Europa League

Θα ζήλευε κι ο... Μαραντόνα!

Εποχές του ένδοξου παρελθόντος ζει η Νάπολι! Με μαγική εμφάνιση, οι «παρτενοπέι» διέλυσαν την εντυπωσιακή φέτος Βόλφσμπουργκ και φεύγοντας με το 4-1 απ’ την Γερμανία, είναι… ήδη στους «4» του Europa!

Την μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα θύμισε η... φετινή έκδοσή της μέσα στη Γερμανία.

Ανήμερα των γενεθλίων του Ράφα Μπενίτεθ, οι παρτενοπέι πέρασαν σαν σίφουνας απ' το «σπίτι» της Βόλφμπουργκ, την οποία ισοπέδωσαν με σκορ 4-1 και θα χρειαστεί να... αυτοκτονήσουν για να μην περάσουν στα ημιτελικά του Europa League. Κι όπως είναι φυσικό άπαντες πλέον στον ιταλικό σύλλογο ζουν μέρες '89 (όταν σήκωσαν τον μοναδικό ευρωπαϊκό τίτλο τους)...

Οι λύκοι είναι δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Πριν ένα γύρο πέταξαν έξω για πλάκα την Ίντερ. Παίζουν... μπαλάρα. Αλλά το αποψινό τους... πτώμα παραδόθηκε άνευ όρων στην φοβερή τριπλέτα των Ιγκουαΐν-Χάμσικ-Καγεχόν, οι οποίοι βρίσκονταν στο γήπεδο όπως κι όποτε ήθελαν.

inner

Η κατηφόρα είχε ξεκινήσει από νωρίς. Κι αφού ο Μέρτενς έβγαλε… μεγάλη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Ιγκουαΐν την υποδέχθηκε εξαιρετικά - με τη βοήθεια του χεριού- και πλάσαρε για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (16’). Αμ, δε που θα σταματούσαν εκεί.

Λίγο αργότερα (23’), ο Αργεντινός φορ από εκτελεστής… ντύθηκε «σερβιτόρος» και ο Χάμσικ με υποδειγματικό τελείωμα δεν έχασε την ευκαιρία να παγώσει εκ νέου τους Γερμανούς στις εξέδρες.

Η ομάδα του Χέκινγκ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο κόλπο. Να... γλιτώσει, αλλά ο Σίρλε σημάδεψε δοκάρι στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Και τελικά στο 64’ ήρθε νέα... τιμωρία! Όταν ο Γκιλαβογκί... χάρισε αβίαστα την κατοχή στον Καγεχόν κι αυτός έδωσε στον Σλοβάκο που δεν δίστασε να δώσει -με το δεύτερο τέρμα του- θριαμβευτικό νότο στο διαφαινόμενο διπλό της ομάδας του Μπενίτεθ (με τον Ιγκουαΐν λίγο πριν να 'χει χαμένο τετ-α-τετ).

Ήταν η βραδιά και του Ισπανού κόουτς. Όχι μόνο γιατί είχε γενέθλια -και πήρε το καλύτερο δώρο- αλλά γιατί με το που έβαλε στον αγώνα τον Γκαμπιαντίνι, εκείνος χρίστηκε σκόρερ -με κεφαλιά, συμμετέχοντας εξίσου στο… σκόρπισμα της ανήμπορης να αντιδράσει Βόλφσμπουργκ.

inner

Και το μόνο που κατάφεραν εν τέλει οι λύκοι, ήταν να μετριάσουν το εύρος του διασυρμού τους -κι όχι να διατηρήσουν ελπίδες ανατροπής. Με τον Μπέντνερ να σπρώχνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (στο 80’) μετά από ωραία ενέργεια του Πέρισιτς και να διαμορφώνει ο… λόρδος (πλέον) το τελικό 1-4 υπέρ της φοβερής Νάπολι που προκάλεσε… τρόμο και για τις άλλες ομάδες ενόψει… ημιτελικών.

Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Νάλντο, Ροντρίγκεζ, Νότσε, Λουίς Γκουστάβο, Βιερίνια, Καλιγκιούρι, Γκιλαβογκί (70' Άρνολντ), Ντε Μπρούιν, Ντοστ (57' Μπέντνερ), Σίρλε (64' Πέρισιτς)

Νάπολι: Αντούχαρ, Αλμπιόλ, Μπρίτος, Γκουλάμ, Μάτζιο, Ινλέρ, Χάμσικ (75' Γκαμπιαντίνι), Νταβίντ Λόπεθ, Ιγκουαΐν (86' Ενρίκε), Μέρτενς (60' Ινσίνιε), Καγεχόν

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x