Champions League

Άντεξε και μπήκε στους ομίλους η Σεβίλλη

Παρά το άγχος των τελευταίων πέντε λεπτών, η Σεβίλλη ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπασάσεχιρ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η Σεβίλλη ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπασάσεχιρ στην Ανδαλουσία και, σε συνάρτηση με την νίκη της 2-1 στην Τουρκία στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Σεβιγιάνοι έχαναν 0-1, προηγήθηκαν 2-1, δέχτηκαν την ισοφάριση στο 83’ και το δοκάρι του Εμρέ στις καθυστερήσεις στέρησε από τους δευτεραθλητές Τουρκίας μια ιστορική πρόκριση.

Οι Ανδαλουσιανοί ξεκίνησαν «φουριόζοι» και δημιούργησαν ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία, ώστε να «καθαρίσουν» την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Τούρκοι ισορρόπησαν και άρχισαν να απειλούν την εστία του Ρίκο. Έτσι, στο 17’ μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Ελία σε κενή εστία προώθησε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας στο «κόλπο» της πρόκρισης τους δευτεραθλητές της γειτονικής χώρας.

Οι Σεβιγιάνοι αιφνιδιάστηκαν και προσπάθησαν να βγουν μπροστά, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την τουρκική εστία και έμεναν και εκτεθειμένοι στις οργανωμένες αντεπιθέσεις της Μπασάκσεχιρ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2. Ο Μπανέγα προσπαθούσε να απειλήσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη Σεβίλλη και, παρά τις προσπάθειες των επιθετικών της Σεβίλλης και ειδικότερα του Πορτογάλου, δεν άλλαξε το σκορ.

Οι τρεις φορές κάτοχοι του Europa League μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος να «ανατρέψουν» την κατάσταση και αρχικά ισοφάρισαν στο 52’ με την καρφωτή κεφαλιά του Εσκουδέρο, που εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Χέσους Νάβας. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και ο Εμρέ πρωταγωνιστούσε στις περισσότερες επιθέσεις της Μπασάκ και ο Μπανέγα στις αντεπιθέσεις των Ισπανών. Σιγά σιγά, η Σεβίλλη επέβαλε το ρυθμό της και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας συνεχώς τους Τούρκους και, έτσι, στο 74΄ο Μπενγκεντέρ εκμεταλλεύτηκε την ωραία προσπάθεια του Νολίτο και από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1.

Η Μπασάκ δεν τα παράτησε και στο 83’, μετά τις ευκαιρίες των Ισπανών, ο Βίσκα εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2 και «θρίλερ» την πρόκριση. Η ισοφάριση έβγαλε όλους τους Τούρκους στην επίθεση, όμως το απευθείας φάουλ του Εμρέ στις καθυστερήσεις πήγε στο αριστερό δοκάρι του Ρίκο και η Σεβίλλη γλίτωσε το «έμφραγμα» και παρέμεινε στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x