Πορτογαλία

Ανακοίνωσε Τεσέιρα η Πόρτο

Την απόκτηση του Ζοάο Κάρλος Τεσέιρα ανακοίνωσε η Πόρτο, με τον 23χρονο μεσοεπιθετικό να φεύγει ως ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με τους «δράκους».

Το δεύτερο μεταγραφικό της απόκτημα ανακοίνωσε η Πόρτο, η οποία γνωστοποίησε πως ενέταξε στο δυναμικό της τον Ζοάο Κάρλος Τεσέιρα.

Στα 23 του χρόνια, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έμεινε ελεύθερος από τη Λίβερπουλ και υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με τους «δράκους», επιστρέφοντας έτσι στην πατρίδα του μετά το 2012.

Ο Τεσέιρα είχε φέτος 35 συμμετοχές και 5 γκολ με τη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ και 7 συμμετοχές με 1 γκολ υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έκρινε όμως πως δεν μπορούσε να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

«Έχουμε μεγάλη πίστη σε αυτόν. Είναι νέος, πρόθυμος, απέρριψε προτάσεις όπως της Φιορεντίνα για να έρθει στην Πόρτο και αυτό κάτι δείχνει. Τον παρακολουθούσαμε καιρό, αλλά ήταν αίτημα του Νούνο να αποκτηθεί», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου.

«Υπόσχομαι σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να συμβεί αυτό. Ήταν όνειρο ζωής να φορέσω αυτή τη φανέλα, να παίξω σε αυτό το μεγάλο σύλλογο», είπε αρχικά ο ποδοσφαιριστής.

«Το δυνατό μου χαρακτηριστικό είναι η τεχνική μου κατάρτιση. Νιώθω πιο άνετα όταν αγωνίζομαι σαν δεκάρι, μπορώ να προσαρμοστώ όμως όπου μου ζητήσει ο προπονητής. Έχω παίξει κατά καιρούς ως οκτάρι, ως αριστερό εξτρέμ, είμαι πρόθυμος να προσφέρω», πρόσθεσε.

inner
Ο Τεσέιρα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα

Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας μεσοεπιθετικός, πέρασε από τις ακαδημίες των Μπράγκα (2003-2004) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2004-2012), με τη Λίβερπουλ να τον αποκτά το καλοκαίρι του '12 έναντι περίπου ενός εκατ. ευρώ.

Το πρώτο μισό του 2013 δόθηκε δανεικός στη Μπρένφορντ και τη σεζόν 2014-2015 στη Μπράιτον, όπου κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή της σεζόν τόσο από τους οπαδούς όσο και τους συμπαίκτες του.

Αυτή είναι η δεύτερη φετινή μεταγραφή της Πόρτο, η οποία πλην του Τεσέιρα έχει βάλει στη μηχανή της και τον 25χρονο Πορτογάλο επιθετικό Ζε Μάνουελ από την Μποαβίστα.

Οι «δράκοι», την τεχνική ηγεσία των οποίων ανέλαβε πριν από λίγες ημέρες ο Νούνο Εσπίριτο, τερμάτισε φέτος στη 3η θέση του πρωταθλήματος, έχασε το Κύπελλο, ενώ αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο του League Cup, στη φάση των ομίλων του Champions League και στους «32» του Europa League.

Επιμέλεια: Μάρκος Κατριτζιδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x