Stoiximan Super League

Άλλαξε και… άστραψε για την κορυφή ο Ολυμπιακός!

Το έφερε… τούμπα στη βροχή! Με τους Μάριν, Τζούρτζεβιτς να μπαίνουν στο β’ μέρος και να κάνουν τη διαφορά, ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή επί της Κέρκυρας (1-3) και είναι πρώτος μέχρι… νεωτέρας.

Αναγκάστηκε να αγχωθεί και να… τρέξει, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του στη βροχερή Κέρκυρα, επικρατώντας 3-1 στην έδρα των «Φαιάκων», χάρη στις αλλαγές των Μάριν και Τζούρτζεβιτς στο β' ημίχρονο

Έπειτα από ένα κακό πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» απολύτως δίκαια έμειναν πίσω στο σκορ στο 16’, αφού επιδεικνύοντας για ακόμα μια φορά παιδική συμπεριφορά σε στατική φάση, ο Γρομητσάρης άνοιξε το σκορ αναγκάζοντας τους πρωταθλητές να τρέξουν.

Εικόνα live 21961774/50630.jpg

Μάλιστα, στο 37’ λίγο έλειψε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, με τον Παμλίδη να χάνει το άχαστο από τη μικρή περιοχή, λόγω της καλής αντίδρασης του Προτό.

Ωστόσο, το β' ημίχρονο δεν θύμισε σε τίποτα όσα είχαν προηγηθεί, αφού μόλις στο 46' επίσης από στατική φάση, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Σισέ να παίρνει το ριμπάουντ από κεφαλιά του Μποτία που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου.

Στο 65' ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Τζούρτζεβιτς να σφραγίζει την καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, όταν ο Σισέ σήκωσε την μπάλα και ο Σέρβος επιθετικός με τη μία ολοκλήρωσε εξαιρετικά τη φάση για το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα, μάλιστα, η ομάδα του Τάκη Λεμονή σφράγισε τη νίκη της με γκολάρα του Μάριν, που έκανε το πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 58' οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι με τον Ρομαό. Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι στην 1η θέση με 23 βαθμούς, βάζοντας από κάτω ΠΑΟΚ και Ατρόμητο και πλέον περιμένει την αυριανή αναμέτρηση της ΑΕΚ, ελπίζοντας σε «γκέλα» κόντρα στον Πλατανιά

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν

Χωρίς να αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο στη φιλοσοφία του, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, έχοντας τους Ταχτσίδη και Ρομαό στα αμυντικά χαφ, τον Φορτούνη μπροστά τους, προτιμώντας στα άκρα τους Σεμπά, Πάρντο και στην κορυφή τον Ανσαριφάρντ.

Εικόνα live 21961774/111908.jpg

Από την άλλη μεριά, λόγω της δυσκολίας του αγώνα, ο Αλέκος Βοσνιάδης προτίμησε το 4-3-3, έχοντας τρεις χαφ με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς (Σιόντης, Αρτυματάς, Σιόντης) ενώ στα άκρα, Επστάιν και Γεωργίου με την ταχύτητά τους βοηθούσαν τόσο τα μπακ της πλευράς τους (Αναστασίου, Σπίνουλας), αλλά και τον Παμλίδη που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Με νίκη ο Ολυμπιακός ήξερε ότι έστω προσωρινά –μέχρι να παίξει η ΑΕΚ- θα περνούσε στην κορυφή της βαθμολογίας και από το πρώτο λεπτό έδειχνε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία του ματς, το οποίο διεξαγόταν υπό συνεχή βροχόπτωση, καθώς ήδη στο 1’ έχασε μια καλή ευκαιρία.

Ο Φορτούνης κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος από απομάκρυνση των αμυντικών της Κέρκυρας, έκανε με τη μία το σουτ, δοκιμάζοντας με το… καλησπέρα την ετοιμότητα του Γιαννακόπουλου. Ωστόσο, η Κέρκυρα δεν… φοβήθηκε από την ορμή που είχαν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή, ισορρόπησαν και στην πρώτη της καλή στιγμή κατάφερε να βρει το γκολ, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να… τρέξει.

Εικόνα live 21961774/11708.jpg

Συγκεκριμένα στο 16’, ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ, ο Ιωάννου πήρε την πρώτη κεφαλιά και από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Γρομητσάρης με την προβολή νίκησε τον Προτό, που δεν μπορούσε να αποσοβήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση το 1-0 των γηπεδούχων.

Εικόνα live 21961774/23473.jpg

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν σε πρώτη φάση σοκαρισμένοι από την απρόσμενη εξέλιξη του ματς, καθώς έδειχναν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο, με την πρώτη αντίδραση να έρχεται στο 26’. Ο Ταχτσίδης μπήκε μέσα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα περίπου στο σημείο του πέναλτι, βρίσκοντας τον Φορτούνη, με τον χαφ του Ολυμπιακού να πλασάρει, αλλά τον Σπίνουλα με αυτοθυσία να απομακρύνει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, η ομάδα που έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει ήταν η Κέρκυρα στο 37’, με τον Παμλίδη να γίνεται μοιραίος, αφού από το σουτ του Αναστασίου, μπήκε στην πορεία της μπάλας μέσα στη μικρή περιοχή, με τον Προτό όμως να του λέει «όχι» στο εξωτερικό πλασέ του επιθετικού της Κέρκυρας.

Η ανάγκη για αλλαγή εικόνας και γενικότερα φιλοσοφίας ήταν επιτακτική, κάτι που αντιλήφθηκε και ο Τάκης Λεμονής που στο ημίχρονο πέρασε στο ματς τους Τζούρτζεβιτς και Μάριν, αλλάζοντας το σχηματισμό σε 4-1-3-2, αφήνοντας τον Ρομαό μόνο του ως αμυντικό χαφ.

Εικόνα live 21961774/68238.jpg

Μπορεί οι αλλαγές να μην έπαιξαν ρόλο σε αυτό το χρονικό σημείο, αλλά ο Ολυμπιακός μόλις στο 46’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης σε στατική φάση. Ο Μάριν έκανε τη σέντρα, έπειτα πάσα του Φορτούνη στο κόρνερ και ο Σισέ παίρνοντας το… ριμπάουντ από κεφαλιά του Μποτία στο αριστερό δοκάρι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Εικόνα live 21961774/118802.jpg

Η πίεση του Ολυμπιακού λόγω των αλλαγών ήταν όλο και πιο έντονη και μάλιστα στο 58’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ρομαό συνεργάστηκε άψογα με τον Ανσαριφάρντ, πλάσαρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι.

Εικόνα live 21961774/86725.jpg

Το γκολ δεν γινόταν να μην έρθει και αυτό επιβεβαιώθηκε στο 65’. Ο Σισέ που είχε προωθηθεί μέσα στην περιοχή, βρήκε την μπάλα δίνοντάς της ύψος και ο Τζούρτζεβιτς με δυνατό σουτ «εκτέλεσε» τον Γιαννακόπουλο για το 2-1.

Το… κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης των «ερυθρολεύκων» έβαλε τρία λεπτά αργότερα ο Μάριν, όταν χωρίς να το πολυσκεφτεί, έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, γράφοντας το 3-1.

Εικόνα live 21961774/88576.jpg

Εικόνα live 21961774/26464.jpg

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης, 4-3-3): Γιαννακόπουλος - Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Αναστασίου - Σιόντης, Αρτυματάς (82’ Ζορμπάς), Κρητικός (54’ Ντιόγκο) – Γεωργίου (75’ Μπάουμαν), Επστάιν, Παμλίδης

Πάγκος: Κουτζαβασίλης, Κόντος, Μεληκιώτης, Βάργκας

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής, 4-2-3-1): Προτό - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης – Ταχτσίδης (46’ Τζούρτζεβιτς), Ρομαό – Πάρντο (46’ Μάριν), Φορτούνης (69’ Ζιλέ), Σεμπά – Ανσαριφάρντ

Πάγκος: Καπίνο, Οφόε, Ένγκελς, Φιγκέιρας

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α’ βοηθός: Κυριάκος Μερκενίδης
Β’ βοηθός: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Το LIVE της αναμέτρησης:



Εικόνα live 21961774/33828.jpg

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x