Κύπελλο Ελλάδας

Κράτησε… κάβα η ΑΕΚ

Τον ρεαλισμό -αντί της φουλ επίθεσης- προτίμησε στην πρεμιέρα της στο Κύπελλο η ΑΕΚ. Η «Ένωση» ήταν καλύτερη από τον Πανθρακικό, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκε με το 0-0 που της δίνει το πάνω χέρι.

Απόλυτα επαγγελματίας παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή η ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγξαν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, έφτιαξαν ευκαιρίες για να το πάρουν, αλλά αφότου δεν το κατάφεραν, έφυγαν μ' ένα χρησιμότατο πόντο (0-0).

Με τα περισσότερα ατού της σε κακή μέρα, η «Ένωση» κατάφερε εντούτοις να κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να χάσει τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για να τον κερδίσει.

Τελικά όμως συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, που κρατά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου απολύτως στο χέρι της, δεδομένου ότι τα δυο επόμενα ματς του 5ου ομίλου (με Ηρακλή Ψαχνών και Ατρόμητο) είναι στην έδρα της.


Η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Ατρόμητος 3 (1-0)
ΑΕΚ 1 (0-0)
Πανθρακικός 1 (0-0)
Ηρακλής Ψαχνών 0 (0-1)

Η επόμενη αγωνιστική (29/10, 17:00)

ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών
Ατρόμητος-Πανθρακικός


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Με μοναδικούς απόντες τους Μπρέσεβιτς-Σοϊλέδη, ο «Κολοσσός» επέλεξε την απολύτως αναμενόμενη σύνθεση (βάσει των όσων έδειχνε στις προπονήσεις). Έτσι, το γνώριμο 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.

Το ματς

Υποτίθεται ότι τις δυο ομάδες χώριζε μια κατηγορία. Υποτίθεται ότι ο γηπεδούχος (πόσω μάλλον όταν είναι καλή ομάδα όπως ο Πανθρακικός) πρέπει να ‘χει τον έλεγχο. Όλα αυτά όμως τ’ άφησε υποθέσεις η ΑΕΚ. Γιατί χωρίς να εντυπωσιάσει -κι αφότου χρειάστηκε λίγο χρόνο προσαρμογής- η «Ένωση» δεν επέτρεψε καμία αμφιβολία για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο ματς.

Κρατώντας θωρακισμένα λοιπόν τα μετόπισθεν (και σχεδόν θεατή τον Ανέστη) οι «κιτρινόμαυροι» μπόρεσαν να χτίσουν παιχνίδι πρωτοβουλίας. Να ψάξουν ορθολογικά το γκολ -τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια. Και να πλησιάσουν μια ανάσα απ’ αυτό, όταν ο Αθανασιάδης έκανε εξίσου όμορφη απόκρουση με τη σέντρα του Πεταυράκη και την κεφαλιά-ψαράκι του Πλατέλλα.

Όπως δεν εξαργύρωνε όμως ο Μπαρμπόσα τις ωραίες πάσες του Αραβίδη, έτσι και η ΑΕΚ δεν εξαργύρωνε την υπεροχή της. Μέχρι τελικά να τη χάσει -από τον βελτιωμένο Πανθρακικό που επέστρεψε απ’ την ανάπαυλα. Με άφαντο λοιπόν τον Μάνταλο, κακό τον Πλατέλλα και μόνο τον Αραβίδη, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν σταδιακά να χάνουν μέτρα. Και να «φωνάζουν» στον Δέλλα για αλλαγές.

Κι έστω και κάπως αργά (στο 72’) ο «Κολοσσός» άκουσε. Περνώντας στο παιχνίδι τον Ντακόλ αντί του Αραβίδη. Ακόμα όμως κι αν ο Βραζιλιάνος έγινε πιο αισθητός απ’ την αντίπαλη άμυνα και βοήθησε την «Ένωση» να κερδίσει μέτρα, αγνοούνταν ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα τα εκμεταλλευόταν. Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν προτεραιότητα στην ισοπαλία, στην οποία κι ο Ανέστης (με ωραία απόκρουση σε σουτ του Ίγκορ) συνέβαλε να κατακτηθεί.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Τσουμάνης, Σερφά, Λαδάκης, Μεχία (83’ Γουίλιαμ), Μπαϊκαρά, Τζάνης (57’ Κάσες), Αράμπα (57’ Ίγκορ), Ντιγκινί

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Καθάριος, Φραγκουλάκης, Ποτουρίδης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κορδέρο, Ανάκογλου (90’+2’ Ρόβας), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Πλατέλλας (86’ Μ. Ντούνης), Αραβίδης (72’ Ντακόλ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Π. Ντούνης, Γεωργέας, Γροντής, Ρόβας, Σαρρής

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Κομοτηνής

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x