη Ρεάλ Μαδρίτης, τη Σπάρτα Πράγας και την Πόρτο. Οι δύο νίκες με τους Τσέχους έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πρόκριση του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Προπονητής των «πρασινων» ήταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν, αν και στην πρώτη φάση της διοργάνωσης στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρισκόταν ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας.

Ο πρώτος αγώνας είχε διεξαχθεί και πάλι στην Τσεχία, στις 19 Φεβρουαρίου του 2002. Ο Γιώργος Καραγκούνης ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού από το τότε ρόστερ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, νικώντας τον νυν τερματοφύλακα της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου έκανε το 2-0 στο 71ο λεπτό ανήμερα των εικοστών τέταρτων γενεθλίων του. Στον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο ελληνικός σύλλογος νίκησε με 2-1, με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να πετυχαίνει και τα δύο γκολ(15’, 47’).

Για τους προληπτικούς… το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τη φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί στην Τσεχία, όπως το 2002 και το 2008.


Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x