Stoiximan Super League

Αρκέστηκε στην ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ ο ανώτερος Λεβαδειακός

Λεβαδειακός και ΑΕΛ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στη Λιβαδειά, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Παρά την ανωτερότητά του στον αγωνιστικό χώρο, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο την ΑΕΛ, η οποία προηγήθηκε νωρίς και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στην αμυντική της λειτουργία. Οι «βυσσινί» πήραν το προβάδισμα στο 13’ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Πίτι και όμορφο πλασέ του Κοέφ, με τον Λεβαδειακό να πιέζει στη συνέχεια για να βρει την ισοφάριση, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κρίστινσον.

Τελικά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 82’ από τον Ιωαννίδη, με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό με τον Γιακουμάκη, για να πάρουν και τη νίκη. Έτσι, η ΑΕΛ έφτασε τους 8 βαθμούς και ανέβηκε στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ από την άλλη, ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα η οποία όμως δεν τον ανέβασε βαθμολογικά, αφού παρέμεινε στην προτελευταία θέση.

Το ματς

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο παιχνίδι, στο 4’, με ένα σουτ του Ντέλετιτς από πλάγια θέση, να περνάει δίπλα από την εστία του Επασί. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, η ΑΕΛ ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στο 13’, όταν ο Πίτι εκτέλεσε με έξυπνο τρόπο -χαμηλά- ένα φάουλ από τα αριστερά και ο Κοέφ με ωραίο πλασέ νίκησε τον Επασί και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

inner

Στη συνέχεια, ο Λεβαδειακός έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού και προσπάθησε να αντιδράσει, με την ΑΕΛ να οπισθοχωρεί κοντά στη μεγάλη της περιοχή. Στο 22’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Σαβαντογκό δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των Λαρισέων. Στο 31’ ο Μόρας αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο, με τον Φέστα να βάζει στη θέση του τον Γκόλια. Η ομάδα του Σανίνο ήταν σαφώς ανώτερη και είχε κλείσει στα «καρέ» της την ΑΕΛ, η οποία όμως παρουσίαζε καλό πρόσωπο αμυντικά. Στο 41’ ο Κρίστινσον απέκρουσε δύσκολα μια κεφαλιά του Μαρκόφσκι, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να έχει την κατοχή της μπάλας, ψάχνοντας την ισοφάριση και την ΑΕΛ να περιμένει τον αντίπαλό της στο δικό της μισό του γηπέδου. Οι Βοιωτοί όμως δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα. Στο 70’ ο Μαρκόφσκι με ακόμα μια κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και στο 76’ ο Σαβατογκό δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρίστινσον στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά στα τελευταία 20 λεπτά του παιχνιδιού και στο 82’ ο Λεβαδειακός κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ιωαννίδη, ο οποίος 4 λεπτά νωρίτερα είχε μπει στη θέση του Μανγκά, κέρδισε κόντρες μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Στο 87’ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον Επασί να αποκρούει εντυπωσιακά ένα ωραίο πλασέ του Ντέλετιτς και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαδειακός έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, όταν μετά από κόρνερ της ΑΕΛ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, αλλά ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κρίστινσον.

inner

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λεβαδειακός (Σανίνο): Επασί – Καραχάλιος, Μητρόπουλος (65’ Γιακουμάκης), Παντελιάδης, Ζησόπουλος – Στανόγεβιτς (73’ Όμο), Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Μανγκά (78’ Ιωαννίδης) – Μαρκόφσκι, Σαβαντογκό

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον – Μόρας (31’ Γκόλιας), Κοέφ, Γρομητσάρης, Ακόστα – Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας – Ντέλετιτς, Μπαργκάν, Πίτι (58’ Χούμπτσεφ)

Το live του αγώνα:



Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x