Europa League

Άντεξε και πήγε ημιτελικά η Ατλέτικο

Έστω και αν έχασε με 1-0 από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», η Ατλέτικο Μαδρίτης προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Η Σπόρτινγκ νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λισαβόνα στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa League, όμως η ήττα της 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση στο «Βιθέντε Καλντερόν» τη Μεγάλη Πέμπτη έδωσε στους «ροχιμπλάνκος» την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μοντέρο έκανε το 1-0 στο 28’, οι παίκτες των «λιονταριών» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησαν και στη συνέχεια ο Γκριεζμάν δεν κατάφερε να ισοφαρίσει στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πίεσαν τους «ροχιμπλάνκος» στην προσπάθεια να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ για να μπουν στο «κόπο» της «ανατροπής» και της πρόκρισης. Έτσι, στο 11’ ο Κοάτες ανάγκασε σε εξαιρετική επέμβαση τον Ομπλακ και στο 18’ ο Μοντέρο απείλησε την εστία του Σλοβένου γκολκίπερ. Ο Μοντέρο προειδοποίησε ξανά στο 23΄ και στο 28’ οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους δικαιώθηκαν, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ομπλακ έκανε λάθος εκτίμηση και ο επερχόμενος Μοντέρο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0.

Η Σπόρτινγκ πίεσε και στο δεύτερο ημίχρονο την ομάδα της Μαδρίτης και έχασε δύο καλές ευκαιρίες μέχρι το 55’ με τους Μπρούνο Φερνάντες και Ακούνια. Ο Τόρες έχασε μια καλή ευκαιρία για τους «ροχιμπλάνκος» και ο Κοάτες δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια μεγάλη ευκαιρία στο 57’. Οι παίκτες της Ατλέτικο έβλεπαν ότι κάτι πάει να «στραβώσει» και ποφάσισαν να κινηθούν πιο επιθετικά, οπότε και έχασαν ευκαιρίες με τους Γκριεζμάν και Τόρες στην εστία του Ρουί Πατρίσιο.

Μετά το 60’, οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν και πολλές διεξόδους προς τις αντίπαλες εστίες, όμως στο 81’ ο Ρουί Πατρίσιο πρόλαβε τον Γκριεζμάν και στο 83’ ο Γάλλος διεθνής επιθετικός αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ για να ισοφαρίσει. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν με τις στημένες φάσεις, όμως δεν άλλαξε κάτι και η Ατλέτικο προκρίθηκε στους "4".

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x