Stoiximan Super League

ΑΕΚ με τρέλα και ψυχή!

Σε στέλνει στο... τρελοκομείο αυτή η ΑΕΚ. Η Ένωση δεν «μάσισε» από το γρήγορο γκολ, έπαιξε μπαλάρα και με γκολ του Σιμόες στις καθυστερήσεις πέρασε από την Τρίπολη επικρατώντας με 3-2 του Αστέρα.

ΑΕΚ και τα μυαλά στα... κάγκελα!

Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν πάθος και ψυχή και... τρέλαναν τους οπαδούς τους! Παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, δεν «μάσισαν» και παίζοντας μπαλάρα κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τρίποντο στην χρονιά επικρατώντας με 3-2 του Αστέρα στην Τρίπολη.

Κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το γκολ του Λουίς Φερνάντεθ οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Αλμπάνη και Λιβάγια αλλά μια απερισκεψία του Μπακάκη έδωσε την ευκαιρία στον Μπαράλες να ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι σε 2-2. Ωστόσο, ο Σιμόες με κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγραψε το 3-2 και... τρέλανε τους «κιτρινόμαυρους», πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα!

Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο όσες φάσεις τους εμφανίστηκαν οι γηπεδούχοι και λίγο έλειψε για δεύτερη σερί αγωνιστική να κάνουν την ζημιά κόντρα σε... μεγάλο αλλά δεν απέφυγαν ξανά την ήττα όπως είχε συμβεί και με τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα.

Μεγάλο ματς από τον Αλμπάνη που μπήκε αλλαγή και άλλαξε όλο το παιχνίδι, εκθέτοντας όσους τον είχαν... παραγκωνισμένο, ενώ ο Λιβάγια ήταν ξανά φοβερός και έκανε τους αντιπάλους του ότι ήθελε. Εξαιρετικός και ο Σιμόες που πέτυχε το γκολ της νίκης, ενώ οι Γαλανόπουλος, Ολιβέιρα ήταν θετικότατοι μέχρι να αποχωρήσουν με προβλήματα τραυματισμών, με τον δεύτερο να σκοράρει και το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Έτσι ξεκίνησαν



Με διάταξη 3-5-2, όπως και στο «Γ. Καραϊσκάκης», παρέταξε την ομάδα του ο Μπόρχα Χιμένεθ. Ο Παπαδόπουλος κάτω από τα δοκάρια και οι Βαλιέντε, Αντζουλά, Σουάρεθ στην τριπλέτα των στόπερ. Κώτσιρας και Κυριακόπουλος οι δύο μπακ-χαφ, με τους Ιγκλέσιας, Μπόρχα Φερνάντεθ στον άξονα. Ο Ριέρα είχε ελεύθερο ρόλο, σαν οργανωτής, με τους Μάρκ Φερνάντεθ και Λουίς Φερνάντεθ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.



Ίδια διάταξη και από τον Νίκο Κωστένογλου για την ΑΕΚ. Ο Μπάρκας στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη στην τριάδα της άμυνας. Παουλίνιο και Χουλτ οι δύο που κάλυπταν την δεξιά και αριστερή πλευρά, αντίστοιχα, με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο να είναι τα δύο χαφ. Μπροστά τους ο Βέρντε σε ελεύθερο ρόλο, με τους Ολιβέιρα και Λιβάγια να είναι οι δύο προωθημένοι.

Το ματς



Ιδανικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους στο παιχνίδι, που κατάφεραν να αινφιδιάσουν την ΑΕΚ. Ο Ριέρα με... μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας έβγαλε τον Λουίς Φερνάντεθ σε θέση τετ-α-τετ και αυτός με άψογο τελείωμα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπάρκα για το 1-0 (3’). Το γκολ των γηπεδούχων, όμως, έδειχνε να ξυπνάει τους φιλοξενούμενους που πήραν την κατοχή της μπάλας, έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό και ανέβαζαν την πίεσή τους προς τα καρέ του Παπαδόπουλου. Αφού απείλησαν στο 11ο λεπτό με τον Σιμόες, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ, κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς.



Μετά από εκτέλεση φάουλ, λοιπόν, του Βέρντε, ο Ολιβέιρα πήδηξε και προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά αλλά έκανε... τσαφ. Για καλή του τύχη, όμως, η μπάλα βρήκε στο πόδι του και κατέληξε στην δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου για το 1-1! Σιμόες και Γαλανόπουλος ήταν εξαιρετικοί και έκλεβαν διαρκώς μπάλες, είχαν περιορίσει τους γηπεδούχους και οι «κιτρινομαυροι» συνέχιζαν να διατηρούν τον έλεγχο. Λίγο έλειψε, βέβαια, από το... πουθενά να δεχτούν δεύτερο γκολ μετά από κακή απομάκρυνση του Τσιγκρίνσκι αλλά ο Ριέρα έκανε... τσαφ και δεν βρήκε εστία από τα πέντε μέτρα!



Αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, λίγο έλειψε να το πληρώσουν αλλά είχαν... Άγιο! Γιατί στο 38ο λεπτό ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αντζουλά και πέρασε τον Παπαδόπουλο αλλά για κακή του τύχη η μπάλα βρήκε στο πίσω μέρος του ποδιού του και δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση. Και έξι λεπτά αργότερα, ο Βέρντε μετά την πάσα του Ολιβέιρα δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρε του Αστέρα από πλεονεκτική θέση, με το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Ωστόσο, ο Νίκος Κωστένογλου είχε να αντιμετωπίσει αρχικά τον τραυματισμό του Ολιβέιρα, με τον Αλμπάνη να περνάει στη θέση του και στην ανάπαυλα το πρόβλημα του Γαλανόπουλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σιμάο.



Το δεύτερο μέρος είχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΚ! Με μπροστάρη τον Αλμπάνη που έκανε... πράματα και θάματα στον αγωνιστικό χώρο και τον Λιβάγια να είναι άξιος συμπαραστάτης του, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έφτιαχνε την μία φάση μετά την άλλη και έδειχνε πως είναι θέμα χρόνου να φέρει «τούμπα» το σκορ. Αφού, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν με τους Λιβάγια και Βέρντε, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν από θέσεις τετ-α-τετ, τελικά βρήκαν το γκολ της ανατροπής στο 68ο λεπτό! Ο Αλμπάνης έκανε φοβερή κούρσα πενήντα μέτρων και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Λιβάγια, ο οποίος έκανε άψογο τελείωμα, έγραψε το 2-1 και... τρέλανε τους οπαδούς, με τον ίδιο να βγάζει τη φανέλα και να ανεβαίνει στα κάγκελα πανηγυρίζοντας παρέα!



Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε μόλις πέντε λεπτά αφού ο Μπακάκης με μια απερίσκεπτη ενέργεια ανέτρεψε τον Μπαράλες και έδωσε το δικαίωμα στον Σιδηρόπουλο να δείξει την άσπρη βούλα. Εκεί, απ’ όπου ο Αργεντινός φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2. Το γκολ αυτό έδιεξε να... σοκάρει τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν πατούσαν καλά και... ψάχνονταν. Ωστόσο, ήρθε ο Σιμόες στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρει και να ακολουθήσουν σκηνές «τρέλας» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αφού οπαδοί, τεχνικό επιτελείο και παίκτες πανηγύρισαν έξαλλα το 3-2, που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.





Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Σουάρεθ, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Μαρκ Φερνάντεθ (64' Μπαράλες), Λουίς Φερνάντεθ (76' Καπίγια), Ριέρα (85' Σίτο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο, Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Σιμόες, Βέρντε (81' Ντέλετιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (45' Αλμπάνης).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x