Stoiximan Super League

SKODA… turbo για πλέι οφ!

Στην πρώτη(!) τελική η Skoda Ξάνθη προηγήθηκε με τον Παπάζογλου. Στην επανάληψη έβαλε… turbo και με Κλέιτον-Καπετάνο έφτασε στο 3-0 επί του Παναιτωλικού, που την φέρνει προ των πυλών της πεντάδας.

Η Skoda Ξάνθη δεν είχε νικήσει στα Πηγάδια μέσα το 2015! Σε έξι παιχνίδια μέχρι τώρα, είχε πέντε ισοπαλίες και μια ήττα. Το «ρόδι έσπασε» τελικά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα της Θράκης έφτασε στη νίκη με το εμφατικό 3-0 και πλέον βρίσκεται προ των πυλών της πεντάδας, που οδηγεί στα πλέι οφ. Από την άλλη, η ομάδα του Αγρινίου βρέθηκε μετά από πολύ καιρό εκτός πεντάδας, καθώς την προσπέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Παπάζογλου (40’), Κλέιτον (64’) και Καπετάνος (83’) ήταν οι σκόρερ των νικητών, που έχασαν πέναλτι στο 60’ με τον Κλέιτον. Καλύτερη στιγμή των ηττημένων ήταν στο 27’ με το δοκάρι του Κάπελ.

To ματς

Ο Παναιτωλικός μπήκε με περισσότερη διάθεση στο παιχνίδι και έδειχνε να κινείται καλύτερα από τα πρώτα λεπτά. Είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του και ήταν αυτός που είχε και τα πρώτα σουτ του αγώνα με τον Θεοδωρίδη (3’, 7’), χωρίς ωστόσο, να ανησυχήσει τον Κυριακίδη. Η Skoda Ξάνθη, από την άλλη, είχε μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει τη μπάλα και κατ’ επέκταση να φανεί απειλητική.

inner

Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή μπάλας και απείλησαν ουσιαστικά στο 27’ με το δοκάρι (13ο τη φετινή σεζόν) σε τρομερό ψηλοκρεμαστό σουτ του Κάπελ έξω από την περιοχή. Οι γηπεδούχοι μέχρι το 40’ δεν είχαν «πατήσει περιοχή», αλλά στην πρώτη τους ευκαιρία και κόντρα στη ροή του αγώνα, ευτύχησαν να σκοράρουν. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ και ο Παπάζογλου με κεφαλιά, έκανε το 1-0, που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με καλή ψυχολογία η Skoda Ξάνθη, ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο καλές στιγμές με Βασιλακάκη (47’) και Κλέιτον (50’). Μάλιστα, στο 60’ κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Καπετάνου από τον Μαλεζά, αλλά ο Κλέιτον έστειλε τη μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος πήρε ρεβάνς για το χαμένο πέναλτι, αφού με κοντινή προβολή, μετά από σέντρα του Βάλτερ, έκανε το 2-0 και έδωσε τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη.

inner

Μετά το γκολ, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Παναιτωλικός, παρά τις αλλαγές του Μάκη Χάβου, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και με «κομμένα τα φτερά» από τα δύο γκολ, δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλό του. Η Skoda Ξάνθη είχε τον απόλυτο έλεγχο, διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και όποτε είχε την ευκαιρία, έβγαινε στην κόντρα, σε μια προσπάθεια να πετύχει και τρίτο γκολ. Το κατάφερε στο 83’ με ωραίο σουτ του Καπετάνου, που διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

inner

Εκ του αποτελέσματος, μιλάμε για μια εύκολη, όσο και δίκαιη νίκη, που έφερε της ομάδα της Θράκης μια ανάσα από την πεντάδα. Από την άλλη, μετά από πολύ καιρό και η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται εκτός, καθώς την προσπέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη νίκη του επί του Πλατανιά.



inner

Control room





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Skoda Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61’ Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72’ Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88’ Ράνος).

Στον πάγκο έμειναν: Ζαρόπουλος, Γκομσί, Λισγάρας, Μπέλιτς, Ράνος.

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος): Μπρακάλι, Κέβιν, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Μαρτίνες (68’ Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57’ Μπεχαράνο), Φωτάκης (72’ Κουτρομάνος), Ετζενγκέλε.

Στον πάγκο έμειναν: Στεφανάκος, Σκαραμοτσίνο, Μήλιος, Βασιλείου.

Κίτρινες κάρτες: Κέβιν, Ετζενγκέλε, Μύγας, / Γουάλας,
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA


Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x