Ελλάδα

Αυτή η Εθνική αρέσει!

Άρπαξαν την ευκαιρία οι «νέοι» του Σκίμπε! Πραγματοποιώντας 10 αλλαγές σε σχέση με το φιλικό της Παρασκευής, η Ελλάδα έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι την Αίγυπτο του απόντος Σαλάχ και επικράτησε 1-0.

Μπορεί η ατάκα «ευχάριστος πονοκέφαλος» να μην είναι απόλυτα δόκιμος, ωστόσο μετά την αποψινή εμφάνιση της Ελλάδας κόντρα στην Αίγυπτο, ο Μίχαελ Σκίμπε ενδεχομένως να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Ο Γερμανός εκλέκτορας πραγματοποίησε 10 αλλαγές σε σχέση με το φιλικό της Παρασκευής κόντρα στην Ελβετία (μοναδικός βασικός και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Δώνης) και το αποτέλεσμα ήταν πιο αποτελεσματικό και σαφώς πιο ελκυστικό, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί της ομάδας του Έκτορ Ραούλ Κούπερ μόνο με 1-0.

Σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Νίκος Καρέλης που ολοκλήρωσε με κεφαλιά μια εξαιρετική ομαδική προσπάθεια «ξεδιπλωμένη» από τους Χριστοδουλόπουλο και Μπακάκη, με τον τελευταίο να πιστώνεται και την ασίστ.

Πλην του γκολ, η Ελλάδα είχε και την κατοχή της μπάλας, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, ενώ είχε ευκαιρίες με τον Μπακασέτα και τον Σταφυλίδη να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, με τον μπακ της Στόουκ να βρίσκει δίχτυα στο 36’ με ένα εκπληκτικό βολέ, αλλά κακώς δεν μέτρησε.

inner

Θετικότατο ντεμπούτο με τη φανέλα της Εθνικής για τους Γιαννιώτη και Μπάρκα, που είχαν από μία εξαιρετική επέμβαση στα ημίχρονα που μοιράστηκαν, ενώ και Σταφυλίδης, Μπακάκης και Ταχτσίδης είχαν πολύ καλή απόδοση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας από τις 10 Οκτωβρίου, όταν επικράτησε του Γιβραλτάρ (4-0), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς Αιγύπτου δεν έπαιξε ο Σαλάχ, με τον Ουάρντα να παίζει σε όλο το β’ ημίχρονο.

Πώς έπαιξε:

Μόνο ο Δώνης χρησιμοποιήθηκε στη βασική ενδεκάδα και κόντρα στην Ελβετία και κόντρα στην Αίγυπτο, με τον άσο της Στουτγκάρδης να χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στους υπόλοιπους δέκα, ο Σκίμπε έδωσε το ντεμπούτο στον Ανδρέα Γιαννιώτη, στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Μπακάκης και Σταφυλίδης, ενώ Παπαδόπουλος και Τζαβέλλας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί.

Τζιόλης, Ταχτσίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Πέλκας ήταν μπροστά τους σε πιο οργανωτικό ρόλο, δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος και ο Καρέλης που δείχνει να έχει επανακάμψει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του, αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Ήταν φανερό ότι στον αγωνιστικό χώρο ήταν παρατεταγμένες δύο ομάδες με πολλές αλλαγές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χημεία και κατά συνέπεια ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, μόλις στο 6’ η Αίγυπτος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ζακάρια προ ανυπεράσπιστης εστίας, άργησε να πλασάρει, με αποτέλεσμα ο Γιαννιώτης να προλάβει να πάρει θέση και να αποκρούσει το σουτ του μεσοεπιθετικού της Αιγύπτου, ενώ στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος έκανε την προβολή, αρνούμενος το γκολ στον Μαγκντί.

inner

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, η Ελλάδα επέβαλε το δικό της ρυθμό, κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε πλήρως την πρωτοβουλία των κινήσεων, ψάχνοντας τις ευκαιρίες της και στο 29’ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Χριστοδουλόπουλος εκμεταλλεύτηκε το overlap του Μπακάκη, ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ έκανε τη σέντρα και ο Καρέλης μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας με το κεφάλι για το 1-0.

inner

Μάλιστα, στο 36’ ο βοηθός αρνήθηκε γκολ στον Σταφυλίδη που με εξαιρετικό απευθείας σουτ δεν άφησε περιθώριο στον Αουάντ, αλλά λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σκίμπε επιβράβευσε και τον Βασίλη Μπάρκα με το ντεμπούτο του στην Εθνική, ενώ πέρασε και τον Μπακασέτα σε ρόλο αριστερού μεσοεπιθετικού, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη φρεσκάδα και περισσότερο νεύρο στην πλευρά του, που ήδη ο Σταφυλίδης είχε πολύ καλή παρουσία.

Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μόλις στο 48’ είχε μια καλή ευκαιρία, με το σουτ του να το μπλοκάρει ο Αουάντ, ενώ από τα δικά του πόδια δημιουργήθηκε και η καλύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα στο β’ ημίχρονο, όταν στο 59’ έβγαλε την κάθετη στον Σταφυλίδη, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν ήταν καλό, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Εξίσου μεγάλη ευκαιρία είχε η Εθνική και στο 63’, αλλά ο Αουάντ απέκρουσε την κεφαλιά του Τζαβέλλα, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Από την πλευρά της η Αίγυπτος, το μόνο που παρουσίασε ήταν στο 69’ μια καλή ευκαιρία με τον Καχράμπα, ωστόσο ο Μπάρκας είπε «όχι» βάζοντας ένα μεγάλο θετικό στην παρουσία του, ενώ ο Μπακασέτας έχασε ακόμα μία καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Στο 83’ εκτέλεσε το φάουλ με δύναμη αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά ο Αουάντ με τις γροθιές του αρνήθηκε για δεύτερη φορά το γκολ, με το 1-0 να μένει μέχρι τέλους.

inner

Οι συνθέσεις:

Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Αουάντ, Σαμίρ, Γκαμπρ, Ελμοχαμάντι, Γκαμπέρ (52' Ασράφ), Ασούρ (64' Ελ Σαΐντ), Ελ Νένι, Μαγκντί (46' Ουάρντα), Σόμπχι (79' Σικαμπάλα), Ζακάρια (46' Ελ Σαχάτ), Μοσέν (65' Καχράμπα).

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Γιαννιώτης (46' Μπάρκας), Σταφυλίδης (71' Λυκογιάννης), Μπακάκης (89' Τοροσίδης), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης (74' Κουρμπέλης), Τζιόλης, Δώνης (46' Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (64' Γιαννιώτας), Πέλκας, Καρέλης.



Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x