Αγγλία

Η εκδίκηση της Άρσεναλ, εφιάλτης για τη Γιουνάιτεντ!

Σε εφιάλτη για μια από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι θα εξελιχθεί το «Θέατρο των ονείρων» σε μια εβδομάδα! Η Άρσεναλ εκδικήθηκε τους «κόκκινους διάβολους» (1-0 με γκολ του Ράμσεϊ), τους κράτησε στο +3 από τη δεύτερη Τσέλσι και κατέστησε το ντέρμπι με τους «μπλε» απόλυτο κριτήριο για τον τίτλο στην Αγγλία, τρεις στροφές πριν από το φινάλε!

Σε εφιάλτη για μια από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι θα εξελιχθεί το «Θέατρο των ονείρων» σε μια εβδομάδα! Η Άρσεναλ εκδικήθηκε τους «κόκκινους διάβολους» (1-0 με γκολ του Ράμσεϊ), τους κράτησε στο +3 από τη δεύτερη Τσέλσι και κατέστησε το ντέρμπι με τους «μπλε» απόλυτο κριτήριο για τον τίτλο στην Αγγλία, τρεις στροφές πριν από το φινάλε!

Η εικόνα του ντέρμπι από το England365.gr

Η Αρσεναλ για πρώτη φορά από το 2008 κατάφερε να νικήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να βάλει φωτιά στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι μείωσε στους -3 από την κορυφή και πλέον το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» την ερχόμενη Κυριακή ίσως κρίνει τον τίτλο ανάμεσα στους «κόκκινους διαβόλους» και τους «μπλε».

Η σπουδαία νίκη της Άρσεναλ επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-0 στο Emirates δεν επέτρεψε στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να πάει ήρεμη στο μεγάλο ντέρμπι με την Τσέλσι. Οι «κανονιέρηδες» διατηρήθηκαν παράλληλα ζωντανοί για τον τίτλο αν και οι ελπίδες τους είχαν μειωθεί μετά την ήττα από την Μπόλτον, την προηγούμενη αγωνιστική. Πλέον, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι έχουν διαφορά μόλις τρεις βαθμούς ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πλέον έχουν ίδια διαφορά τερμάτων, η οποία αποτελεί και το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Α’ ημίχρονο:

Αν πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι φίλοι της Άρσεναλ πίστεψαν ότι οι πιθανότητες της ομάδας τους για τη νίκη ελαχιστοποιήθηκαν με τον αποκλεισμό του Σεσκ Φάμπρεγας την τελευταία στιγμή, τότε… έκαναν μεγάλο λάθος! Οι «κανονιέρηδες», χωρίς τον αρχηγό τους που τραυματίστηκε στο ζέσταμα, αλλά με τους Γουίλσιρ και Ράμσεϊ στη μεσαία γραμμή, έκαναν τη Γιουνάιτεντ να… ψάχνεται! Το εκρηκτικό ξεκίνημα των Λονδρέζων περιελάμβανε δύο σπουδαίες, αλλά χαμένες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Γουίλσιρ στο 3ο λεπτό από το ύψος της περιοχής σούταρε χαμηλά, αλλά είδε τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 7’ και πάλι ο Άγγλος φορ δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Φαν ντερ Σαρ, αφού η προβολή του από τη σέντρα του Κλισί, δεν ήταν σωστή.

Μετά τα λάθη της διαιτησίας στο Σαββατιάτικο ματς της Τσέλσι με την Τότεναμ, τα… παράπονα για τις αποφάσεις του ρέφερι συνεχίστηκαν και στο ντέρμπι του «Έμιρεϊτς»! Η Άρσεναλ είναι αυτή που αδικήθηκε κατάφορα στο 31ο λεπτό, όταν ο Νεμάνια Βίντιτς πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Φαν Πέρσι μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά φαίνεται πως… θυμήθηκε τα καμώματά του στο τελευταίο Μουντιάλ και επέλεξε να βάλει το χέρι του και όχι το κεφάλι για να απομακρύνει τον κίνδυνο! Στο φινάλε του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Βενγκέρ βρήκαν ευκαιρία να κατευθυνθούν και πάλι στο μέρος του διαιτητή, αλλά τίποτα δεν θα άλλαζε…

B’ ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινησε με μια αλλαγή για την Άρσεναλ αφού ο Αρσέν Βενγκέρ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αντρέι Αρσάβιν αντί του Σαμίρ Νασρί. Ωστόσο η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 49’ ο Ρούνεϊ εκτέλεσε φάουλ όμως ο Σέζνι πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία για να απομακρύνει και στη συνέχεια ο Άντερσον δεν κατάφερε από πολύ πλάγια να απειλήσει. Η Αρσεναλ απάντησε με ένα σουτ του Σανιά και τη στιγμή που ο Φέργκιουσον αποφάσισε να ρισκάρει για το γκολ βάζοντας στο ματς τον Βαλένσια, ήρθε το γκολ για την Αρσεναλ.

Στο 56' ο Φαν Πέρσι ελίχθηκε από τα δεξιά και αφού ταλαιπώρησε με καλό κοντρόλ της μπάλας, την άμυνα της Γιουνάιτεντ, βρήκε τον Ράμσεϊ στο ύψος του πέναλτι, ο οποίος με δεξί συρτό πλασέ νίκησε τον Φαν ντερ Σάαρ για το 1-0. Η Αρσεναλ στη συνέχεια άφησε χώρο στη Γιουνάιτεντ, η οποία έχοντας τους Νάνι και Βαλένσια δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, έψαχνε τρόπο να μπει στην περιοχή των «κανιονέρηδων». Οι παίκτες του Φέργκιουσον πήραν τον έλεγχο του αγώνα όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Στσέζνι. Ο Σκωτσέζος τεχνικός πέρασε και τον Μπερμπάτοφ στον αγώνα για να φτάσει το 77ο λεπτό και η Γιουνάιτεντ να χάσει την σπουδαιότερη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ρούνεϊ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πέρασε κάθετα για τον Νάνι, ο οποίος έβγαινε από τα αριστερά όμως το πλασέ του Πορτογάλου απέκρουσε ο Στσέζνι. Όσο περνούσε η ώρα, η Γιουνάιτεντ άφησε όλο και περισσότερους χώρους όμως ο Βενγκέρ έδειξε ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσει το προβάδισμα παρά να ψάξει το δεύτερο γκολ, περνώντας στον αγώνα τον Έμπουε αντί του Γουόλκοτ. Χωρίς τη μεγάλη φάση μέχρι και το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Άρσεναλ κατάφερε να φτάσει στη νίκη και διατήρησε ζωντανές τις έστω και ελάχιστες ελπίδες της για κατάκτηση του τίτλου.



szolj hozza: A1-0M


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού (69’ Σκιλασί), Κλισί, Σονγκ, Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Γουόλκοτ (78’ Έμπουε), Νασρί (46’ Αρσάβιν), Φαν Πέρσι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σάαρ, Φάμπιο ντα Σίλβα, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Παρκ, Κάρικ (85’ Όουεν), Άντερσον (56' Βαλένσια), Νάνι, Ερνάντεζ (74’ Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ.

Διαιτητής: Κρις Φόι
Γήπεδο: «Έμιρεϊτς»

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 30/4

Γουίγκαν-Έβερτον 1-1
(21' Ενζόγκμπια - 78' πεν. Μπέινς)

Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα 2-1
(60' Οντεμβίγκι, 84' Μουλουμπού - 5' αυτ. Μέιτε)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-3
(33' Κακουτά, 61', 73' Σ. Ντέιβις)

Μπλάκπουλ-Στόουκ 0-0

Μπλάκμπερν-Μπόλτον 1-0
(20' Όλσον)

Τσέλσι-Τότεναμ 2-1
(45' Λάμπαρντ, 88' Καλού-19' Σάντρο)

Κυριακή, 1/5

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς 1-1
(27' Λάρσον-7' πεν. Φλέτσερ)

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 3-0
(10' Ροντρίγκεζ, 59' πεν. Κάουτ, 65' Σουάρες)

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(56’ Ράμσεϊ)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-1
(10’ Ντε Γιονγκ, 15’ αυτ. Γιάκομπσεν-33’ Μπα)

Το πρόγραμμα της επόμενης (36ης) αγωνιστικής:

Σάββατο, 7/5 (17:00)

Άστον Βίλα-Γουίγκαν
Μπόλτον-Σάντερλαντ
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Νιούκαστλ-Μπέρμιγχαμ
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν
Τότεναμ-Μπλάκπουλ (19:30)

Κυριακή, 8/5

Γουλβς-Γουέστ Μπρομ (14:00)
Στόουκ-Άρσεναλ (16:05)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (18:10)

Δευτέρα, 9/5

Φούλαμ-Λίβερπουλ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x