Europa League

«Φέτος θέλουμε και Ευρώπη»

Έναν Ατρόμητο που θα κάνει το βήμα παραπάνω θέλει να δει ο Σωκράτης Φυτανίδης. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 o σκόρερ στη νίκη επί της Σαράγεβο τόνισε ότι οι Περιστεριώτες θέλουν φέτος ΚΑΙ Ευρώπη.

Την ελπίδα ότι ήρθε το… πλήρωμα του χρόνου για να κάνει ο Ατρόμητος το ευρωπαϊκό του «ξεπέταγμα» εξέφρασε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας αμυντικός (που σκόραρε επί της Σαράγεβο) τόνισε ότι οι Περιστεριώτες πρέπει να είναι προσεκτικοί στη ρεβάνς για να εξαργυρώσουν το μεγάλο διπλό της Πέμπτης.

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν ως μεγαλύτερο όπλο της ομάδας την ομοιογένειά της, τόνισε ότι στόχος φέτος είναι το βήμα παραπάνω -με καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και κυρίως είσοδο στα πλέι-οφ του Europa League.


Αναλυτικά όσα είπε ο Φυτανίδης

Για το διπλό στη Βοσνία: «Για να έχει ουσία η χθεσινή νίκη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σε διπλά παιχνίδια, όταν βάζεις δυο γκολ εκτός έδρας είναι σημαντικό και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ελπίζω ότι θα είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στη ρεβάνς γιατί θα είναι διαφορετικό ματς. Ξέρουμε και καλύτερα τον αντίπαλο, άρα θα μπορούμε ευκολότερα να προσαρμόσουμε τα πλάνα μας».

Για τη Σαράγεβο: «Ήταν μια ομάδα πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο πιστεύαμε. Δεν ξέραμε πολλά πράγματα για εκείνη, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε ποιότητα από τη μέση και μπροστά και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Ευτυχώς μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες μας και νικήσαμε».

Για τις δυσκολίες λόγω έλλειψης ρυθμού: «Ουσιαστικά είμαστε στο τέλος της προετοιμασίας. Φέτος μάλιστα είχαμε ακόμα λιγότερες μέρες να ξεκουραστούμε. Είναι δύσκολο να βγουν οι αυτοματισμοί που έχουμε δουλέψει αυτή την περίοδο. Έχουμε όμως ομοιογένεια, παίκτες που παίζουν 2-3 χρόνια μαζί και αυτό μας κράτησε πολύ στο χθεσινό παιχνίδι».

Για το φετινό στόχο του Ατρομήτου: «Στόχος κάθε χρόνο για τον Ατρόμητο είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Θέλουμε καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα από τα περασμένα χρόνια, αλλά πλέον κοιτάμε και την Ευρώπη. Να πάνε όλα καλά, να φτάσουμε στα πλέι-οφ και μετά στόχος -δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος- θα είναι τα πλέι-οφ. Άλλωστε και με μεγαλύτερες ομάδες τα περασμένα χρόνια, όπως οι Νιούκαστλ και Άλκμααρ, από λεπτομέρειες και άτυχες στιγμές δεν τα καταφέραμε».

Για το 3-5-2 που έπαιξε η ομάδα: «Το έχουμε δουλέψει μετά βίας μια βδομάδα. Το δοκιμάσαμε λίγες μέρες πριν το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και σε κάποιες άλλες προπονήσεις. Είναι ένα σχήμα που μπορεί να σε κάνει πολύ επιθετικό, σου επιτρέπει να αναπτυχθείς από τα πλάγια και να βάλεις δυο παίκτες στην περιοχή. Αν το παίξεις σωστά, είναι πολύ επιθετικό σύστημα και το είδαμε και στο Μουντιάλ όπου εφαρμόστηκε από αρκετές ομάδες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x