Stoiximan Super League

Από εκεί δεν περνάει κανείς!

Αλώβητο το «φρούριό» του. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στη Βοιωτία, αλλά ο Λεβαδειακός βρήκε λύση με τον Γιακουμάκη και έβαλε ακόμη έναν βαθμό στο σακούλι (1-1), παραμένοντας στις top θέσεις.

Ισόπαλη η «μάχη» στη Βοιωτία.

Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν 1-1, σε ένα αποτέλεσμα που, όπως φαίνεται δεν «χάλασε» καμία από τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι πρόσθεσαν ακόμη έναν βαθμό στο σακούλι παραμένουν στις πάνω θέσεις της Super League, περιμένοντας απώλειες των Ολυμπιακού και Πανιώνιου.

Ο Κόντε άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το μακρινό σουτ που «έπνιξε» ο Επασί, αφού δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα που πήγε πάνω του. Η απάντηση ήρθε με την κεφαλιά του Πέτρου Γιακουμάκη στο 63’ και ενώ είχε μπει στο ματς ως αλλαγή.

Στο 73’ έγινε μια φάση που αναμένεται να συζητηθεί, ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σκαστή κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής έδωσε επιθετικό φάουλ για τράβηγμα φανέλας του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο.

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Ο τρόπος που παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες (με τρία στόπερ αμφότερες) -που προερχόντουσαν από νίκη- στον αγωνιστικό χώρο και η φιλοσοφία που με την οποία μπήκαν σε αυτόν, μαρτυρούσε τι θα ακολουθήσει πάνω-κάτω. Δηλαδή, ένα σφιχτό παιχνίδι, με τους δύο προπονητές έχουν ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν, αλλά και στο τακτικό κομμάτι.

Για να ανατραπούν τα δεδομένα, χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο, ωστόσο, δεν ήρθε, καθώς ο Ναδάλες δεν βρήκε την εστία του Λεβαδειακού με την κεφαλιά που έπιασε στο 5’ έπειτα από τη σέντρα του Χαλκιαδάκη. Λίγο μετά, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του Μητρόπουλου ήταν πολύ κακό και δεν προβλημάτισε τον Βελλίδη.

inner

Για να βρούμε την επόμενη τελική (όχι καλή φάση, την πρώτη τελική) πρέπει να γυρίσουμε πολλά λεπτά το φιλμ του αγώνα, αφού πέρασε πάνω από ένα μισάωρο για να σημειωθεί φάση στο… μπλοκάκι και συγκεκριμένα στο 40ο λεπτό, όπου έπιασε σουτ με το αριστερό ο Χαλκιαδάκης και μπλόκαρε ο Επασί. Το μόνο ελαφρυντικό για το φτωχό θέαμα ήταν η έντονη ηλιοφάνεια που έκανε δυσκολότερη τη ζωή των ποδοσφαιριστών.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, επιδίωξαν να πιέσουν και να «στριμώξουν» τον αντίπαλό τους που οπισθοχώρησε, αλλά δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα. Όταν βγήκε και πάλι για το καβούκι του, ο ΠΑΣ βρήκε κάποιες φάσεις. Αυτή του Γιάκου στο 44’, όπου δεν μπόρεσε να «εκτελέσει» τον Επασί και ενώ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβε ο αντίπαλος πορτιέρο. Ωστόσο, δεν βρέθηκε σε ετοιμότητα ένα λεπτό μετά, όταν ο Κόντε αντίκρισε… ανοιχτό διάδρομο και με τον Τσαμπούρη να πηγαίνει καθυστερημένα πάνω του, το δυνατό σουτ που έπιασε δεν μπόρεσε να «βγάλει» ο Επασί, παρότι η μπάλα πήγε σχεδόν πάνω του.

inner

Κάπως καλύτερος ήταν ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, στο οποίο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά, προσπαθώντας με την κεφαλιά του Κόντε (47’) να πιάσει στον ύπνο τους γηπεδούχους, που παρουσιάστηκαν με δύο νέα πρόσωπα (Γιακουμάκης αντί Τόνι Σίλβα στο ματς και Μπελγκαζουανί αντί Φαβάρο) στο ματς και επιδιώκοντας να παίξουν πιο ανοιχτά. Λογικό, αφού έπρεπε να «κυνηγήσουν» για την ισοφάριση. Ο Μπελγκαζουανί εμφανίστηκε με αρκετή όρεξη και δραστήριος λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν κατάφερε να «ντυθεί» Κόντε, αφού το δυνατό σουτ που έπιασε πέρασε πάνω από την εστία του Βελλίδη.

inner

Το δεύτερο μέρος ήταν αισθητά πιο… νόστιμο από το πρώτο, δίχως να παρουσιάσουν θέαμα οι δύο ομάδες, αλλά είχαν κάποια «ξεσπάσματα» και σε ένα από αυτά, ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την αντίπαλη άμυνα να έχει ξεχάσει τον επιθετικό του Λεβαδειακού που είχε εύκολη δουλειά. Μετά το 70’, το παιχνίδι έγινε… ρώσικη ρουλέτα και είχε μέσα σε ένα πεντάλεπτο, σχεδόν όσες φάσεις δεν σημειώθηκαν συνολικά στο ματς. Αυτή που ξεχωρίζει είναι του 73’, όπου ο Μαυροπάνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν έγινε το 1-2, αφού δόθηκε φάουλ σε μαρκάρισμα του Τζημόπουλου στον Μητρόπουλο.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα συνεχόμενο «πάνω-κάτω» της μπάλας από το 74’ έως το 77’, όπου οι δύο ομάδες πλησίασαν κοντά σε δεύτερο τέρμα. Δύο φορές οι Βοιωτοί με την κεφαλιά και το σουτ του Μπραντάο, αλλά η καλύτερη φάση ήταν για τον ΠΑΣ με τον Χαλκιαδάκη, που μετά την ταχύτατη αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, τον πρόλαβε ο Επασί με θαρραλέα έξοδο και απέτρεψε το 1-1. Αφού δεν κατάφερε κάποια από τις δύο ομάδες να κάνει σημαντικό βήμα για νίκη σε αυτό το «καυτό» διάστημα, αποφάσισαν να κάτσουν πάνω στον ένα βαθμό που είχαν κάβα, αφού δεν απέμενε πολύ χρόνος για να διορθώσουν πιθανό λάθος.

inner



Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Λεονάρντο, Μεντί, Αμαράλ (46' Μπελγκαζουανί), Νιάς, Μητρόπουλος, Τόνι Σίλβα (46' Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Μπραντάο.

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Καλτσάς, Καψάσκης, Νουάνκο και Αντιλέου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Λίλα, Τζημόπουλος, Γαρουφαλιάς (77' Νικολιάς), Γιάκος (87' Μανθάτης), Χαλκιαδάκης (87' Σολτάνι), Κόντε.

Στον πάγκο: Γιαννικόγλου, Σκόνδρας, Καρανίκας και Κοζορώνης

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης. Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Παντελής Σπυρόπουλος 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x