Euro 2016

«Αυτοκτονία» για Νορβηγία, στα τελικά η Κροατία!

Άξια της μοίρας της αποδείχθηκε η Νορβηγία, αφού αν και προηγούνταν μέχρι το 73’ μέσα στην Ιταλία, τελικά ηττήθηκε (2-1), προσφέροντας την απ’ ευθείας πρόκριση στην Κροατία που νίκησε τη Μάλτα (0-1).

Πολύ κοντά στην ανατροπή όλων των προγνωστικών βρέθηκε η Νορβηγία, καθώς μπορεί να προηγήθηκε των Ιταλών μέσα στη Ρώμη, αλλά εξαιτίας των δικών της λαθών οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ (2-1) με αποτέλεσμα οι Σκανδιναβοί να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσω μπαράζ και οι Κροάτες να προκριθούν απ’ ευθείας.

Το σκορ για τους Νορβηγούς άνοιξε ο Τέτεϊ στο 23’ με ένα πολύ όμορφο μονοκόμματο σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπουφόν.

Οι Ιταλοί πίεζαν, κυριαρχούσαν στο ματς, αλλά η πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά των Νορβηγών δεν τους άφηναν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Τελικά, αφού δεν μπόρεσαν οι Ιταλοί, το κατάφεραν μόνοι τους οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο 73’ ο Αλεσάμι θέλησε να γυρίσει με μεγάλη άνεση την μπάλα στον τερματοφύλακά του μετά από σέντρα του Τζιοβίνκο, αλλά ο Φλορέντσι δρώντας πάρα πολύ γρήγορα κατάφερε να τσιμπήσει την μπάλα και να σκοράρει.

Τότε, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους απογοητευμένους Νορβηγούς και ο Γκρατσιάνο Πελέ με ένα αυθεντικό «σεντεφορίσιο» γκολ στο 82’ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση για την ομάδα του, αφήνοντας τους Σκανδιναβούς στην πλήρη κατήφεια και εν αναμονή της κλήρωσης των μπαράζ.

Το δώρο των Ιταλών εκμεταλλεύτηκε φυσικά η Κροατία που επικράτησε εκτός έδρας της Μάλτας, χάρη σε γκολ του Πέρισιτς (6ο γκολ στα προκριματικά) και πέρασε για ακόμα μία χρονιά στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Βουλγαρία δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει το Αζερμπαϊτζάν με 2-0.

Τα αποτελέσματα της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του 8ου ομίλου

Βουλγαρία – Αζερμπαϊτζάν 2-0
(Αλεξάντροφ 20’, Ράνγκελοφ 56’)

Ιταλία – Νορβηγία 2-1
(73’ Φλορέντσι, Πελέ 82’ – Τέτεϊ 23’)

Μάλτα – Κροατία 0-1
(Πέρισιτς 25')

Η τελική βαθμολογία

1. Ιταλία 24 (16-7)
2. Κροατία 20 (20-5)
3. Νορβηγία 17 (13-10)
4. Βουλγαρία 11 (9-12)
5. Αζερμπαϊτζάν 6 (7-18)
6. Μάλτα 2 (4-15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x