Stoiximan Super League

Άρπαξε βαθμό στην Κρήτη ο Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του ΟΦΗ να τελειώσει το παιχνίδι και με τον Καμαρά που αποτέλεσε τη «χρυσή» αλλαγή του Μάντζιου πήρε ισοπαλία 1-1 στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ μπήκε καλά στο ματς προηγήθηκε στο 27ο λεπτό με τον Πλατέλλα, αλλά το σενάριο που τον θέλει να δέχεται καθοριστικά γκολ στο φινάλε των αγώνων, επιβεβαιώθηκε. Αφού οι Κρητικοί δεν βρήκαν ένα δεύτερο τέρμα, στους ανοιχτούς χώρους που υπήρξαν στο δεύτερο μέρος και κύριο υπεύθυνο τον Βουό που τα έκανε όλα λάθος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Καμαρά στο 80’. Μάλιστα οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την ευκαιρία στο 90’ να πάρουν το ματς με τον Ντομίνγκεζ.

Στους 19 πόντους ο Πανιώνιος με αυτή την ισοπαλία, έπιασε τον Άρη και την Ξάνθη, στους 15 πλέον ο ΟΦΗ, που αποδοκιμάστηκε στο τέλος από τους οπαδούς του.

Το ματς

Mε 4-2-3-1 ξεκίνησαν και οι δυο αντίπαλοι το ματς. Ο ΟΦΗ, έχοντας τον Πλατέλλα σε ρόλο πλέι-μέικερ και τους Ντίνα και Κουτσιανικούλη στα άκρα, ενώ για τον Πανιώνιο πίσω από τον Ντουρμισάι έπαιζε ο Τσιλούλης, με τους Σιντί Αλί και Κότσιτς στα άκρα.

Ο Κουτσιανικούλης μπήκε πολύ ορεξάτος στο ματς με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα στο δεξί άκρο του Πανιωνίου, με τον Παπαγεωργίου να μην μπορεί να τον ακολουθήσει. Στο 5’ ο «Κουτσια» σεντράρει, αλλά ο Βουό δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα, ενώ και τρία λεπτά αργότερα ο 30χρονος ακραίος, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντίνας έπιασε με τη μία το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς μετά το 15’ και άρχισε να απειλεί από στημένες φάσεις. Ο Κότσιτς με σουτ μετά από πάτημα σε εκτέλεση φάουλ του Κόρμπου, αλλά ο Στρέζος μπλόκαρε στο 19’. Ο πορτιέρε του ΟΦΗ, δυσκολεύτηκε να αποκρούσει σε κεφαλιά του Σταυρόπουλου, μετά από εκτέλεση του Κότσιτς στο 20’ ενώ στο 21’ ο Ντουρμισάι, είδε μια περίεργη μπαλιά του Οικονομίδη που πήγαινε για σουτ, να έρχεται στο κεφάλι του για ν’ αστοχήσει από πολύ καλή θέση.

Ο ΟΦΗ συνέχισε να φέρνει την πίεση του στην δεξιά μεριά του Πανιωνίου και σε μια φάση που έγιναν πολλά λάθη από τους «κυανέρυθρους» άνοιξε το σκορ. Ο Κουτσιανικούλης και αφού πρώτα ο Παπαγεωργίου είχε γλιστρήσει, έκανε μια διαγώνια μπαλιά στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Σταυρόπουλος γλίστρησε και αυτός και ο Πλατέλλας μπήκε σφήνα για να πλασάρει όμορφα τον Κότνικ για το προβάδισμα με 1-0.

Από εκεί και μετά οι Κρητικοί κατάφεραν να ελέγξουν το τέμπο του ματς μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Ντίνα που πέρασε έξω στο 40ο λεπτό, ενώ ο Πανιώνιος προσπάθησε ν’ απειλήσει στο 42’ με ένα γύρισμα του Σιντί Αλί που βρήκε τον Ντουρμισάι, αλλά αυτός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ για να ισοφαρίσει.

Το δεύτερο μέρος άρχισε νωθρά και για τις δύο ομάδες, με τον Άκη Μάντζιο να κάνει στο 55’ την πρώτη του κίνηση, ρίχνοντας στον αγώνα τον Σπιριντόνοβιτς, αντί του Κότσιτς που έπαιξε σαν αριστερός εξτρέμ στο ματς για πρώτη φορά. Με την είσοδο του στο ματς έκανε την πλαγιοκόπηση από αριστερά, αλλά ο Τσιλούλης δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Ο ΟΦΗ βρίσκοντας χώρο, όσο περνούσε η ώρα, κατάφερνε να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Πανιωνίου, με πιο χαρακτηριστικές στιγμές το σουτ του Πλατέλλα στο 66’, αλλά και δύο περιπτώσεις όπου ο Βουό δεν έκανε την σωστή επιλογή. Στο 67’ ο Πλατέλλας βρήκε τον Ιβοριανό που σούταρε χλιαρά από καλή θέση, ενώ στο 70’ ο Βουό μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του δεν βρήκε τον Πλατέλλα. Ο Γιαννούλης έδωσε αναγκαστικά τη θέση του στον Κοροβέση, ενώ μπήκε ο Κυριακίδης αντί του Ντίνα.

Κι αφού δεν έγινε το 2-0 για τον ΟΦΗ, για ένα ακόμα παιχνίδι, οι Κρητικοί το πλήρωσαν. Ο Παπαγεωργίου σα σε προπόνηση στο 80’ έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας και ο Καμαρά, που είχε περάσει σαν αλλαγή έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1. Αμέσως μετά την ισοφάριση, ο Βουό στέκεται μοιραίος, αφού ο Μπράουν του γυρίζει την μπάλα στην καρδιά της περιοχής κι εκείνος καθυστερεί να εκτελέσει, για να πέσει πάνω του η άμυνα του Πανιωνίου και να τον σταματήσει ουσιαστικά από το σουτ.

Οι Νεοσμυρνιώτες χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντομίγκεζ να πάρουν και το προβάδισμα με την σκαστή κεφαλιά του Βραζιλιάνου να φεύγει λίγο πάνω από την εστία. Το φινάλε βρήκε τον κόσμο του ΟΦΗ, να χειροκροτά ιπποτικά την ομάδα του Πανιωνίου και ν' αποδοκιμάζει έντονα την ομάδα του, που σε ένα ακόμα παιχνίδι, δεν μπόρεσε να κρατήσει προβάδισμα και να πάρει το τρίποντο.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Στρέζος, Νάστος, Ντίνας (73΄Κυριακίδης), Κουτσιανικούλης, Βουό, Πλατέλλας, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (73’ λ.τρ. Κοροβέσης), Παπάζογλου (83΄Πέρσον), Μπράουν, Ποτουρίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Δεληγιαννίδης, Οικονόμου, Νέιρα,

Πανιώνιος: Κότνικ, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Ντομίνγκεζ, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Σιντί Αλί (85’ Μακρύλλος), Οικονομίδης, Τσιλούλης (72’ Καμαρά), Ντουρμισάι, Κότσιτς (55’ Σπιριντόνοβιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανοϊλοβιτς, Μίκο, Ντε Ταντέο, Μπανανά

Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x