Κύπελλο Ελλάδας

To «αλογάκι» αφηνίασε στα Γιάννενα!

Έβαλε πλώρη για τους «4» η Λάρισα! Μπορεί ο Κόντε να έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ, όμως οι «βυσσινί» έφεραν τούμπα τον πρώτο προημιτελικό και με δύο γκολ του Μασούρα πέρασαν από τα Γιάννενα (1-2).

Πάτησε τον ΠΑΣ στα Γιάννενα το «αλογάκι»!

Μπορεί ο Πέδρο Κόντε να σκόραρε για 12η φορά μέσα στη σεζόν, δίνοντας προβάδισμα στους Ηπειρώτες αλλά η ΑΕΛ έφερε «τούμπα» το ματς (1-2) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

«Δήμιος» του ΠΑΣ ο Γιάννης Μασούρας, ο οποίος σκόραρε δις και για πρώτη φορά στην μέχρι τώρα καριέρα του! Παράλληλα, η ΑΕΛ συνεχίζει την φοβερή της παράδοση που έχει κόντρα στους Γιαννιώτες καθώς μετράει έξι νίκες σε ισάριθμες φορές που έχουν αναμετρηθεί στη διοργάνωση!

Το ματς



Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Πολλές βαθιές μπαλιές, λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δυνατές μονομαχίες τα κύρια στοιχεία στην έναρξη του ματς. Σιγά σιγά, όμως, το παιχνίδι άρχισε να αποκτάει ρυθμό και φάσεις. Η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Μιλοσάβλιεβιτς να στέκεται άτυχος στο 7ο λεπτό καθώς το σουτ του μέσα από την περιοχή, βρήκε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Αυτή η φάση ξύπνησε τους γηπεδούχους, που ανέλαβαν τα ηνία, πίεσαν και έφτασαν στο γκολ. Αφού αρχικά ο Κόντε νικήθηκε δις σε διάστημα λιγότερο από μισό λεπτό από τον Ρέντζα, που έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του, και τον Μπόζοβιτς, στο 13ο λεπτό κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΣ με καρφωτή κεφαλιά μετά την εξαιρετική σέντρα του Καρανίκα (1-0).

inner

Λίγο έλειψε, πάντως, οι φιλοξενούμενοι να απαντήσουν άμεσα αλλά το μακρινό σουτ του Λαγού πέρασε λίγο άουτ στο 15’. Το προβάδισμα του ΠΑΣ ενήργησε σαν… ηλεκτροσόκ για τους παίκτες της ΑΕΛ, που βγήκαν μπροστά και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 28ο λεπτό με κοντινό σουτ του Μασούρα μετά από σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα (1-1). Τρία λεπτά μετά δε οι «βυσσινί» είχαν και νέα ευκαιρία αλλά ο Ντέλετιτς έκανε κακό σουτ μέσα από την περιοχή στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

inner

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κύλησαν όπως αυτά του πρώτου. Κακός ρυθμός, πολλά λάθη και μηδαμινές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Ωστόσο, η ΑΕΛ στην πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς, παγώνοντας τους Ζωσιμάδες! Ήταν, λοιπόν, το 53ο λεπτό του ματς όταν ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα με τον Αγκάνοβιτς να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και τον Περιστερίδη να βρίσκει ελάχιστα την μπάλα, στέλνοντάς την στο δεξί δοκάρι της εστίας. Ο Μασούρας, όμως, πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 2-1!

inner

Η ΑΕΛ είχε κάνει τη δουλειά της και καλούνταν να διατηρήσει το προβάδισμά της, ενόψει της ρεβάνς στον κάμπο. Και το κατάφερε έστω και αν ανησύχησε σε δυο φάσεις! Ο Κόντε απείλησε και τις δύο φορές, με ισάριθμες κεφαλιές που δεν βρήκαν εστία και εν τέλει το τελικό σφύριγμα του Κομίνη βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη!



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70’ Βιδάλ), Γιάκος, Καρανίκας, Μανθάτης (77’ Μπετρά), Χαλκιαδάκης, Κόντε.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς (74’ Γιοβάνοβιτς), Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (72’ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (89’ Χούμπτσεφ).

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Γήπεδο: «Οι Ζωσιμάδες»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x