Κύπελλο Ελλάδας

Αναστασίου: «Πολύ ικανοποιητική η εικόνα μας»

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του μετά την αγχώδη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Εργοτέλη με 2-1, αλλά τόνισε πως πρέπει να εκλείψουν τα νεκρά διαστήματα.

Με εξαίρεση το νεκρό διάστημα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάννης Αναστασίου έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Εργοτέλη.

«Θέλαμε τη νίκη κι αυτό μετρά. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο τελευταίο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, αλλά αδικήσαμε τους εαυτούς μας στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δώσαμε χώρο στον αντίπαλο. Θα πρέπει να προσέξουμε αυτά τα νεκρά διαστήματα που έχουμε, γιατί τα λάθη πληρώνονται. Αρχίσαμε φοβισμένα και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Το έχω συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά δεν έχω εξήγηση να σας δώσω και με προβληματίζει αυτό το θέμα. Όμως στο τέλος, οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν εγωισμό, πάλεψαν μέχρι τέλους και έδειξαν τρομερή διάθεση. Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε. Σε κάθε περίπτωση, τώρα θα ασχοληθούμε ξανά με το Κύπελλο τον επόμενο μήνα. », ανέφερε και πρόσθεσε: «Είχαμε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι. Νομίζω ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Θα είμαστε πανέτοιμοι για τα ματς με Αστέρα και ΠΑΟΚ που ακολουθούν για το πρωτάθλημα».

Σχετικά με τις μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας, είπε: «Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές μας στο δεύτερο ημίχρονο να αξιοποιήσουμε τον Φιγκερόα, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θέλει τη μπάλα στα πόδια. Για αυτό χρησιμοποίησα τον Μουζακίτη, έναν καθαρό εξτρέμ. Τα παιδιά έδειξαν υπέρμετρο ζήλο και για αυτό μερικές φορές δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν ένα παιχνίδια. Πρέπει να μάθουμε πότε ανεβάζουμε το ρυθμό και πότε κρατάμε τις δυνάμεις μας. Θέλουμε και τη βοήθεια των έμπειρων, την οποία δεν την είχαμε σήμερα. Όμως, κυνηγήσαμε ως το τέλος τη νίκη και δικαιωθήκαμε».

Για την αντικατάσταση των Πράνιτς και Κλωναρίδη, ανέφερε: «Για να αποφύγω τις ερωτήσεις ή τις περίεργες σκέψεις, πρέπει να ξέρετε ότι ο Πράνιτς δέχτηκε ένα χτύπημα στο μηρό και δεν ήθελα να ρισκάρω έναν τραυματισμό του. Είναι σημαντικός και τον χρειάζομαι την Κυριακή. Ο Κλωναρίδης μου ζήτησε να τον αλλάξω γιατί είχε μείνει από καύσιμα. Έκανε τα πάντα σήμερα και είχε καθοριστική συμβολή».

Αναφερόμενος στον Βίκτορα Κλωναρίδη και το ντεμπούτο του με γκολ, είπε: «Είναι θετικό, όταν το ντεμπούτο συνδυάζεται με γκολ. Κουράστηκε στο τέλος και όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης θα είναι ένα όπλο για μας. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης, που όταν βρεθεί στην επιθυμητή φυσική κατάσταση θα μας βοηθήσει πολύ».

Για τη απώλεια του Ατζαγκούν, ανέφερε: «Του συνέβη ένα δυσάρεστο και απρόσμενο γεγονός. Είναι άσχημο για αυτόν και για εμάς. Είναι κάτι ανθρώπινο, τον ενημερώσαμε να πάρει όσο χρόνο του χρειάζεται, εμείς θα τον στηρίξουμε ως ομάδα και θα τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα».

Αναφορικά με το πειθαρχικό παράπτωμα του Αμπεΐντ δήλωσε: «Είχαμε ένα θέμα μαζί του επειδή άργησε. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, όμως μία ομάδα λειτουργεί με κανόνες και κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να τους τηρεί. Έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Ο Αμπεΐντ είναι νέος, θέλει καθοδήγηση, αλλά για το καλό της ομάδας έπρεπε να λάβουμε μία απόφαση. Το θέμα έχει λήξει και τον υπολογίζω κανονικά για την Κυριακή».

Σχολιάζοντας την κακή απόδοση του Μέντες και την καλή εμφάνιση του Χουχούμη επισήμανε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα, στηρίζεται στο σύνολο και όχι στα άτομα. Η εικόνα από την αρχή του ματς αυτή είναι. Προσπαθώ να παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα ανεξάρτητα από ηλικίες και ονόματα και κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να γνωρίζει ότι είναι βασικός. Δεν στέκομαι σε ονόματα, αλλά στην εικόνα της ομάδας. Στην αρχή της σεζόν παρακαλούσαμε τους ποδοσφαιριστές να μείνουν για να δουλέψουν στις αδυναμίες τους και τώρα μένουν 13-14 και ζητάνε έξτρα πρόγραμμα. Αυτό λέει πολλά».

Τέλος για τη χρησιμοποίηση του Φιγκερόα υπογράμμισε: «Ο Φιγκερόα βρίσκεται μαζί μας μόνο δύο εβδομάδες και είναι ανέτοιμος. Όμως είναι θετικό ότι έπαιξε και έδειξε ότι ξέρει τη θέση. Ακόμα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, χρειάζεται χρόνο για να γίνει ανταγωνιστικός και δουλεύουμε μαζί του με προσοχή, γιατί έχει μεγάλη ηλικία και ένα ιστορικό με τους τραυματισμούς. Εάν τον πιέσουμε με ένταση θα βγάλει πρόβλημα, οπότε χτίζουμε τη φυσική του κατάσταση με μεθοδικότητα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x