Ιταλία

Αλέγκρι: «Η απόλυσή μου από τη Μίλαν αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της καριέρας μου»!

Αίσθηση προκάλεσε ο Μαξ Αλέγκρι, καθώς χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της Μίλαν ως το καλύτερο σημείο της προπονητικής του καριέρας.

Εν αντιθέσει με αρκετούς, ο Μαξ Αλέγκρι θεωρεί πως η απόλυση από ένα σύλλογο είναι σημαντικότερη για έναν προπονητή από την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Συγκεκριμένα, για την παύση του από την τεχνική ηγεσία της Μιλάν, τον Ιανουάριο του 2014, δήλωσε: «Ως προπονητής, μαθαίνεις περισσότερα από τις αποτυχίες, παρά από τις επιτυχίες. Όταν αναλογίζομαι τα σημαντικότερο στάδιο της καριέρας μου, δε μου έρχεται στο μυαλό ούτε το σκουντέτο, ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ».

Συνέχισε, λέγοντας: «Αξιοσημείωτη στιγμή ήταν η μέρα κατά την οποία πήγα στα γραφεία της Μίλαν και μου ανακοινώθηκε πως απολύομαι. Το να κηρύσσεται ένας τεχνικός έκπτωτος από μια ομάδα είναι μέρος του επαγγέλματος του. Πρέπει να υπάρχει πάντα στο μυαλό του το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Η αποχώρησή μου, λοιπόν, από τους “ροσονέρι”, με έκανε να συνειδητοποιήσω πως δεν είχα κάνει καλή δουλειά στη συγκεκριμένη ομάδα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικάρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x