Ισπανία

Η Τζιρόνα δεν άνοιξε το «δώρο» της Ρεάλ και η Μπιλμπάο πήρε τη ματσάρα!

Η Αθλέτικ ήταν καλύτερη και, παρότι αγχώθηκε, υποχρέωσε την Τζιρόνα στη δεύτερη μόλις ήττα της (3-2) στη φετινή La Liga. Δεν αξιοποίησε την γκέλα της Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Μίτσελ.

Στη δεύτερη μόλις ήττα της στη φετινή La Liga υποχρέωσε την Τζιρόνα η Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε επικράτησε 3-2 στο «Σαν Μαμές» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Έτσι, από τη μία δεν επέτρεψε στην αντίπαλό της να... ανοίξει το δώρο της Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο), με τη «Βασίλισσα» να ήταν και η μοναδική που την είχε νικήσει μέχρι στιγμής στη Λίγκα. Ως εκ τούτου, η διαφορά της Τζιρόνα (2η, 56β.) από την κορυφή της εντέλει αυξήθηκε στους έξι βαθμούς, με την ομάδα του Κάρλο Ανσελότι να συνιστά το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο (στο +8 από την 3η Μπαρτσελόνα).

Από την άλλη, οι Βάσκοι (5οι, 49β.) -σημειώνοντας την 7η σερί εντός έδρας νίκη τους, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1998- διατηρήθηκαν στο -3 από την τετράδα και την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη μάχη για το Champions League να συνεχίζεται δυναμικά (ενδέχεται να δώσει εισιτήριο και η 5η θέση, με την Ισπανία βέβαια αυτή τη στιγμή να είναι 3η στη σχετική βαθμολογία για τις δύο χώρες που θα έχουν πέντε ομάδες στην κορυφαία διοργάνωση την επόμενη σεζόν).

Την ίδια στιγμή, η Μπιλμπάο μείωσε στους επτά πόντους τη διαφορά της από την Τζιρόνα, έχοντας και τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με γκολ από τα… αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, ο Μπερενγκέρ άνοιξε το σκορ μόλις στα 88'', ύστερα από ωραία προσποίηση και δυνατό τελείωμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Τζιρόνα απάντησε στο δεύτερο μέρος, επίσης στα πρώτα λεπτά του (49'), με τον Τσιγκάνκοφ να σκοράρει από κοντά. Παρόλα αυτά, οι παίκτες της υπέπιπταν σε λάθη, τα οποία αξιοποίησαν οι Βάσκοι και μάλιστα δις εντός ενός πενταλέπτου, στο 56' με το δεύτερο τέρμα του Μπερενγκέρ και στο 60' με τον Ινιάκι Γουίλιαμς.

Κι όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ η Αθλέτικ ήταν καλύτερη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εκ νέου στο παιχνίδι στο 75' μέσω μιας στατικής φάσης, χάρη στην κοντινή κεφαλιά του Γκαρθία.

Οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν στα τελευταία λεπτά, βλέποντας δε την Τζιρόνα να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. Σπουδαιότερη όλων φυσικά εκείνη του 90'+5', με τον Βίβιαν να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή το σουτ του Σολίς. Έτσι, το 3-2 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Η βαθμολογία:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Τζιρόνα: 3-2


Η 26η αγωνιστική:

Παρασκευή, 16/2

Βιγιαρεάλ-Χετάφε 1-1
(56' Μορένο-24' Μαξίμοβιτς)

Σάββατο, 17/2

Ατλέτικο-Λας Πάλμας 5-0
(15', 20' Γιορέντε, 47', 62' Κορέα, 87' Ντεπάι)

Οσασούνα-Κάντιθ 2-0
(63', 90'+1' Μπούντιμιρ)

Θέλτα-Μπαρτσελόνα 1-2
(47' Άσπας - 45'+1', 90+8' πέν. Λεβαντόφσκι)

Βαλένθια-Σεβίλλη 0-0

Κυριακή, 18/2

Ράγιο Βαγεκάνο-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(27' Ντε Τομάς - 3' Χοσέλου

Γρανάδα-Αλμερία 1-1
(75' Ουζούνι - 9' Πουμπίλ)

Μαγιόρκα-Σοσιεδάδ 1-2
(4' Σάντσες - 38' Κούμπο, 90+3' Μερίνο)

Μπέτις-Αλαβές 0-0

Δευτέρα, 19/2

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Τζιρόνα 3-2
(2', 56' Μπερενγκέρ, 60' Ινιάκι Γουίλιαμς - 49' Τσιγκάνκοφ, 75' Γκαρθία)

Η επόμενη, 26η αγωνιστική:

Παρασκευή 23/2

Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ

Σάββατο 24/2

Γρανάδα-Βαλένθια
Μπαρτσελόνα-Χετάφε
Αλαβές-Μαγιόρκα

Κυριακή 25/2

Κάντιθ-Θέλτα
Μπέτις-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λας Πάλμας-Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη

Δευτέρα 26/2

Τζιρόνα-Ράγιο Βαγεκάνο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x