Europa League

Άλωσε το «Ολίμπικο» η Σεβίλλη

Με ένα γκολ του Μπεν Γιεντέρ στα μισά του πρώτου μέρους, η Σεβίλλη έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του Europa League, με το 1-0 μέσα στο «Ολίμπικο» επί της Λάτσιο.

Η Σεβίλλη σκόραρε σχετικά νωρίς και αυτό το γκολ της ήταν αρκετό απέναντι στη Λάτσιο, για να πάρει τη νίκη και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την είσοδο στους «16» του Europa League. Ένας φοβερός συνδυασμός των Εσκουδέρο, Σαράμπια και Μπεν Γιεντέρ στο 22’ έφερε το μοναδικό γκολ της συνάντησης για την φιλοξενούμενη.

Το ματς

To ματς ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω από τα πρώτα λεπτά. Ένα τέμπο πάντως που φαινόταν πως ευνοεί τους Ισπανούς, αφού έβρισκαν περισσότερους κενούς χώρους, έστω και αν μπορούσαν να φτιάξουν από τηνα αρχή τις πιο καθαρές ευκαιρίες. Τελικά στο 22’ σε έναν πολύ γρηήγορο συνδυασμό των Εσκουδέρο και Σαράμπια, ο δεύτρος βρέθηκε από αριστερά και το γύρισμα του προς το δεύτερο δοκάρι, βρήκε ιδανικά τον Μπεν Γιεντέρ που έκανε από κοντά το 0-1.

Στο 27ο λεπτό η Λάτσιο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Μάρουσιτς βρέθηκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το δεξί, ο Βάτσλικ απέκρουσε ασθενώς με την μπάλα να πηγαίνει βασανιστικά προς την εστία του, αλλά ο Κιάερ πρόλαβε την μπάλα, πριν περάσει τη γραμμή.

Στην επανάληψη η Λάτσιο προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά η Σεβίλλη βρήκε μια ακόμα ευκαιρία στο 66’ μετά από απομάκρυνση του Στρακόσα με τον Εσκουδέρο να σουτάρει, αλλά τον Ασέρμπι ν’ απομακρύνει. Στο 85΄ ένα συρτό σουτ του Λούκας Λέιβα, πέρασε λίγο έξω από την εστία της Σεβίλλης. Στο 89’ ο Μουνίρ με την μπάλα μπροστά του να κάνει αναπήδηση δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ για να σκοράρει και να τελειώσει κατά μεγάλο ποσοστό την πρόκριση, αλλά η Σεβίλλη κράτησε το σκορ που ήθελε και έχει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x