Κύπρος

Λυτρωτής Ανσαριφάρντ, έστεψε Κυπελλούχο Κύπρου την Ομόνοια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ σκόραρε στο τελευταίο δεκάλεπτο του τελικού και η Ομόνοια επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Λεμεσού, κατακτώντας για δεύτερη συνεχομενη σεζόν το κύπελλο Κύπρου.

Έκανε το back to back στο κύπελλο Κύπρου με «ήρωα» Ανσαριφάρντ η Ομόνοια!

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή βρήκε το «χρυσό» γκολ με τον Ιρανό επιθετικό στο 85’ και επικράτησε με 1-0 της ΑΕ Λεμεσού στον τελικό του κυπέλλου Κύπρου, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του. Δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση για την Ομόνοια που εξασφάλισε και ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Στα του αγώνα, ο ρυθμός ήταν υψηλός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και μόλις στο 4’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Νταβόρ έκανε δυνατό σουτ από μακριά, με τον Φαμπιάνο να του λέει «όχι» εντυπωσιακά διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο πρώτο 20λεπτο μπορεί η Ομόνοια να είχε την κατοχή, αλλά, οι μεγάλες φάσεις άνηκαν στην ομάδα της Λεμεσού και στο 19’ βρέθηκε κοντά στο γκολ για δεύτερη φορά. Ο Ανδρέου έκανε εξαιρετική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και ο Φαμπιάνο μπλόκαρε.

Στο 25’ η Ομόνοια απείλησε με τον Ανσαριφάρντ που υποδέχθηκε τη σέντρα του Ζαχαρίου και με βολέ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη μεγάλη στιγμή, με τις δυο ομάδες να προφυλάσσουν τα μετόπισθεν και πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 70’ με τον Μιραλάς, που είχε περάσει ως αλλαγή, έκανε τη σέντρα, ο Τζάλμα νίκησε στον αέρα τον Κούσουλο αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Εν τέλει, το «χρυσό» γκολ ήρθε στο 85’ για την Ομόνοια με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μπεζούς και Παπουλής συνεργάστηκαν εκτός περιοχής, ο δεύτερος έκανε ωραία κάθετη στο χώρο, εκεί βρέθηκε ο Ιρανός που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Το υπέρ της Ομόνοιας αποτέλεσμα, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος παρά την προσπάθεια των παικτών της ΑΕΛ να ισοφαρίσουν και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το σύνολο του Αυγουστή να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου κυπέλλου Κύπρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x