Αγγλία

Οι… ημί-θεοι του Λίβερπουλ!

Για 45λεπτά το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ ήταν θεϊκό. Είχε τρομερό ρυθμό, πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ. Και είχε δύο ομαδάρες, Έβερτον και Λίβερπουλ, να προλαβαίνουν να φτάνουν στο 2-2. Όλα αυτά πριν ακολουθήσει ένα ημίχρονο με πολύ ξύλο, ένταση κι ένα γκολ του Σουάρες στις καθυστερήσεις που αν μετρούσε (όπως έπρεπε) θα έδινε στους «κόκκινους» μεγάλη νίκη στο «Γκούντισον Παρκ». Τρομερό παιχνίδι για τον Κέβιν Μιραλάς, που αποχώρησε τραυματίας στην ανάπαυλα. Δείτε τα γκολ!

Για 45λεπτά το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ ήταν θεϊκό. Είχε τρομερό ρυθμό, πολλές φάσεις και τέσσερα γκολ.

Και είχε δύο ομαδάρες, Έβερτον και Λίβερπουλ, να προλαβαίνουν να φτάνουν στο 2-2.

Όλα αυτά πριν ακολουθήσει ένα ημίχρονο με πολύ ξύλο, ένταση κι ένα γκολ του Σουάρες στις καθυστερήσεις που αν μετρούσε (όπως έπρεπε) θα έδινε στους «κόκκινους» μεγάλη νίκη στο «Γκούντισον Παρκ».

Τρομερό παιχνίδι για τον Κέβιν Μιραλάς, που αποχώρησε τραυματίας στην ανάπαυλα.

Όπως αρμόζει σε ένα ντέρμπι της Premier League, οι δύο συμπολίτες μπήκαν με εξαιρετική διάθεση για καλό ποδόσφαιρο. Μόλις στο 14’ οι «reds» ήταν αυτοί που χάρηκαν με τον Λουίς Σουάρες. Ο Χοσέ Ενρίκε έκανε το γύρισμα, ο Ουρουγουανός έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε και αυτή κατέληξε στο πόδι του Μπέινς πριν μπει στα… δίχτυα της Έβερτον για το 1-0. Με τον παίκτη της Λίβερπουλ να δίνει το δικό του show στον μετέπειτα πανηγυρισμό. Και δεν έφτανε αυτό, αλλά οι «κόκκινοι» έκαναν το 2-0 επτά λεπτά αργότερα. Ο αρχηγός, Στίβεν Τζέραρντ εκτέλεσε το φάουλ, ο Σουράρες και πάλι πετάχτηκε πρώτος και με κεφαλιά νίκησε εκ νέου τον Χάουαρντ για το 2-0.

Και κάπου εκεί τα «ζαχαρωτά» με τον Κέβιν Μιραλάς να προκαλεί… ζαλάδες ξύπνησαν και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση βαθμών. Στο 22’ ήρθε η πρώτη απάντηση, με τον Όσμαν να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να μειώνει άμεσα σε 2-1. Και στο 35’ ολοκληρώθηκε το «μαγικό» πρώτο ημίχρονο. Μετά από πολύ όμορφο γύρισμα του Φελαϊνί, ο Νέισμιθ έπιασε στον… ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ και έκανε το 2-2!

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού ήταν ο καλύτερος στο γήπεδο, όμως έφαγε μια…κλωτσιά στο τέλος του ημιχρόνου που ήταν αρκετή για να του κοστίσει τη συμμετοχή στο δεύτερο μέρος. Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Έβερτον να είναι και πάλι ανώτερη και να χάνει δύο καλές ευκαιρίες με τον Γέλαβιτς.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι όλα κυλούν ήρεμα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σουάρεζ πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, μια απόφαση που θα συζητηθεί, καθώς ουσιαστικά στέρησε τους τρεις βαθμούς από τη Λίβερπουλ, με το τελικό 2-2 να διατηρείται.


Ev2-2Li[Matchhighlight.com]shl από matchhighlight1

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 27/10

Άστον Βίλα-Νόριτς 1-1
(27’ Μπεντέκε - 79’ Τέρνερ)

Άρσεναλ-ΚΠΡ 1-0
(84’ Αρτέτα)

Ρέντινγκ-Φούλαμ 3-3
(26’ Λάιγκερτγουντ, 85’ ΜακΚλίρι, 90’ Ρόμπσον-Κανού - 61’ Ρουίς, 77’ Μπερντ, 88’ Μπερμπάτοφ)

Στόουκ-Σάντερλαντ 0-0

Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ 2-1
(8’ Ραμί, 47’ ΜακΆρθουρ - 90+2’ Τόμκινς)

Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι 1-0
(61’ Τέβες)

Κυριακή 28/10

Έβερτον-Λίβερπουλ 2-2
(22΄Όσμαν, 35' Νέισμιθ - 14'αυτ. Μπέινς, 21' Σουάρες)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Σαουθάμπτον-Τότεναμ (17:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)


Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Σάββατο, 3/11 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (14:45)
Φούλαμ-Έβερτον
Νόριτς-Στόουκ
Σάντερλαντ-Άστον Βίλα
Σουόνσι-Τσέλσι
Τότεναμ-Γουίγκαν
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι

Κυριακή, 4/11

ΚΠΡ-Ρέντινγκ (15:30)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα, 5/11

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x