Europa League

To προφίλ της Χόνβεντ

Ποιό το προφίλ της πιθανής αντιπάλου της ΑΕΚ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, από την Ουγγαρία.

Mετά από μάχη με την Ουίπεστ, η πάλαι ποτέ κραταιά δύναμη του ουγγρικού ποδοσφαίρου, Χόνβεντ, βρέθηκε μέσα στην πρώτη τετράδα στο πρωτάθλημα της χώραςτης για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το πρώτο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσει ήταν εκείνο της Ζαλγκίρις την οποία αφού εξουδετέρωσε με 3-1 στην έδρα της, έφερε 1-1 στον εκτός έδρας επαναληπτικό.

Την ουγγρική ομάδα καθοδηγεί τεχνικά ο Τζιουζέπε Σανίνο, που θεωρείται πως έχει έφεση στο επιθετικό παιχνίδι. Η Χόνβεντ χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το 3-5-2, ενώ στις τάξεις της θα συναντήσουμε τον γνωστό από την θητεία του στη Λίβερπουλ κυρίως, αλλά και το σύντομο πέρασμα του από το Πανιώνιο, τον Νταβίντ Ν’ Γκογκ.

Η ιστορία της Χόνβεντ θυμίζει κάτι από ΑΕΚ, αφού το 2017 κι αφού χρειάστηκε να περάσουν 24 χρόνια κατέκτησε τον 14ο τίτλο της. Φυσικά μιλάμε για μια ομάδα με τεράστια ιστορία, αφού μεσουρανούσε λίγο μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας στις τάξεις της, τους Πούσκας και Κότσιτς, ωστόσο πέρασε και μεγάλη περίοδο παρακμής, μέχρι τη δεκαετία του 1980 να κυριαρχήσει απόλυτα ξανά, στο μαγυάρικο ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη σεζόν, έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε από την Βίντι (Φέχερβαρ).

Έδρα της Χόνβεντ, αποτελεί το μικρό σε χωρητικότητα, Βοzsik Stadion, που χωράει 13.500 φίλους της ομάδας, οι οποίοι δημιουργούν θερμή ατμόσφαιρα και σίγουρα δίνουν μια έξτρα δυναμική στην ομάδα τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x