Stoiximan Super League

«Άσφαιρη», αλλά βελτιωμένη η ΑΕΚ

Υποσχέσεις ότι θα παρουσιαστεί έτοιμη όταν πρέπει άφησε η ΑΕΚ. Απέναντι στον σταθερό Ατρόμητο, δεν βρήκε το πρώτο της γκολ (0-0), αλλά έδειξε παραγωγική και βελτιωμένη. Ντεμπούτο για τον Μπογέ.

Πρόοδο που επιτρέπει αισιοδοξία (ειδικά μετά την ενσωμάτωση των μεταγραφών) έδειξε η ΑΕΚ.

Αν και δεν πέτυχε το πρώτο της φετινό γκολ, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του σκληροτράχηλου Ατρόμητου και έδειξε σαφή βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά (0-0).

Ο φορτσάτος Λόπες ήταν ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων», που έφτιαξαν αρκετές ευκαιρίες και είχαν δοκάρι με τον (επίσης εξαιρετικό) Λιβάγια.

Καλές εντυπώσεις και από τους Οικονόμου-Αλμπάνη, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Μπογέ, που πέρασε αλλαγή στο 70’ και έδειξε ταχύς και κινητικός.

Τη σταθερή ομάδα της περσινής σεζόν (παρά τις αλλαγές) θύμισε ο Ατρόμητος, που έδειξε σε καλό επίπεδο ετοιμότητας ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με τη Ντιναμό Μπρεστ την προσεχή εβδομάδα για το Europa League.


Πώς έπαιξε

Με το σχήμα που προορίζει για τη φετινή ΑΕΚ (4-4-1-1), αλλά χωρίς τους Μάνταλο, Γκάλο και Κλωναρίδη που έμειναν εκτός (ο πρώτος λόγω πυρετού και οι άλλοι δυο λόγω προβλημάτων τραυματισμών) παρέταξε την ομάδα του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» ξεκίνησε τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Μπακάκη-Λόπες στα άκρα της άμυνας. Δίδυμο στους στόπερ ήταν οι Λαμπρόπουλος-Οικονόμου και στα χαφ οι Σιμόες-Γαλανόπουλος. Στα άκρα βρέθηκαν οι Μπακασέτας και Αλμπάνης (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα), ενώ ο Λιβάγια κινούνταν λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο, που ήταν ο Γιακουμάκης.

Το ματς

Μπορεί η ζέστη να ήταν αφόρητη στο Περιστέρι, αλλά η ΑΕΚ άργησε να… ζεσταθεί στο παιχνίδι. Κάνοντας αβίαστα λάθη στο κέντρο και δείχνοντας ξανά πόσο επείγει η ενσωμάτωση ενός δημιουργικού μέσου όπως ο Άλεφ, η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε μουδιασμένη στο ματς. Απέναντι λοιπόν σε έναν Ατρόμητο που είχε σε κέφια τον Μούγιακιτς και διατηρούσε το γρήγορο transition της περσινής σεζόν, η «Ένωση» δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι το 25’. Ωστόσο, το… δροσιστικό τάιμ άουτ που έγινε σε εκείνο το σημείο έμοιαζε σαν να την ξύπνησε.

Με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Λόπες (που όργωνε την αριστερή πλευρά και ήταν διαρκής πηγή κινδύνων), τον Αλμπάνη να παίρνει πρωτοβουλίες και τον Λιβάγια ν’ αποτελεί το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού τους, οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν. Από μια άψογη συνεργασία των τριών άγγιξαν το γκολ (όταν το απευθείας σουτ του Κροάτη έπειτα από συνεργασία της αριστερής πτέρυγας σταμάτησε στο δοκάρι). Και έφτιαξαν μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν, με το «σκαφτό» πλασέ του Αλμπάνη (σε τετ-α-τετ με τον Μίρκοβιτς που του έφτιαξε ο Μπακασέτας) να φεύγει λίγο άουτ.

inner

Πέρα όμως από τη βελτίωση στην επιθετική λειτουργία, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σφριγηλή και στα μετόπισθεν. Κυρίως χάρη στον σταθερότατο Οικονόμου, ο οποίος αγωνιζόταν με εμπιστοσύνη στον εαυτό του και χωρίς επιπόλαια λάθη σαν αυτά που έκανε ο Λαμπρόπουλος. Παρόλο δε που ο Ουζουνίδης άλλαξε ως το 61’ σχεδόν όλη την άμυνα (βάζοντας τον Χουλτ αντί του Αλμπάνη και τους Τσιγκρίνσκι-Τσόσιτς αντί των δυο βασικών στόπερ), η «Ένωση» εξακολουθούσε να μην κινδυνεύει.

Εξάλλου ο Ατρόμητος είχε εύλογο πρόβλημα ομοιογένειας, ειδικά μετά την απόφαση του Κάναντι (προφανώς και για να θολώσει τα νερά ενόψει Ντιναμό) να κάνει πολλές αλλαγές στο ημίχρονο και να μετατρέψει το σύστημα σε 4-2-3-1. Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ συνέχισε να μην απειλείται. Έχοντας φτιάξει λοιπόν κι άλλη ευκαιρία με τον Μπακασέτα (σε σουτ έπειτα από αντεπίθεση που αποσόβησε σωτήρια ο Καρασαλίδης) ήλεγξε το παιχνίδι. Και θα μπορούσε εύκολα να το έχει πάρει αν ήταν πιο εύστοχη.

Διότι ο Μπογέ (που μπήκε αλλαγή στο 70’ στη θέση του Γιακουμάκη και πέρασε πρώτα στην κορυφή και έπειτα στο άκρο της επίθεσης) δεν πρόλαβε να απειλήσει. Αρκέστηκε στο να δείξει αρκετά κινητικός και ταχύς. Δόθηκαν όμως οι ευκαιρίες στην ΑΕΚ να σπάσει το ρόδι στην επίθεση. Κι αν ο θρασύς Μπότος σημάδευε λίγο καλύτερα με μονοκόμματο σουτ ή ο Μπακασέτας εκμεταλλευόταν λάθος του Μέγερι, η «Ένωση» θα σφράγιζε και με μια νίκη γοήτρου τη σαφώς βελτιωμένη εικόνα που έδειξε στο Περιστέρι.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Νάτσος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μανούσος, Γαρουφαλιάς, Μάντσον, Ενσικουλού, Μούγιακιτς, Κουλούρης

Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν οι: Μέγερι, Βασιλακάκης, Μπρούνο, Σάκιτς (85’ Ίμερι), Καρασαλίδης, Μπουσούλασιτς, Ούμπιντες, Κωτσόπουλος, Ρισβάνης (80’ Στρούγγης), Μανούσος (77’ Νταβιώτης), Νάτσος

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας (61’ Τσιντώτας), Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (61’ Τσιγκρίνσκι), Οικονόμου (61’ Τσόσιτς), Λόπες (86’ Γιούσης), Αλμπάνης (46’ Χουλτ), Γαλανόπουλος (80’ Γιαννούτσος), Σιμόες, Μπακασέτας, Λιβάγια (86’ Μπότος), Γιακουμάκης (70’ Μπογέ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x