Stoiximan Super League

ΑΕΚ… υψηλού επιπέδου!

Με… δίποντο του ψηλού καθάρισε η ΑΕΚ! Ο Πέκχαρτ όρθωσε το ανάστημά του όταν η «Ένωση» έμεινε με δέκα και σκοράροντας δις (το πρώτο εκ των οποίων με φοβερό εναέριο τακουνάκι) λύγισε 2-0 τον Πανιώνιο.

Τον δικό της «τίμιο γίγαντα» βρήκε η ΑΕΚ!

Την ώρα που όλα έδειχναν να μαυρίζουν για την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ, ο Τόμας Πέκχαρτ την πήρε στην πλάτη του και χάρισε μεγάλη (όπως εξελίχθηκε) νίκη επί του Πανιωνίου.

Έχοντας μπει αλλαγή στο 68’, ο Τσέχος δεν άφησε τους «κιτρινόμαυρους» να απογοητευτούν από την αποβολή του Κορδέρο (70’) και με δυο γκολ -το πρώτο εκ των οποίων με απίστευτο εναέριο τακουνάκι- υπέγραψε την επιστροφή στις επιτυχίες (2-0).

Πολύ καλή κατά διαστήματα η ομάδα του Πογιέτ, με τον Ουρουγουανό να δικαιώνεται (πέραν του Πέκχαρτ) και στην αλλαγή του Μπαρμπόσα, αφού εκείνος έβγαλε και τις δυο ασίστ στα γκολ.

Πώς έπαιξε

Με δυο σημαντικές απουσίες -μια αναγκαστική και μια κατ’ επιλογήν- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Πέραν του τιμωρημένου Σιμόες, ο Πογιέτ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο και τον Μπαρμπόσα, ξεκινώντας αντ’ αυτού στην ενδεκάδα τον Μπουονανότε. Έτσι, το 4-3-3 (με εξαίρεση τη χρησιμοποίηση του Αργεντινού στο πρώτο 25λεπτο ως εσωτερικού μέσου και του Μάνταλου ως δεξιού χαφ) διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Οι φίλοι της δεν ήταν στο γήπεδο για να τη δουν, αλλά η ΑΕΚ είχε (τουλάχιστον στο πρώτο ημίωρο του αγώνα) τη βελτίωση που ζητούσαν. Πιο ορεξάτη από τα προηγούμενα παιχνίδια και με έναν πολύ δραστήριο Μπουονανότε να χώνεται στην περιοχή και να δημιουργεί καταστάσεις, η «Ένωση» στρίμωξε τον Πανιώνιο. Τον περιόρισε σε παθητικό ρόλο. Και τον έκανε -σε τρεις περιπτώσεις τουλάχιστον- να νιώθει τυχερός που δεν έμεινε πίσω στο σκορ.

Ο Μπουονανότε όμως σπατάλησε το πάρε-βάλε του Ντίντακ, ο Διούδης απογειώθηκε σε βολίδα του Βάργκας και το δοκάρι έσωσε τους «κυανέρυθρους» σε σκαστό σουτ του Γιόχανσον (έπειτα από έναν ακόμα καλό συνδυασμό). Ενδιάμεσα βέβαια η ομάδα του Πογιέτ λαχτάρησε. Για πολύ λίγο -όσο ακριβώς το… παπούτσι του Ανσαριφάρντ που ήταν εκτεθειμένο πριν σκοράρει- θα βρισκόταν να κυνηγάει. Και θυμήθηκε εκ νέου ότι ο αντίπαλος ήταν επικίνδυνος σε ένα από τα γνωστά φαρμακερά σουτ του Μπακασέτα λίγο πριν την ανάπαυλα.

Με την επιστροφή ωστόσο απ’ αυτή, η ΑΕΚ ανέβασε και πάλι ρυθμούς. Έψαξε μεθοδικά το γκολ και έφτιαξε καλές ευκαιρίες για να το πετύχει. Τα στοιχεία όμως που κράτησαν τον Πανιώνιο και στο πρώτο μέρος -η σφιχτή του άμυνα και ο Διούδης- παρέμεναν ενεργά: Με τον Οικονόμου να κόβει σωτήρια σουτ του Μπουονανότε και τον Έλληνα γκολκίπερ να επιδεικνύει ξανά τα αντανακλαστικά του σε καρφωτή κεφαλιά του Μάνταλου. Κάπως έτσι, ο Πογιέτ είπε να επέμβει. Έριξε «πακέτο» στο ματς του Πέκχαρτ-Μπαρμπόσα. Και δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να φανταστεί πόσο θα δικαιωνόταν.

Τουλάχιστον όχι στο 70’, όταν έβλεπε τον Κορδέρο να κάνει απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Μπακασέτα και να αφήνει την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν… πρόλαβαν να ξενερώσουν. Ή για την ακρίβεια δεν τους άφησε ο Πέκχαρτ. Πρώτα λοιπόν στο 72’ αξιοποίησε με τακουνάκι-ποίημα τη γλυκιά σέντρα του Μπαρμπόσα. Και οκτώ λεπτά αργότερα υπέγραψε με ένα ακόμα σεντερφορίσιο γκολ (έστω κι αν χρειάστηκε τη συμβολή του Πατσατζόγλου) τη νίκη. Αυτή που δεν έδωσε επιπλέον βαθμό στην ΑΕΚ για τα πλέι-οφ, αλλά της έδωσε πίσω λίγη από την αυτοπεποίθηση που έμοιαζε να έχει χάσει εσχάτως.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (74’ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (67’ Πέκχαρτ), Αραβίδης (68’ Μπαρμπόσα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Τζεμπούρ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Β. Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79’ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (69’ Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75’ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Κ. Βλάχος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Ποντίκης (Πρέβεζας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x