Stoiximan Super League

Ατματσίδης στον Ντέμη: Η ατάκα για Κετσπάγια, ο θυμός για Ουζουνίδη και οι συμπαίκτες… αντίπαλοι!

Για τη… μοναξιά του τερματοφύλακα μίλησε στο «Ντεμοτεχνείο» ο Ηλίας Ατματσίδης. Ξέσπασμα για την απόλυση Ουζουνίδη, αποθέωση για τον παίκτη Κετσπάγια και οι Έλληνες, που «δεν τους αρέσει η προπόνηση»

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα σκεφτόταν να γίνει προπονητής, εξήγησε στην εκπομπή «Ντεμοτεχνείο» του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Ατματσίδης, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ».

Καλεσμένος των Ντέμη Νικολαΐδη και Αλέξη Σπυρόπουλου, ο παλαίμαχος γκολκίπερ μίλησε, επίσης, για την έλλειψη υπομονής, που επιδεικνύουν οι ελληνικές ομάδες στο θέμα του προπονητή, ενώ εξέφρασε τον θυμό του για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος απέλυσε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, επειδή μίλησε με τον Ολυμπιακό, καθώς, όπως τόνισε, «δεν πιστεύω ότι αυτό έγινε εν αγνοία της διοίκησης»!

Όσο για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την αγαπημένη του ΑΕΚ, σημείωσε πως η Ένωση «πρέπει να εκμεταλλευτεί την κακή ψυχολογία και την πίεση του κόσμου», λέγοντας πως «εμείς δεν κοιμόμασταν πριν από ντέρμπι. Με τον Μανωλά κάναμε μια βδομάδα να κοιμηθούμε»!

Χάρισε, δε, επική ατάκα για τον παίκτη Τιμούρ Κετσπάγια, λέγοντας πως τον έβλεπε στην προπόνηση και έλεγε: «Όλοι ξεκινάμε με πρώτη, δευτέρα… και αυτός ξεκινούσε κατευθείαν με έκτη».

Αρχικά, είπε, για το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής: «Είμαι προπονητής τερματοφυλάκων. Δεν το έχω για προπονητής… Δεν έχω την υπομονή. Ο προπονητής είναι μόνος του. Όπως ακριβώς και ο τερματοφύλακας. Εγώ, ακόμη και τους συμπαίκτες μου ως αντιπάλους τους έβλεπα! Στόχος μου σαν προπονητής στις ακαδημίες της ΑΕΚ είναι, κυρίως, να φτιάξω τα παιδιά σαν χαρακτήρες. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι ποδοσφαιριστές. Και όλες οι ακαδημίες σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Απλά, η νέα γενιά θέλει διαφορετική μεταχείριση από τη δική μας. Αυτή, παραείναι έξυπνοι (σ.σ. γέλια)».

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν δίνεται πίστωση χρόνου στους προπονητές, τόνισε: «Μάλλον δεν κάνουν… Αστειεύομαι. Συνήθως στην Ελλάδα, μόλις κάτι στραβώσει διώχνουμε έναν προπονητή. Είναι πιο εύκολο να φύγει ένας, παρά 22 παίκτες. Το θέμα, ωστόσο, είναι οι προπονητές να μην κρίνονται μόνο από το αποτέλεσμα. Αλλά και από τη δουλειά τους, την προπόνηση. Αν κάνει σωστά τη δουλειά του και δεν πάρει τη μία Κυριακή τη νίκη, θα έρθει στην επόμενη αγωνιστική το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται πάνω στον μήνα να διώχνεις τον προπονητή. Δεν προλαβαίνεις να βγάλεις συμπέρασμα. Ίσως φταίει η παιδεία μας σε αυτό. Να μη βιαζόμαστε να τους κρίνουμε. Μετά την 5η-6η αγωνιστική μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα».

Σχολίασε, δε, το θέμα Ουζουνίδη, που μίλησε με τον Ολυμπιακό και απολύθηκε από τον Πανιώνιο, εκφράζοντας τον θυμό του: «Είναι δυνατόν να απολυθεί επειδή μίλησε με τον Ολυμπιακό; Και δεν πιστεύω κιόλας ότι πήγε από μόνος του να μιλήσει. Το ήξερε η διοίκηση. Γιατί να χάσει τη δουλειά του; Γιατί να την πληρώσει ο Μαρίνος και όχι η διοίκηση;».

Στη συνέχεια και αφού είπε -αστειευόμενος- για την αλλαγή του Μάριν χθες, που δεν έγινε ποτέ, ότι «μπορεί να ήθελε ο Μπέντο να τον ξεκουράσει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ», δήλωσε για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής: «Νομίζω πως θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι. Τώρα, αν μπει κάποιο γρήγορο γκολ, μπορεί να ανοίξει το ματς, αλλά δεν το πιστεύω. Θα είναι πολύ κλειστό. Η ΑΕΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί την πίεση του κόσμου και την κακή ψυχολογία που έχει ο Ολυμπιακός μετά τις δύο ήττες. Θα πρέπει, όμως, να το διαχειριστεί σωστά. Όχι να παίξει αμυντικά! Να βρει τρόπο και στις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν, να χτυπήσει. Αν ο Ολυμπιακός δεν βάλει γκολ πρώτος, τότε θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η πίεση. Έτσι πρέπει να το σκεφτεί ο Κετσπάγια και οι παίκτες».

Για το αν θα παίξουν ρόλο οι ήττες του Ολυμπιακού από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ και για τους Μάνταλο-Αλμέιδα: «Δεν μετράει τι έκανες πριν. Οι μεγάλοι παίκτες είναι για αυτά τα παιχνίδια. Δεν κοιμόμασταν εμείς! Και οι μεν και οι δε. Στα ντέρμπι μεταμορφωνόμασταν προς το καλύτερο. Εγώ θεωρώ ότι Μάνταλος και Αλμέιδα είναι πολύ σημαντικοί για την ΑΕΚ. Είναι άλλη η εικόνα της ομάδας με αυτούς τους δύο μέσα. Αν έπαιζαν με Ηρακλή, θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Γλυκαίνει πολύ την ομάδα ο Μάνταλος».

Όσο για τους ξένους και για το αν αισθάνονται την ίδια πίεση με τους Έλληνες πριν από ντέρμπι: «Δεν έχουν καμία σχέση. Δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ντέρμπι. Έχουν λιγότερη πίεση. Σε εμάς, έβγαινε σε καλό το γεγονός ότι δεν κοιμόμασταν. Με τον Μανωλά κάναμε μια βδομάδα να κοιμηθούμε! Σε βάθος χρόνου, θα έχουμε πρόβλημα στην Εθνική. Πρέπει σε κάθε ομάδα να υπάρχουν πέντε Έλληνες και πάνω σε αυτούς να στηριχθεί η ομάδα. Το θέμα είναι να έρχονται ξένοι, αλλά να είναι καλύτεροι από τους Έλληνες και εγώ δεν νομίζω πως ισχύει αυτό. Αλλά είχαμε και έχουμε κακή νοοτροπία. Τα έβαζα με εμάς. Ακόμη και τότε. Δεν μας άρεσε να δουλεύουμε πολύ. Δεν μας άρεσε η προπόνηση. Για αυτό και βλέπεις όσους Έλληνες πάνε στο εξωτερικό σε μικρή ηλικία να διαπρέπουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x