Ιταλία

Serie A: Επιστροφή στην πραγματικότητα!

Δίχως το «μεγάλο« παιχνίδι αλλά με αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις διεξάγεται η 29η αγωνιστική της Serie A. «Δοκιμασία» στη Γένοβα για τη Γιουβέντους, με πολλά προβλήματα η Μίλαν κόντρα στη Τζένοα.

Το πρόγραμμα της 29ης «στροφής» του Campionato δεν περιλαμβάνει κάποιο ντέρμπι, υπάρχουν ωστόσο αρκετά παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Τορίνο- Ίντερ και Μίλαν- Τζένοα το Σάββατο και Σαμπντόρια- Γιουβέντους την Κυριακή.

Με τα φώτα από τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων να έχουν σβήσει, η μυρωδιά του ακριβού τους «αρώματος» ωστόσο να μην έχει ξεθυμάνει ακόμα, οι ομάδες της Serie A βρίσκονται στη σέντρα για την διεξαγωγή της 29ης αγωνιστικής.

Άπαντες στην Ίντερ πιστεύουν πως μπορούν να διεκδικήσουν την τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Chmapions League, έχοντας σύμμαχο το ευνοϊκό πρόγραμμα. Για να υποστηρίξουν όμως οι «νερατζούρι» τις υψηλές βλέψεις τους οφείλουν να περάσουν με νίκη από το Τορίνο απέναντι στην «Γκρανάτα» στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής. Η «Τόρο» μπορεί ουσιαστικά να έχει τεθεί εκτός στόχων, μία νίκη όμως επί ενός δυνατού αντιπάλου μπροστά στο κοινό της δεν παύει να αποτελεί «μετάλλιο» μέσα στη σεζόν.

Η Μίλαν, δίχως περιθώρια απώλειας βαθμών στη «μάχη» που δίνει για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», υποδέχεται τη Τζένοα, με τον τεχνικό των «ροσονέρι» Βιτσέντσο Μοντέλα να μην έχει στη διάθεσή του για το συγκεκριμένο αγώνα 21 γκολ (από τα 41 της σεζόν) και επτά ασίστ, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζεις τις υπηρεσίες των Μπάκα, Σούσο, Ρομανιόλι, Σόσα, Άμπατε αλλά και στους μακροχρόνια απόντες Μοντολίβο και Μποναβεντούρα.

Την Κυριακή η αρχή γίνεται στην Τοσκάνη, εκεί όπου η Νάπολι φιλοξενείται από την Έμπολι, ενώ στις 16:00 γίνεται σέντρα σε πέντε γήπεδα με την αναμέτρηση της Γιουβέντους με την φορμαρισμένη Σαμπντόρια στη Γένοβα να κλέβει την παράσταση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτός έδρας «δοκιμασίες» των Λάτσιο και Φιορεντίνα απέναντι σε Κάλιαρι και Κροτόνε αντίστοιχα.

Οι «μπιανκονέρι», μετά την πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, δεν επιθυμούν να δώσουν το δικαίωμα σε Ρόμα και Νάπολι να πλησιάσουν, στοχεύοντας μόνο στους τρεις βαθμούς, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, να προχωρά όμως σε περιορισμένο αριθμό αλλαγών προκειμένου να δώσει στην ενδεκάδα της «Μεγάλης Κυρίας» την απαραίτητη φρεσκάδα.

Στις 19:00 ακολουθεί το παιχνίδι Ουντινέζε- Παλέρμο, με την αυλαία να πέφτει στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, εκεί όπου η «πληγωμένη» Ρόμα, προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια της μετά τον αποκλεισμό στο Europa League από τη Λιόν, ψάχνει νίκη- γιατρικό κόντρα στη Σασουόλο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/3

Τορίνο- Ίντερ 19:00
Μίλαν- Τζένοα 21:45

Κυριακή 19/3

Έμπολι- Νάπολι 13:30
Κάλιαρι- Λάτσιο 16:00
Κροτόνε- Φιορεντίνα 16:00
Αταλάντα- Πεσκάρα 16:00
Μπολόνια- Κιέβο Βερόνα 16:00
Σαμπντόρια- Γιουβέντους 16:00
Ουντινέζε- Παλέρμο 19:00
Ρόμα- Σασουόλο 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (30η):

Σάββατο 1/4

Σασουόλο- Λάτσιο 19:00
Ρόμα- Έμπολι 21:45

Κυριακή 2/4

Τορίνο- Ουντινέζε 13:30
Κιέβο Βερόνα- Κροτόνε 16:00
Φιορεντίνα- Μπολόνια 16:00
Τζένοα- Αταλάντα 16:00
Παλέρμο- Κάλιαρι 16:00
Πεσκάρα- Μίλαν 16:00
Νάπολι- Γιουβέντους 21:45

Δευτέρα 3/4

Ίντερ- Σαμπντόρια 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x