Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Θυσιάζουν» τα παιδιά τους στην ΕΠΟ!

Η μεγάλη δυναμική που απέδειξε πως έχει η αντιπολίτευση κατά την τελευταία Γ.Σ. αναγκάζει τη σημερινή τάξη πραγμάτων της ΕΠΟ σε «υποχωρήσεις».

Φαίνεται πως το 88-82 στην έγκριση του διοικητικού απολογισμού ταρακούνησε τα θεμέλια της νυν διοίκησης της ομοσπονδίας. Η παράταξη Γκιρτζίκη όχι μόνον δεν πήρε τις 100-110 ψήφους που προέβλεπε, αλλά είδε αντιθέτως να αποτυπώνεται μία σαφής τάση υπέρ της αντίπαλης πλευράς ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Οκτωβρίου.

Για την ακρίβεια, μάλιστα, η αναγωγή των ψήφων για τον διοικητικό απολογισμό έδειξε πως αυτή τη στιγμή η αντιπολίτευση έχει μαζί της 27 ενώσεις και η συμπολίτευση 26!

Γεγονός που έχει θορυβήσει το σημερινό «σύστημα» της ΕΠΟ, που εμφανίζεται να αναζητεί τρόπους προκειμένου να ανακόψει το ρεύμα που δημιουργείται υπέρ των δυνάμεων της «συμμαχίας». Και, όπως είναι γνωστό, ένα «προνομιακό» πεδίο για τη διαμόρφωση ισορροπιών στην ομοσπονδία είναι διαχρονικά η... διαιτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, τα τελευταία 24ωρα στελέχη του νυν «συστήματος» της ΕΠΟ επιχειρούν -μέσω διερευνητικών τηλεφωνημάτων- να ρίξουν γέφυρες προς την... απέναντι πλευρά ώστε να επιτύχουν -σε αυτή τη φάση- τουλάχιστον ένα ιδιότυπο μορατόριουμ.

Τα «δώρα» που φέρονται έτοιμοι να προσφέρουν ως ένδειξη καλής θέλησης είναι δύο. Το ένα είναι ορισμένα «κεφάλια» διαιτητών που έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα με τις αποφάσεις τους στο πρόσφατο παρελθόν.

Η υφιστάμενη τάξη πραγμάτων παρουσιάζεται διατεθειμένη να αποκλείσει από τους νέους πίνακες ονόματα όπως αυτά των Σπάθα (κι ας ψήφισε Γκιρτζίκη η ΕΠΣ Πειραιά του μπαμπά Σπάθα), Παππά, Μάνταλου, Δημητρόπουλου (ούτως ή άλλως η ΕΠΣ Φθιώτιδας στην οποία ανήκει ψηφίζει «συμμαχία», οπότε ανοίγει έτσι και μία θέση για μία ένωση της συμπολίτευσης...), Κουκουλάκη (σε κάθε περίπτωση θεωρείται «τελειωμένος» από καιρό, την ώρα που και η δική του ΕΠΣ, αυτή του Ηρακλείου, πρόσκειται στην αντιπολίτευση...) και Μήτσιου (και η ΕΠΣ Ηπείρου όπου ανήκει καταψηφίζει τη διοίκηση Γκιρτζίκη...).

Σε δύσκολη θέση φέρεται να βρίσκεται και ο Σελίμος από την ΕΠΣ Λακωνίας, αν και οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης επιθυμεί να τον περισώσει. Πάντως, ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ένωσης είναι ψηφοφόρος του προέδρου της ΕΠΟ...

Η φημολογία στο παρασκήνιο της ΕΠΟ αναφέρει μάλιστα ότι ο Σελίμος κατέληξε σε μία από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας των διαιτητών του πρωταθλήματος Superleague 2015-2016. Βέβαια, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα τα εν λόγω στοιχεία για ευνόητους λόγους...

Το δεύτερο δέλεαρ προς τη μεριά της αντιπολίτευσης φέρεται να είναι η αποπομπή και του αρχιδιαιτητή Φραγκίσκου Σωμαρακάκη, ακόμη και του Κύρου Βασάρα, ο οποίος επίσης εμφανίζεται από τη «συμμαχία» να έχει λόγο (και) στους ορισμούς διαιτητών!

Μέχρι και αυτό λέγεται πως είναι ανοιχτό να συζητήσει το υπάρχον «σύστημα» της ΕΠΟ είτε για να εξασφαλίσει την παρουσία μελών του και στην «επόμενη μέρα», είτε για να δείξει διάθεση συνεργασίας με αυτούς που (φαίνεται να)... έρχονται και να τους εξευμενίσει, είτε για να κερδίσει χρόνο ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα ενόψει εκλογών, είτε για να... αποκοιμίσει την αντιπολίτευση.

Ακόμη και για Έλληνα αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής εμφανίζεται έτοιμη να κουβεντιάσει η ΕΠΟ (με την ελπίδα, φυσικά, ότι τέτοιος δεν θα βρεθεί και έτσι θα πάει στη λύση ενός ξένου α λα Χιου Ντάλας, που θα είναι πιο εύκολο να «ελεγχθεί» εφόσον δεν θα είναι συνεχώς στην Ελλάδα...)!

Το σίγουρο είναι ότι η νυν κατάσταση στην ΕΠΟ θα προσπαθήσει να περάσει την εικόνα ότι είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση ώστε να ξεκινήσει (σχετικά) ομαλά το νέο πρωτάθλημα, αλλά και ότι δεν θα διστάσει να «θυσιάσει» κάποια από τα «δικά της» διαιτητικά παιδιά (κίνηση που στην πραγματικότητα θα αφορά τη σκακιέρα της τακτικής ενόψει των καθοριστικών εκλογών του Οκτωβρίου και τίποτε παραπάνω). Άλλωστε, ειδικά έπειτα από τη βαριά ήττα που υπέστη σε επίπεδο εντυπώσεων και δυναμικής στην τελευταία γενική συνέλευση δεν έχει
και πολλά περιθώρια ελιγμών...

Οι διεργασίες είναι συνεχείς και πυρετώδεις, το παρασκήνιο... φλέγεται και τα μάτια μας έχουν πολλά να δουν μέχρι τις εκλογές της ομοσπονδίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x