Αγγλία

Αυτός είναι (πάνω απ' όλα) ο Τζέραρντ

Δεν είναι τυχαία θρύλος της Λίβερπουλ κι εκ των λίγων πραγματικών αρχηγών. Τα 20'' του ανατριχιαστικού λόγου του (μπροστά στο φάσμα του πρωταθλήματος που δεν ήρθε) αποτυπώνει πλήρως τι εστί Τζέραρντ.

Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα video με τα 180 γκολ του ως παίκτης της Λίβερπουλ.

Ένα video με τις πολλές «ομορφιές» που χάρισε μέχρι τώρα ο Στίβεν Τζέραρντ στα αγγλικά γήπεδα, υπερασπιζόμενος την ομάδα με την οποία... μεγάλωσε, μεγαλούργησε και έφτιαξε το δικό του ξεχωριστό μύθο.

Αλλά το ποιος είναι ο μεγάλος Stevie G και τι ακριβώς συμβολίζει για τους «κόκκινους» μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα video με ελάχιστη διάρκεια. Που επιβεβαιώνει πως είναι λίγοι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ αρχηγοί. Που τους αρκούν... 30 λέξεις για να σε κάνουν να ανατριχιάσεις.

Ήταν μετά την περσινή νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι. Τότε που το όνειρο της Λίβερπουλ (και κατ' επέκταση του ίδιου του Τζέραρντ) για πρωτάθλημα ύστερα από 24 χρόνια ήταν πιο ορατό από ποτέ.

Τότε που ο μεγάλος αρχηγός έκλαψε στην ιδέα πως απέμεναν λίγα ματς για το τρόπαιο που του λείπει όσο τίποτα. Και τότε ήταν, λοιπόν, που (εντελώς) δακρυσμένος μάζεψε τους συμπαίκτες του και είπε: «This does not f**ng slip now (x2), Listen. Listen. This is gone. We go to Norwich. Exactly the same. We go again. Come on»! («Δεν θα μας... γλιστρήσει τώρα. Ακούστε με. Αυτό το ματς πέρασε. Πάμε στη Νόριτς ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, δεν σταματάμε. Πάμε γερά»!)

Βέβαια η... τραγική ειρωνεία είναι πως ο ίδιος... γλίστρησε απέναντι στην Τσέλσι (στο μεθεπόμενο τότε παιχνίδι) και χάθηκαν οι ελπίδες του τίτλου. Αλλά αυτό διόλου επηρεάζει το... μεγαλείο του Τζέραρντ, που ακόμα και ο μεγαλύτερος εχθρός της Λίβερπουλ να είσαι, αποκλείεται να μην σηκώθηκε η τρίχα σου στο άκουσμα αυτού του «πύρινου» λόγου.

Γιατί ΜΟΝΟ ένας πραγματικός ηγέτης μπορεί να σε «φτιάξει» κατά αυτό τον τρόπο. Και (καλώς ή κακώς) είναι λίγοι αυτοί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x