Europa League

Το προφίλ της Στουρμ Γκρατς

Η Στουρμ Γκρατς ιδρύθηκε το 1909 και άρχισε να εδραιώνεται στις κορυφαίες ομάδες του αυστριακού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 1990, όταν κατέκτησε τα δύο μοναδικά πρωταθλήματά της και συμμετείχε στο Champions League τρεις φορές.

Η Στουρμ Γκρατς ιδρύθηκε το 1909 και άρχισε να εδραιώνεται στις κορυφαίες ομάδες του αυστριακού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του 1990, όταν κατέκτησε τα δύο μοναδικά πρωταθλήματά της και συμμετείχε στο Champions League τρεις φορές. Η τελευταία της μεγάλη επιτυχία ήταν το νταμπλ του 1999, αφού έκτοτε βρίσκεται στη σκιά των Σάλτσμπουργκ, Αούστρια και Ραπίντ Βιέννης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Φράνκο Φόντα και έδρα της η «UPC-Arena» (χωρητικότητας 15.400 θεατών).

Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας νωρίτερα στη σεζόν αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA από τη Ζυρίχη στα πέναλτι. Φέτος χρειάστηκε να περάσει από τρεις προκριματικούς γύρους για να προκριθεί στους ομίλους αποκλείοντας διαδοχικά τη βοσνιακή Σιρόκι (2-1 και 1-1 εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα), την Πέτροβατς από το Μαυροβούνιο (5-0 και 2-1) και την ουκρανική Μέταλιστ Χαρκίβ (1-1 και 1-0). Στο τρέχον πρωτάθλημα η Στουρμ Γκρατς μετρά τρεις νίκες και μία ήττα.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Κρίστιαν Γκράτσαϊ
Αντρέας Λούκσε
Ούβε Κρόπφχολερ

Αμυντικοί

Φαμπιάν Λαμότε
Μάριο Σονλαϊτνερ
Φέρντιναντ Φέλντχοφερ
Λούκα Τάουσμαν
Μάρτιν Έρενραϊχ
Ίλια Καντελάκι
Μαρκ Πρέντεντχαλερ
Γκόρντον Σίλντενφελντ

Μέσοι

Μανουέλ Βέμπερ
Πέτερ Χλίνκα
Χάρις Μπούκβα
Σαμίρ Μουράτοβιτς
Γιάκομπ Γιάντσερ
Ντιν Μάριτς
Κρίστιαν Κλεμ
Ντάνιελ Μπάιχλερ
Σάντρο Φόντα

Επιθετικοί

Αντρέας Χολτσλ
Μάριος Χάας
Ντόμινικ Χάσλερ
Μάριο Κιντσλ
Μάρβιν Βάινμπεργκερ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x