Κύπελλο Ελλάδας

Τον γλίτωσε από ήττα ο από μηχανής… Ερνάνι

Ο Ερνάνι, με δύο γκολ, γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την πρώτη του ήττα εντός συνόρων αφού ισοφάρισε σε 2-2 στο 91'. Σπουδαίος ο Πλατανιάς που προηγήθηκε δύο φορές, με Ράμος στο 29’ και Μπανανά στο 78’.

Ο Ερνάνι στο 47’ με φάουλ και στο 91’ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και 2-2 και εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή από πλευράς Ολυμπιακού.

Γιατί στο γήπεδο, εμφανίστηκε ένα σπουδαίο σύνολο, όπως αυτό του Πλατανιά που έπαιξε στα ίσια απέναντι στον Ολυμπιακό και μέχρι τις καθυστερήσεις, χάρη στα γκολ του Ράμος στο 29’ και του Μπανανά στο 78’ κρατούσε τη νίκη στα πόδια του, μέχρι τις καθυστερήσεις.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, τουλάχιστον είναι περήφανη, αφού ήταν η πρώτη που προκάλεσε απώλειες εντός συνόρων στον Ολυμπιακό. Τραγική εμφάνιση από τον Ντα Κόστα, τραυματίες αποχώρησαν από το ματς οι Κολοβός και Τσόρι.

Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο

Απόλλωνας Σμύρνης 3 3-1
Πλατανιάς 1 2-2
Ολυμπιακός 1 2-2
Παναιγιάλειος 0 1-3

Επόμενη αγωνιστική:

Παναιγιάλειος – Ολυμπιακός
Πλατανιάς – Απόλλωνας Σμύρνης


Το ματς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τον Σαλίνο δεξί μπακ και τον νεαρό Τσιμίκα αριστερό, τον Ντα Κόστα με τον Βούρο στόπερ, τον Τζανδάρη, τον Ζντιέλαρ αμυντικά χαφ, τον Τσόρι μπροστά τους, τον Κολοβό (δεξιά) και τον Ερνάνι (αριστερά) στα άκρα και τον Φινμπόγκασον στην κορυφή. Οι δύο ακραίοι πάντως, σύντομα άλλαξαν πλευρές.

Η είσοδος του στο παιχνίδι ήταν νωθρή, με αποτέλεσμα ο Πλατανιάς να προειδοποιήσει από νωρίς με δύο προσπάθειες του Ράμος στο 9’ με αριστερό σουτ εκτός περιοχής και με μία κεφαλιά του Αργεντινού στράικερ από σέντρα του Αποστολόπουλου, που κι αυτή δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν’ απειλήσει με ορισμένες προσωπικές προσπάθειες του Τσόρι, όπως το σουτ του Αργεντινού που στο 11’ σέντραρε για τον Κολοβό, που έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά ή από κάποια στημένα. Όμως η ομάδα του Πλατανιά, με σωστή τακτική, κατάφερνε να κρατάει και κατοχή, που ήταν σχετικά ισορροπημένη, αλλά και να κρατάει καλυμμένα τα νώτα της. Οι πολλές πάσες του Βούρου με τον Ντα Κόστα δεν αποτέλεσαν και την καλύτερη ιδέα, αφού μετά από μια λάθος εκτίμηση του δεύτερου, την 2η φορά που του ξέφυγε το κοντρόλ, ο Πλατανιάς κατόρθωσε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Ράμος να κλέβει δεξιά από την περιοχή και αφού απέφυγε τον Καπίνο έκανε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν’ ανεβάσει την πίεση του ψηλά και να πλαγιοκοπήσει κυρίως από δεξιά με τον Ερνάνι, αλλά και να χτυπήσει από τον άξονα. Ο Φινμπόγκασον μέσα σε ελάχιστα λεπτά υποδείχθηκε τρεις φορές σε αντικανονική θέση. Όμως ο Πλατανιάς κατάφερνε να κρατάει αρκετά την μπάλα στα πόδια του, να είναι σωστά οργανωμένος και απειλήθηκε μόνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από μια σέντρα του Ερνάνι και την κεφαλιά του Κολοβού που έφυγε έξω.

Οι «ερυθρόλευκοι» με το...καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, έφεραν το παιχνίδια στα ίσια, μιας και στο πρώτο λεπτό, ο Κολοβός κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, το οποίο εκτέλεσε ο Ερνάνι που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοκκαλά για την ισοφάριση. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου με την φανέλα του Ολυμπιακού. Παρά την γρήγορη ισοφάριση πάντως, ο Ολυμπιακός πέρα από ένα πεντάλεπτο μετά το γκολ δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα κοντά στα καρέ του Πλατανιά και να δημιουργήσει ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλά οργανωμένοι. Στο 74’ ο Γιαννιώτας που είχε μπει στη θέση του Κολοβού, έφτασε κοντά στην τελική γραμμή, γύρισε την μπάλα, ο Ερνάνι την έστειλε προς την εστία και τον Κοκκαλά, να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Στο 77’ ο Τσόρι στην προσπάθεια του να κάνει ένα τάκλιν, φαίνεται να έχει τραυματιστεί πριν παραχωρήσει το φάουλ. Ο Τσόρι έφυγε τραυματίας από το ματς, ο Ζιλβάν εκτέλεσε, ο Ράμος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπανανά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, για να διαμορφώσει το 2-1 για την ομάδα του και να σκοράρει, όπως και στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έψαξε τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης και το πέτυχε στο 91’ με κεφαλιά του Ερνάνι μετά από εκτέλεση του Πάρντο, ενώ στο 95’ ο Βούρος με κεφαλιά έχασε την ευκαιρία να κάνει την ολική ανατροπή.


Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Τσόρι (78’ λ.τρ. Πάρντο), Ερνάνι, Κολοβός (70’ λ.τρ. Γιαννιώτας), Φινμπόγκασον (75’ Πουλίδο)

Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Αποστολόπουλος (87’ Σελίν), Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Στανισάβλιεβιτς, Μαχαμάτ (46’ Μουνάφο), Ζίλβαν, Ράμος, Τσουράκης (70’ Τσιμότζι), Πάγκαλος

Διαιτητής: Κομίνης

Κίτρινες: Τσόρι Ντομίνγκεζ - Στανισλάβλιεβιτς, Ιτούα, Μουνάφο

Κόκκινες: Πάγκαλος (2 κίτρινες)

Δείτε πως παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x