Champions League

Γλίτωσε την Ίντερ ο Λαουτάρο, σόκαρε την Μπενφίκα η Ζάλτσμπουργκ!

Η Σοσιεδάδ φλέρταρε έντονα με νίκη επί της Ίντερ, αλλά ο Λαουτάρο έσωσε στο τέλος την παρτίδα για τους «νερατζούρι». Έφυγε με το «διπλό» από τη Λισαβόνα η Ζάλτσμπουργκ, επικρατώντας 2-0 της Μπενφίκα.

Έμεινε όρθια απέναντι στη Σοσιεδάδ η Ίντερ, γονάτισε την Μπενφίκα η Ζάλτσμπουργκ μέσα στη Λισαβόνα. Οι «νερατζούρι» ήρθαν 1-1 στην έδρα των Βάσκων, που βρέθηκαν κοντά σε μία μεγάλη νίκη (την οποία άξιζαν 100%), αλλά τους τη στέρησε ο Λαουτάρο έσωσε λίγο πριν το τέλος την ομάδα του Ιντσάγκι, η οποία προερχόταν από τον θρίαμβο στο ντέρμπι με τη Μίλαν (5-1). Την ίδια ώρα, οι αυστριακοί πετύχαιναν μία μεγάλη νίκη με 2-0 μέσα στο «Λουζ», η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στον 5ο όμιλο.

5ος όμιλος


Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ίντερ
Πολύ απλά το παιχνίδι ήταν μαγική εικόνα. Η Σοσιεδάδ ήταν πολύ ανώτερη από την Ίντερ, η οποία έμεινε στο 5-1 επί της Μίλαν, παρουσιάζοντας πολύ κακό πρόσωπο, αλλά την έσωσε ο Λαουτάρο αξιοποιώντας μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες των Ιταλών στο ματς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν σε… τρικυμία και στα πρώτα τέσσερα λεπτά έφτιαξαν τρεις φάσεις, κάνοντας γκολ την τελευταία. Ο Μπαρενετσέα σέρβιρε στον Μέντεθ που έκανε κεφαλιά πάνω στον Ζόμερ στο 3’ και λίγο μετά είχε ο δοκάρι ο πρώτος. Η τρίτη ήταν και… φαρμακερή με τον Μέντεθ να εκτελεί τον Ελβετό στο 4’ έπειτα από κλέψιμο πάνω στον Μπαστόνι.



Η Σοσιεδάδ συνέχιζε να φτιάχνει ευκαιρίες, η Ίντερ να μοιάζει αγνώριστη και ο Λε Νορμάντ άγγιξε το 2-0 στο 41’, ΄όπως και ο Ιαρθάμπαλ στο ξεκίνημα του β' μέρους.


Η κεφαλιά του Μερίνο στο 69’ έγλειψε το δοκάρι του Ζόμερ και το παιχνίδι αντί να γίνει τουλάχιστον 3-0 έμεινε στο 1-0. Για να έρθει ο Λαουτάρο έπειτα από φάση διαρκείας και αδράνεια των Βάσκων, που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.





Μπενφίκα-Ζάλτσμπουργκ
Καλύτερο ποδαρικό στο φετινό Champions League δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Ζάλτσμπουργκ, η οποία δεν πήρε απλώς καλό αποτέλεσμα στη Λισαβόνα, αλλά έφυγε με τους τρεις βαθμούς. Ο Κονατέ πέταξε στα σκουπίδια το πέναλτι που κέρδισε ο Πάβλοτιτς για τους φιλοξενούμενους, έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του τερματοφύλακα Τρουμπίν, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο 3'. Ωστόσο, η Μπενφίκα παρότι αφυπνίστηκε από αυτήν την εξέλιξη δεν κατάφερε να αποφύγει το 0-1. Αφού πρώτα στο 12' άγγιξε, αλλά δεν έκανε το 1-0, με τον Ζοάο Μάριο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε ο Μούσα να σκοράρει από κοντά

Σημείο-κλειδί στον αγώνα ήταν το 13ο λεπτό, όταν ο Αντόνιο Σίλβα «κρέμασε» την Μπενφίκα, καθώς έκανε χέρι σχεδόν πάνω στη γραμμή μετά από δοκάρι της Ζάλτσμπουργκ έπειτα από τάκλιν του Οταμέντι σε προσπάθεια του Σίμιτς και αποβλήθηκε. Ο Σίμιτς ξετύλιξε το «δώρο», στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν προβάδισμα και οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» από την εξέλιξη της αναμέτρησης, αφού η ζημιά που έπαθαν ήταν πολλαπλή. Η Μπενφίκα άρχισε να παίρνει ρίσκα ώστε να φτάσει στην ισοφάριση και έπειτα από μία καλή στιγμή που είχε, είδε τους φιλοξενούμενους να την τιμωρούν ξανά στην κόντρα. Μετά από λάθος του Μοράτο, η μπάλα έφτασε στον Σίμιτς που συνεργάστηκε με τον Γκλουκχ, με τον δεύτερο να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το τέρμα αποτέλεσε την ταφόπλακα για την ομάδα του Σμιντ, η οποία μπήκε με τον χειρότερο τρόπο στο φετινό Champions League.



Τα αποτελέσματα στον 4ο όμιλο:

1η αγωνιστική

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ίντερ 1-1
(4’ Μέντεθ - 87’ Λαουτάρο)

Μπενφίκα-Ζάλτσμπουργκ 0-2
(15’ πέν. Σίμιτς, 51’ Γλούκχ)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Ζάλτσμπουργκ-Ρεάλ Σοσιεδάδ (3/10, 19:45)
Ίντερ-Μπενφίκα (3/10, 22:00)

Η βαθμολογία του ομίλου:
Σοσιεδάδ-Ίντερ 1-1, Μπενφίκα-Ζάλτσμπουγκ 0-2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x