Champions League

Άρσεναλ από τα... παλιά, επέστρεψε αγριεμένη στα αστέρια και διέλυσε την Αϊντχόφεν!

Με τρομερή εμφάνιση η Άρσεναλ νίκησε με 4-0 της Αϊντχόφεν και επέστρεψε με πειστικό τρόπο στο Champions League. Χωρίς νικητή (1-1) το παιχνίδι της Σεβίλλης με τη Λανς για το άλλο ματς του 2ου γκρουπ.

Υπερηχητική Άρσεναλ, επέστρεψε στα αστέρια με τον καλύτερο τρόπο και νίκησε εύκολα την Αϊντχόφεν!

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε με 4-0 της ολλανδικής ομάδας στην επανεμφάνιση της στο Champions League μετά από επτά χρόνια, δείχνοντας πως θέλει να κάνει μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «κανονιέρηδες» ο Μπουκαγιό Σακά που σημείωσε γκολ και ασίστ, ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Τροσάρ, Ζεσούς και Έντεγκαρντ.

Πολύ άσχημη αγωνιστική εικόνα από την Αϊντχόφεν, η οποία σε κανένα σημείο του ματς δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική και επηρεάστηκε -όπως φάνηκε- από το κακό ξεκίνημα που έκανε. Τώρα, στρέφει το ενδιαφέρον της στο εντός έδρας παιχνίδι με την Σεβίλλη για τη 2η αγωνιστική (3/10, 22:00), ενώ η Λανς θα υποδεχθεί την Άρσεναλ στη Γαλλία (3/10, 22:00).


Στον άλλο αγώνα του 2ου γκρουπ, η Σεβίλλη με τη Λανς έμειναν στο 1-1, με τις δυο ομάδες να έχουν τα καλά του διαστήματα, αλλά να αδυνατούν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε τους τρεις βαθμούς της νίκης στο τέλος. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα νωρίς με τον Οκάμπος, ενώ το παιχνίδι έφερε σε ισορροπία ο Φουλγκίνι.

2ος όμιλος


Άρσεναλ-Αϊντχόφεν

Συντριπτική η υπεροχή της Άρσεναλ, μπήκε με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και δεν άφησε σε κανένα σημείο του ματς το περιθώριο στην Αϊντχόφεν να πιστέψει ότι μπορεί να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς.

Ο Μπουκαγιό Σακά στο 8' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του έπειτα από ριμπάουντ σε σουτ του Μάρτιν Έντεγκαρντ, ενώ στο 20' ο Τροσάρ έκανε το 2-0 σε μια φάση που οι «κανονιέρηδες» βγήκαν εντυπωσιακά στην κόντρα.

Στο 38' ο Ζεσούς τελείωσε, ουσιαστικά, την υπόθεση των τριών βαθμών σκοράροντας το 3-0 μετά την ασίστ του Τροσάρ, ο οποίος -πιθανότατα- έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα της Άρσεναλ.


Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα, όπως ήταν αναμενόμενο, έπεσε αισθητά, η ολλανδική ομάδα προσπάθησε να βρει το γκολ που θα της έδινε τη δυνατότητα να επιστρέψει, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν την ποιότητα να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των ολλανδών.

Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Έντεγκαρντ με σουτ εκτός περιοχής, σε μια ολοκληρωτική εμφάνιση για την Άρσεναλ που πήρε αυτό που ήθελε και εντυπωσίασε στην επιστροφή της στο Champions League.

Σεβίλλη-Λανς

Στο έτερο ματς του 2ου ομίλου, η Σεβίλλη με τη Λανς ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» και δεν κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Ισπανοί με σύμμαχο την έδρα τους μπήκαν με ορμή και στο 9' με μια εκπληκτική κεφαλιά προς τα πίσω ο Λούκας Οκάμπος άνοιξε το σκορ για το 1-0. Στα επόμενα λεπτά και με την ψυχολογία με το μέρος τους προσπάθησαν να βρουν και δεύτερο τέρμα, ωστόσο η Λανς δεν φάνηκε να επηρεάζεται που έμεινε πίσω στο σκορ και ανέβασε τις γραμμές της.

Μάλιστα, στο 24' η γαλλική ομάδα κέρδισε ένα φάουλ, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανζελό Φουλζινί και με πολύ όμορφο τρόπο νίκησε τον Μάρκο Ντμίτροβιτς και έφερε την αναμέτρηση σε ισορροπία για το 1-1.

Στη συνέχεια η Σεβίλλη είχε τον έλεγχο, ενώ η είσοδος του Ντόντι Λουκεμπάκιο στο δεύτερο μέρος τη βοήθησε να φανεί απειλητική στην εστία του Μπρις Σαμπά.

Οι "λανσουά" αφού δεν δέχτηκαν γκολ στο κακό τους διάστημα προσπάθησαν με τις αλλαγές τους να φανούν επικίνδυνοι στο τελευταίο εικοσάλεπτο και έχασαν σημαντική ευκαιρία με την κεφαλιά του Μοργκάν Γκιλαβογκί να κάνουν την ανατροπή.

Ωστόσο, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης και οι δυο ομάδες, τώρα, στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις εγχώριες υποχρεώσεις, στις οποίες δεν έχουν κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο:
Άρσεναλ-Αϊντχόφεν 4-0 (8' Σακά, 20' Τροσάρ, 38' Ζεσούς, 70' Έντεγκαρντ)

Σεβίλλη-Λανς 1-1 (9' Οκάμπος - 24' Φουλγκίνι)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 03/10:
Αϊντχόφεν-Σεβίλλη (22:00)
Λανς-Άρσεναλ (22:00)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Άρσεναλ 3
2. Λανς 1
3. Σεβίλλη 1
4. Αϊντχόφεν 0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x