Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Όπως αναμενόταν, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και εξαπέλυσε «κεραυνούς» εναντίον των εσωτερικών εχθρών που βρίσκει ο σύλλογος στην προσπάθεια να χτίσει το γήπεδο.

Αφού χαρακτήρισε λοιπόν θέμα χρόνου την έκδοση της οικοδομικής άδειας (ίσως και μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε) τα έχωσε στα μέλη που πολεμούν την «Αγια-Σοφιά».

«Πρέπει όλοι μας και όλοι σας να μάθετε τι ακριβώς γίνεται. Ειλικρινά σας λέω είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο κοντά όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Θέλω να πιστεύω ότι, ίσως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την άδεια.

Θα μας πει περισσότερα ο κ. Ανδριόπουλος που είναι κοντά μας σήμερα. Και μετά τον κ. Ανδριόπουλο θέλω να καταγγείλω σε εσάς, τον κόσμο της ΑΕΚ, αυτά που έχουμε τραβήξει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Γιατί είναι τελείως διαφορετικά να δέχεσαι έναν πόλεμο από ανταγωνιστικές ομάδες, αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω άνθρωποι που είναι στην οικογένεια της ΑΕΚ, με τόση μανία, με τόσο πάθος και κακία, να θέλουν να καταστρέψουν, αυτό το οποίο κυνηγάμε τόσα χρόνια. Και ειλικρινά, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω -και το σκέφτομαι- πως πρέπει να είναι διεφθαρμένα μυαλά, πρέπει να είναι πολύ λίγοι ως άνθρωποι.

Εκτιμώ ότι ήθελαν μια ΑΕΚ, με εκείνους να το παίζουν ψευτοπαράγοντες. Άνθρωποι, που θα το πω, δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιο του σπιτιού τους. Έχω μπλέξει με αυτά τα νούμερα και τους τρελούς που έρχονταν στα δικαστήρια κατά της ΑΕΚ. Τη μια έλεγαν ότι η Γενική Συνέλευση δεν έγινε με τον νόμιμο τρόπο. Την άλλη λένε ότι το γήπεδο είναι του Μελισσανίδη. Την άλλη έλεγαν ότι δεν έχει στίβο. Την άλλη έλεγαν που θα πάνε τα ερασιτεχνικά τμήματα. Αλλά σήμερα που η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο, κανείς δεν μας λέει που πάνε τα ερασιτεχνικά τμήματα. Και πρέπει αγαπητοί φίλοι να μάθουμε όλοι ότι χωρίς γήπεδο δεν υπάρχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.

Θα σας πω μονάχα ότι όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε πάει στο ΟΑΚΑ, κάθε Κυριακή, αντί να εισπράττουμε, πληρώνουμε. Αφού λέω καλύτερα να παίζουμε εκτός έδρας. Την μία Κυριακή 30 χιλιάδες, την άλλη Κυριακή 40 χιλιάδες. Δεν εισπράττει ποτέ ο σύλλογος. Δηλαδή, είμαστε γηπεδούχοι και πληρώνουμε. Και το άλλο που θέλω να πω είναι ότι χωρίς γήπεδο αυτή η ομάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Γιατί, κακά τα ψέματα, με το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια η περσινή ομάδα μπορούσε να διεκδικήσει τίτλο.

Και για να σωθούν τα ερασιτεχνικά τμήματα, η ομάδα πρέπει να αποκτήσει γήπεδο. Βρέθηκε ένας τρελός που λέγεται Μελισσανίδης, να βάλω τα ωραία μου χρήματα και από τη μία έχω τον δήμαρχο να μου λέει ότι θέλει να του πάρουν το δάσος και από την άλλη να έχω 6-7, οι οποίοι το κυνηγητό που μας έχουν κάνει δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Έχει πάει το μυαλό μου, όταν πρώτα ο Θεός φτιάξουμε το γήπεδο, να κρεμάσω τις φωτογραφίες τους σε ειδικό δωμάτιο. Για να καταλάβουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες ποιοι ήταν οι νεκροθάφτες της ΑΕΚ, που ό,τι γράφουν αυτοί σε κάθε κωλοσάιτ τα αναπαράγουν τα συλλογικά έντυπα άλλων ομάδων.

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω τόσο μένος. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι δική τους πρωτοβουλία ή αν σπρώχνονται από κάπου. Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι ΑΕΚτζήδες, μέλη της Ερασιτεχνικής θα μπορούσαν να κυνηγάνε με τόση μανία το γήπεδο. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν τους ξέρω. Και αν τους δω δεν ξέρω ποιοι είναι. Αλλά θα τους ονομάσω έναν-έναν:

Βασίλειος Καπετανόπουλος, Νικόλαος Σταθάκος, Κωνσταντίνος Χαμπάκης, Αναστάσιος Αγγελακόπουλος, Ιωάννης Πολιτόπουλος, Γεώργιος Γάσιας, Σταμάτης Βουδούρης, αυτοί όλοι είναι κουβαρντάδες, μπαίνανε και τσάμπα, Παύλος Παπατριανταφύλλου και Κωνσταντίνος Κοτσώνης.

Αυτός ο τελευταίος ο Κοτσώνης, εκτός του ότι γράφει αυτά που γράφει για το γήπεδο και την ΑΕΚ, τώρα γράφει για τον Μελισσανίδη, κτλ. Δηλαδή οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Κάποιοι από εσάς τους ξέρετε. Εγώ δεν τους ξέρω. Ήρθα όμως εδώ για να καταθέσω το τι έχω τραβήξει αυτά τα τέσσερα χρόνια. Εκτός από τη δημοτική Αρχή που μας πολεμάει, όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι ΑΕΚτζήδες μας κάνουν πόλεμο. Αφήνω στην κρίση σας, δεν θέλω να πω τίποτα. Όμως ένα πράγμα θέλω να σας πω: Ο ρουμπάμπας να γυρίσει ανάποδα, το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει»
.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο project manager του έργου, Δημήτρης Ανδριόπουλος (που δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βγει γρήγορα η οικοδομική άδεια), ενώ ενδιάμεσα παρενέβη εκ νέου ο Δημήτρης Μελισσανίδης για να εξάρει τη συμβολή του Αλέκου Φλαμπουράρη λέγοντας:

«Συγγνώμη και θα ήταν και παράλειψη να μην αναφερθώ και στον μεγάλο αγώνα και την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός, ο κ. Φλαμπουράρης. Τεράστια προσπάθεια, που αν δεν ήταν αυτός, όχι άδεια δεν θα μας είχαν δώσει, αλλά θα μας είχαν πάρει και το χωράφι. Τεράστια προσπάθεια. Και θέλω όλη η οικογένεια της ΑΕΚ να το ξέρει. Όπως επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Σπίρτζη ο οποίος ενέργησε γρήγορα και μας έβγαλε τις υψομετρικές διαφορές. Και τα λέω αυτά γιατί θέλω ο κόσμος της ΑΕΚ να ξέρει ποιοι πραγματικά βοήθησαν για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε σήμερα».

Κλείνοντας, δε, ο Μελισσανίδης θέλησε να αναφερθεί και προσωπικά στον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου, λέγοντας: «Ο κ. Αλεξίου έχει τραβήξει τα πάνδεινα. Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, τον τρέχουνε στους εισαγγελείς. Αρκεί να σας πω πως όταν η ΑΕΚ έπεσε στην Γ’ κατηγορία έπρεπε να δουλέψουμε σαν ένα ερασιτεχνικό σωματείο με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και δημιούργησαν ένα τμήμα ποδοσφαίρου.

Τα έσοδα που είχε η ΑΕΚ από τα διαρκείας, τα έσοδα του ΟΠΑΠ, τα εισιτήρια μας και τα λοιπά πήγαιναν στον Ερασιτέχνη. Τους καλεί τώρα ο Εισαγγελέας. Πήγαν όλοι οι κύριοι αυτοί στον εισαγγελέα και τους ρωτούν, τι γίνανε αυτά τα δέκα εκατομμύρια, τον Ασλανίδη, το Διοικητικό Συμβούλιο. Δηλαδή, είναι να τρελαινόμαστε. Τρέχουν όλο το βράδυ από εισαγγελείς σε εισαγγελείς να αποδείξουν αυτό που όλοι καταλαβαίνετε».


Μετά την τοποθέτηση του Μελισσανίδη, σφραγίστηκε η αποπομπή από την Ερασιτεχνική των επίμαχων μελών, με το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας να επικυρώνει τη διαγραφή τους από το σωματείο.inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ