Ιταλία

Serie A: Ντέρμπι μεταξύ της μέλλουσας(;) και της νυν του Μανωλά!

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής του Campionato δεν είναι άλλο από το ντέρμπι μεταξύ της Ίντερ και της Ρόμα, με πρόσωπο του αγώνα τον Κώστα Μανωλά.

Μετά το πέρας των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για τις φάσεις των «16» και των «32» του Champions League και του Europa League αντίστοιχα, η δράση επιστρέφει στα γήπεδα της Serie A με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στην οποία την παράσταση «κλέβει» η αναμέτρηση που διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής στο «Τζουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου μεταξύ της Ίντερ και της Ρόμα.

Η εκκίνηση δίνεται σήμερα με δύο παιχνίδια, αυτά των εκπροσώπων της γειτονικής μας χώρας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Νάπολι και Γιουβέντους, με χρονική σειρά, βγάζουν το ευρωπαϊκό «κοστούμι» και προσγειώνονται στην εγχώρια πραγματικότητα υποδεχόμενες Αταλάντα και Έμπολι αντίστοιχα, με τους «παρτενοπέι» να έχουν θεωρητικά ελαφρώς δυσκολότερο έργο.

Την Κυριακή το πρόγραμμα ανοίγει στη Σικελία, εκεί όπου η Παλέρμο φιλοξενεί την Σαμπντόρια, ενώ μισή ώρα περίπου μετά το τέλος της αναμέτρησης γίνεται σέντρα σε πέντε γήπεδα, με τα φώτα να πέφτουν κυρίως στο Σασουόλο, με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τη Μίλαν, η οποία παραδοσιακά τα βρίσκει «σκούρα» στην συγκεκριμένη έδρα, αλλά και στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με τη Λάτσιο να ψάχνει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη.

Σειρά παίρνει το βράδυ της Κυριακής, σε ώρα Champions League, το σπουδαιότερο ματς της 26ης «στροφής». Ίντερ και Ρόμα, αμφότερες σε καλό «φεγγάρι», υπόσχονται πλούσιο θέαμα και «μονομαχούν» με έπαθλο τους τρεις βαθμούς της νίκης και όχι ποια θα έχει στο ρόστερ της μετά το καλοκαίρι τον Κώστα Μανωλά, αν και θα μπορούσαν, αφού οι «νερατζούρι» ασκούν ασφυκτική πίεση στον Έλληνα διεθνή και στο κλαμπ της ιταλικής πρωτεύουσας προκειμένου ο 26χρονος αμυντικός να φορέσει την φανέλα με τις μαύρες και μπλε ρίγες, με τους «τζιαλορόσι» να αρνούνται πεισματικά, προς το παρόν.

Η απογοητευμένη μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό Φιορεντίνα ολοκληρώνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής τη Δευτέρα υποδεχόμενη την Τορίνο στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/2

Νάπολι- Αταλάντα 19:00
Γιουβέντους- Έμπολι 21:45

Κυριακή 26/2

Παλέρμο- Σαμπντόρια 13:30
Κιέβο Βερόνα- Πεσκάρα 16:00
Κροτόνε- Κάλιαρι 16:00
Τζένοα- Μπολόνια 16:00
Λάτσιο- Ουντινέζε 16:00
Σασουόλο- Μίλαν 16:00
Ίντερ- Ρόμα 21:45

Δευτέρα 27/2

Φιορεντίνα- Τορίνο 21:45

Η επόμενη αγωνιστική (27η):

Σάββατο 4/3

Ρόμα- Νάπολι 16:00
Σαμπντόρια- Πεσκάρα 19:00
Μίλαν- Κιέβο Βερόνα 21:45

Κυριακή 5/3

Αταλάντα- Φιορεντίνα 13:30
Κάλιαρι- Ίντερ 16:00
Κροτόνε- Σασουόλο 16:00
Έμπολι- Τζένοα 16:00
Τορίνο- Παλέρμο 16:00
Ουντινέζε- Γιουβέντους 16:00
Μπολόνια- Λάτσιο 21:45

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x